Brendovi

vivo otvara novu laboratoriju komunikacione mreže

Brendovi

Vodeći globalni brend pametnih telefona nastavlja da ulaže u inovativne tehnologije kako bi optimizovao korisničko iskustvo.

 

vivo je početkom decembra otvorio svoju Laboratoriju za komunikacione mreže u Dongguanu u Kini. Uz značajnu investiciju kompanije vivo, završena je prva od tri faze izgradnje u saradnji sa Kineskom akademijom za informacione i komunikacione tehnologije. Sa novim prvoklasnim uređajima, vivo ponovo potvrđuje svoje vođstvo u dugoročnim tehnološkim inovacijama, sa ciljem da korisnicima pametnih telefona širom sveta pruži vrhunske proizvode i usluge.
Koristeći 5G infrastrukturu, uključujući tehnologije standardnih tekućih mreža i baznih stanica koje su takođe, u velikoj meri, primenili globalni operatori, laboratorija može fleksibilno da prilagodi i simulira promenljive frekventne opsege globalnih komercijalnih 5G/4G mreža. Kao rezultat toga, veliki broj testova, koji su ranije morali da se izvode na otvorenom, sada se mogu precizno izvršiti u laboratoriji.

Ekstremni uslovi, kao što su slab signal, pretrpane ulice i kretanje velikom brzinom takođe se mogu ispitati u laboratoriji, obezbeđujući napredne performanse vivo pametnih telefona u bilo kom scenariju.
Pored testiranja stvarnih, svakodnevnih scenarija i situacija u laboratoriji, vivo inženjeri takođe mogu da simuliraju različita komercijalna okruženja u kojima se odvijaju različite aktivnosti, kao što su igranje igara, video pozivi i prenosi uživo. Uzimajući u obzir sve situacije, primenjuje se sveobuhvatan metod verifikacije korišćenjem informacija o podacima i analitike koje se prikupljaju za optimizaciju proizvoda. Sve to u cilju pružanja korisnicima najbolje korisničko iskustvo.
Laboratorija pruža višedimenzionalnu podršku inženjerima širom sveta u različitim oblastima, od osnovnih komunikacionih protokola do korisničkog iskustva. Na primer, u laboratoriji se razvijaju novi test modeli za poboljšanje potrošnje energije sa različitim mrežama i u drugačijim situacijama. Takođe, pomno se prati evolucija komunikacionih tehnologija, prilagođavajući se razvoju 5G standarda, uključujući 5G NR, verzija 16, osiguravajući da vivo korisnici među prvima uživaju u najnovijim inovacijama.
Koristeći strategiju orijentisanu ka korisniku, laboratorija osigurava lako prilagođavanje vivo pametnih telefona složenim mrežnim uslovima u stvarnom životu. Tokom procesa istraživanja i razvoja svakog proizvoda, hiljade inženjerskih prototipova se rigorozno testiraju u novoj laboratoriji, kako bi se garantovalo da svaki telefon stigne do korisnika sa odličnim mogućnostima prenosa signala i podataka, optimalnom potrošnjom energije i stabilnim performansama.

Što se tiče pouzdanosti sistema i stabilnosti performansi, laboratorija ima veliki prostor za masovno testiranje stabilnosti mreže, gde se vrši striktno testiranje svakog pametnog telefona. Proces uključuje više od 4.000 sati neprekidnih stres testova napajanja, preko 1.000 sati testiranje prenosa podataka, kao i više od 10.000 dolaznih i odlaznih poziva.

Nova laboratorija prikazuje dugoročnu perspektivu kompanije u oblasti inovacije i kontinuiranih napora u sferi koje su malo poznate korisnicima, ali koje su veoma važne za proizvode visokih performansi. U budućnosti, vivo će nastaviti da povećava svoja ulaganja u ključne tehnologije.” rekao je Jingcai Liu, generalni direktor tehnologije testiranja i upravljanja reputacijom u kompaniji vivo. „Kao kompanija usredsređena na korisnike, vivo je posvećen praćenju četiri dugoročna strateška pravca: sistemi za slikanje, operativni sistem, industrijski dizajn i performanse, posvećujući se pružanju najboljih proizvoda i usluga koji zadovoljavaju potrebe korisnika”.

