Agencije

VELJKO GOLUBOVIĆ, New Moment: „U modulu KREATIVA IAA Akademije upoznaćemo našu prirodnu kreativnost sa super-moćima veštačke inteligencije“

Razgovarali smo sa Veljkom Golubovićem, Executive Creative Director New Moment New Ideas Company, o ovogodišnjoj IAA Akademiji u okviru koje je koordinator edukativnog modula pod nazivom „Kreativa“…Razgovor vodio Nenad Danilović, glavni i odgovorni urednik izdanja Advertiser Serbia

————————————————–

Edukativni program koji ove godine po osmi put organizuje Međunarodno udruženje za marketinške komunikacije (International Advertising Association, Serbian Chapter), AcademIAA, biće održan u periodu od 16. septembra do 14. decembra 2023. Reč je o jednom od najobuhvatnijih i najbolje rangiranih edukativnih programa u globalnoj IAA mreži.

Ove godine polaznici će imati priliku da čuju preko 30 predavača i panelista. Svaki od modula koordiniraju stručnjaci iz relevantnih oblasti koji iza sebe imaju zavidno iskustvo i izuzetne rezultate. Sadržaj je podeljen na 5 modula: Biznis (koordinatorka: Minja Jugović Janjić, Marketing Director, SBB); Kreativa (koordinator: Veljko Golubović, Executive Creative Director, New Moment New Ideas Company); Istraživanje i analitika (koordinator: Nikola Kostoski, direktor marketinga, Gomex); Mediji (koordinator: Mile Banić, Managing Director, Essence Mediacom); Digital (koordinatorka: Maja Grbović, Head of Media, Mercator S).

Program je namenjen mladim profesionalcima sa najviše 5 godina iskustva u struci, a preporučuje se studentima, mladim marketarima, preduzetnicima, ali pre svega onima koji su spremni da se posvete ličnom usavršavanju. Tokom prethodnih godina program je završilo više od 200 mladih ljudi.

Prijave traju do 10. avgusta!

——————————————————-

Za početak, molimo vas da predstavite modul čiji ste koordinator: Koji je naziv modula, ko su predavači, koje su teme i koji su edukativni sadržaji svake od pojedinačnih tema?

– Modul se zove „Budućnost kreativnosti“ i posvećen je novom dobu u koje ulazimo. Teme su namenjene otkrivanju kreativnih potencijala i korišćenju kreativnog mišljenja u svakodnevnom životu.

Bavićemo se kreativnom stranom naših bića, kreiranjem budućnosti, veštačkom inteligencijom, inovacijama, psihologijom i psihoterapijom, strateškim razmišljanjem i učiti koliko je kreativnost prisutna i neophodna u svim aspektima života.

Predavači su ljudi koji imaju iskustva i umeju da prenesu znanje, a u svojim oblastima postavljaju nove granice i gledaju iza horizonta. Iz Australije nam gostuje George Hedon, osnivač Pause Fest-a, jednog od najcenjenijih festivala inovativnosti u svetu. Iz Španije nam dolazi Zoran Todorović, specijalista za rukovodjenje i razvoj talenata prepoznat u celom svetu. Trebalo bi da nam se pridruži i Erik Groza, izvršni kreativni direktor poreklom iz USA, koji je u ovom trenutku jedan od najtraženijih predavača na temu upotrebe AI u kreativnoj industriji. Tu je i Katarina Arizanović, pishoterapeutkinja psihodrame koja će nam demonstrirati nove pristupe i mogućnosti korišćenja psihoterapijskih tehnika u procesima kreativnosti. Katarina Petrović će nas naučiti kako da razmišljamo o problemu i rešenju. Jelena Mirčić Ljušić i Milica Vukojičić iz Coca-Cola Company će nam predstaviti vrednosti „design thinkinga“ i primenu kada je u pitanju ovaj globalni brend. A tu je i jedan od naših najboljih kreativaca, kreativni direktor Real group Goran Ruškuc i njegov nadasve zanimljiv i zabavan način da prenese svoje znanje i iskustvo.

Koji su glavni edukativni ciljevi modula čiji ste vi koordinator i kome je ova edukacija namenjena?

– Otkrićemo koliki kreativni potencijal imamo u sebi i kako da ga realizujemo u budućnosti. Vežbaćemo da strateški prepoznamo i postavimo problem na pravi način. Upoznaćemo našu prirodnu kreativnost sa super-moćima veštačke inteligencije. Saznaćemo šta se dešava na prvoj liniji biznis inovacija u svetu i kako da razmišljamo o budućnosti biznisa na kreativan način. Naučićemo kako da koristimo psihodramske tehnike tokom brainstorminga i učinimo ga efikasnijim. Spremićemo se za budućnost.

Kako vidite kreativnost u budućnosti?

– To je odgovor koji bi ova predavanja trebalo da nam pruže, da pokušamo da što bolje vidimo kakva nam je kreativnost potrebna u budućnosti.

Uputite poziv svim potencijalnim polaznicima, odnosno preporučite ovogodišnju IAA Akademiju

Ovo je mesto sa koga ćemo videti nove kreativne horizonte i budućnost kreativnosti. Svako ko voli da gleda u daljinu, pozvan je da nam se pridruži.

 

Autor: Nenad Danilović
Izvor: Advertiser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] REPRESENT COMMUNICATIONS: „Kuvar za sva čula“ za Nestle

Advertiser Serbia17. мај 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] OVATION: „Vrh trougao“ za Doritos

Advertiser Serbia16. мај 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] ZOO agencija: „Biraj bez računa“ za MultiPlusCard

Advertiser Serbia15. мај 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] REPRESENT COMMUNICATIONS: „Kadar da prodaš ovaj proizvod?“

Advertiser Serbia14. мај 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] KOMUNIKACIJSKI LABORATORIJ: „HSM Ljetni kamp za nadarenu djecu“

Advertiser Serbia9. мај 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] REPRESENT COMMUNICATIONS SARAJEVO: „Niko gladan. Niko sam“ za Fondaciju Mozaik

Advertiser Serbia8. мај 2024.

Pobednici Young Lions Srbija Teodora Dančević i Lazar Rajković predstavljaće Srbiju na Kanskom festivalu kreativnosti

Advertiser Serbia7. мај 2024.

Sean Poropat, kreativni direktor i suosnivač Studija Sonda, pozvan je u žiri ovogodišnjeg Cannes Lions festivala

Advertiser Serbia3. мај 2024.

Sean Poropat i Ivan Golubić predstavljaju hrvatsku kreativnost u žiriju Cannes Lionsa

Advertiser Serbia3. мај 2024.

MANUELA ŠOLA, Komunikacijski laboratorij: „Cilj nam je stvoriti zajednicu okrenutu prema budućnosti”

Advertiser Serbia29. април 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] LEO BURNETT: „NEO23 Travel“ za A1 Srbija

Advertiser Serbia26. април 2024.

Inspirativno partnerstvo: Smart Vision i Woman.Comm Club

Advertiser Serbia25. април 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] BRUKETA&ŽINIĆ&GREY: „Redizajn vizuelnog identiteta i ambalaže – Favarger“

Advertiser Serbia23. април 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] HOMEPAGE.CREATIVE.DIGITAL: „Rebrending kampanja za Padrino dostavu“

Advertiser Serbia22. април 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] DRV: „Iskreno“ za ePlanetu

Advertiser Serbia19. април 2024.