———————————

O kompaniji vivo

vivo je tehnološka kompanija koja stvara odlične proizvode utemeljene na vrednosti zasnovane na dizajnu, sa centralnim fokusom na pametne uređaje i inteligentne usluge. Cilj kompanije je izgradnja mosta između ljudi i digitalnog sveta. Zahvaljujući jedinstvenoj kreativnosti, vivo pruža korisnicima sve ugodniji digitalan život. Vodeći se osnovnim vrednostima kompanije, koje uključuju Benfen*, sa fokusom na dizajn i korisničko iskustvo, kao i kontinuirano učenje i timski duh, vivo je implementirao strategiju održivog razvoja, sa vizijom da postane korporacija svetske klase, sa još većim fokusom na društvenu odgovornost.
Okupljanjem i razvijanjem najboljih lokalnih talenata, sa ciljem pružanja vrhunskog kvaliteta, vivo je podržan kroz mrežu 10 razvojno-istraživačkih centara, smeštenih u Šenženu, Donguanu, Nanđingu, Pekingu, Hangzou, Šangaju, Šijanu, Tajpeju, Tokiju i San Dijegu, fokusirajući se na razvoj najsavremenijih potrošačkih tehnologija, uključujući 5G, veštačku inteligenciju, industrijski dizajn, fotografiju i druge nadolazeće tehnologije. vivo je takođe osnovao sedam proizvodnih baza (uključujući ovlašćeni proizvodni centar) širom Kine, Južne i Jugoistočne Azije, gde proizvodi približno 200 miliona pametnih telefona godišnje. Do sada, vivo je razgranao prodajnu mrežu u više od 50 zemalja i regiona i uživa poverenje više od 400 miliona korisnika širom sveta.

* ,,Benfen” je pojam u kineskom jeziku koji opisuje stav raditi prave stvari na pravi način – što je idealan opis misije kompanije vivo, da gradi tehnologiju za opšte dobro.

O novostima u kompaniji vivo možete saznati na www.vivo.com/rs/about-vivo/news.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

IKEA i Little Sun predstavljaju SAMMANLÄNKAD kolekciju inspirisanu sunčevom svetlošću

Advertiser Serbia30. марта 2023.

Prva donacija u 2023. godini realizovana u Srednjoj školi „Sveti Ahilije“ u Arilju

Advertiser Serbia29. марта 2023.

Kroz program „Znanjem do posla“ do željene karijere i bolje budućnosti predstavljene usluge karijernog vođenja i savetovanja (KViS)

Advertiser Serbia29. марта 2023.

TS Ventures fond Telekoma Srbija i Microsoft zajednički ulažu u startape

Advertiser Serbia28. марта 2023.

Poslovi sa srednjom školom za platu veću od 1.000 evra

Advertiser Serbia28. марта 2023.

Tencentov prihod od internet oglasa raste po prvi put posle više od godinu dana

Advertiser Serbia28. марта 2023.

„Sat za našu planetu” – Kontinuirana podrška Eurobank Direktne

Advertiser Serbia27. марта 2023.

Infinum Foundation stipendira 10 srednjoškolaca iz cele Hrvatske

Advertiser Serbia27. марта 2023.

SVETLANA JOSIPOVIĆ, Telekom Srbija: „Ulažemo u obrazovanje mladih koji su pokretači pozitivnih promena u društvu“

Advertiser Serbia25. марта 2023.

Umro Gordon Mur suosnivač Intela i silicijumske doline

Advertiser Serbia25. марта 2023.

Ovation ft. Lovers, nova Anno Domini kolaboracija

Advertiser Serbia22. марта 2023.

IoT tehnologija: Digitalizovana poljoprivreda jedan od stubova digitalizacije Srbije

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Nove linije Samsung Neo QLED i OLED televizora od sada su dostupne za prednarudžbinu uz fantastične poklone

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Završen 7. „BizKod“, najuspešnije ekipe „Hakatonci Trče Počasni Krug“ i „GSM“

Advertiser Serbia20. марта 2023.

[SEE MARKETING 2022/23] JOVANA NESTOROVIĆ, Simpo: „60 godina postojanja Simpo posvećuje svim generacijama koje su svoje snove ostvarivale sa nama“

Advertiser Serbia20. марта 2023.