Agencije

VELJKO GOLUBOVIĆ, New Moment: „U modulu KREATIVA IAA Akademije upoznaćemo našu prirodnu kreativnost sa super-moćima veštačke inteligencije“

Razgovarali smo sa Veljkom Golubovićem, Executive Creative Director New Moment New Ideas Company, o ovogodišnjoj IAA Akademiji u okviru koje je koordinator edukativnog modula pod nazivom „Kreativa“…Razgovor vodio Nenad Danilović, glavni i odgovorni urednik izdanja Advertiser Serbia

————————————————–

Edukativni program koji ove godine po osmi put organizuje Međunarodno udruženje za marketinške komunikacije (International Advertising Association, Serbian Chapter), AcademIAA, biće održan u periodu od 16. septembra do 14. decembra 2023. Reč je o jednom od najobuhvatnijih i najbolje rangiranih edukativnih programa u globalnoj IAA mreži.

Ove godine polaznici će imati priliku da čuju preko 30 predavača i panelista. Svaki od modula koordiniraju stručnjaci iz relevantnih oblasti koji iza sebe imaju zavidno iskustvo i izuzetne rezultate. Sadržaj je podeljen na 5 modula: Biznis (koordinatorka: Minja Jugović Janjić, Marketing Director, SBB); Kreativa (koordinator: Veljko Golubović, Executive Creative Director, New Moment New Ideas Company); Istraživanje i analitika (koordinator: Nikola Kostoski, direktor marketinga, Gomex); Mediji (koordinator: Mile Banić, Managing Director, Essence Mediacom); Digital (koordinatorka: Maja Grbović, Head of Media, Mercator S).

Program je namenjen mladim profesionalcima sa najviše 5 godina iskustva u struci, a preporučuje se studentima, mladim marketarima, preduzetnicima, ali pre svega onima koji su spremni da se posvete ličnom usavršavanju. Tokom prethodnih godina program je završilo više od 200 mladih ljudi.

Prijave traju do 10. avgusta!

——————————————————-

Za početak, molimo vas da predstavite modul čiji ste koordinator: Koji je naziv modula, ko su predavači, koje su teme i koji su edukativni sadržaji svake od pojedinačnih tema?

– Modul se zove „Budućnost kreativnosti“ i posvećen je novom dobu u koje ulazimo. Teme su namenjene otkrivanju kreativnih potencijala i korišćenju kreativnog mišljenja u svakodnevnom životu.

Bavićemo se kreativnom stranom naših bića, kreiranjem budućnosti, veštačkom inteligencijom, inovacijama, psihologijom i psihoterapijom, strateškim razmišljanjem i učiti koliko je kreativnost prisutna i neophodna u svim aspektima života.

Predavači su ljudi koji imaju iskustva i umeju da prenesu znanje, a u svojim oblastima postavljaju nove granice i gledaju iza horizonta. Iz Australije nam gostuje George Hedon, osnivač Pause Fest-a, jednog od najcenjenijih festivala inovativnosti u svetu. Iz Španije nam dolazi Zoran Todorović, specijalista za rukovodjenje i razvoj talenata prepoznat u celom svetu. Trebalo bi da nam se pridruži i Erik Groza, izvršni kreativni direktor poreklom iz USA, koji je u ovom trenutku jedan od najtraženijih predavača na temu upotrebe AI u kreativnoj industriji. Tu je i Katarina Arizanović, pishoterapeutkinja psihodrame koja će nam demonstrirati nove pristupe i mogućnosti korišćenja psihoterapijskih tehnika u procesima kreativnosti. Katarina Petrović će nas naučiti kako da razmišljamo o problemu i rešenju. Jelena Mirčić Ljušić i Milica Vukojičić iz Coca-Cola Company će nam predstaviti vrednosti „design thinkinga“ i primenu kada je u pitanju ovaj globalni brend. A tu je i jedan od naših najboljih kreativaca, kreativni direktor Real group Goran Ruškuc i njegov nadasve zanimljiv i zabavan način da prenese svoje znanje i iskustvo.

Koji su glavni edukativni ciljevi modula čiji ste vi koordinator i kome je ova edukacija namenjena?

– Otkrićemo koliki kreativni potencijal imamo u sebi i kako da ga realizujemo u budućnosti. Vežbaćemo da strateški prepoznamo i postavimo problem na pravi način. Upoznaćemo našu prirodnu kreativnost sa super-moćima veštačke inteligencije. Saznaćemo šta se dešava na prvoj liniji biznis inovacija u svetu i kako da razmišljamo o budućnosti biznisa na kreativan način. Naučićemo kako da koristimo psihodramske tehnike tokom brainstorminga i učinimo ga efikasnijim. Spremićemo se za budućnost.

Kako vidite kreativnost u budućnosti?

– To je odgovor koji bi ova predavanja trebalo da nam pruže, da pokušamo da što bolje vidimo kakva nam je kreativnost potrebna u budućnosti.

Uputite poziv svim potencijalnim polaznicima, odnosno preporučite ovogodišnju IAA Akademiju

Ovo je mesto sa koga ćemo videti nove kreativne horizonte i budućnost kreativnosti. Svako ko voli da gleda u daljinu, pozvan je da nam se pridruži.

 

Autor: Nenad Danilović
Izvor: Advertiser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

Degordian ima novi podbrand: Enstring je HR-first agencija

Advertiser Serbia21. септембра 2023.

Ascanius Media Slovenija i Bosna i Hercegovina promenile naziv u Direct Media

Advertiser Serbia18. септембра 2023.

Represent Communications i HR Xcel predstavili zajedno novu uslugu na tržištu

Advertiser Serbia18. септембра 2023.

Stethoscope, alat za istraživanje zadovoljstva i angažovanost zaposlenih, sada se zove Luppa

Advertiser Serbia15. септембра 2023.

DRV Agencija osvojila globalnog klijenta ESPRIT: “Kreirali smo oglase za Vogue i za čuveni Hudson Yards u Njujorku “

Advertiser Serbia5. септембра 2023.

Najveće širenje do sada: Infinum preuzeo američku digitalnu agenciju ExpandTheRoom (ETR)

Advertiser Serbia5. септембра 2023.

Degordian lansirao svoj prvi podbrand – upoznajte Builtt, development agenciju!

Advertiser Serbia30. августа 2023.

HURA-ino istraživanje: Nastavljen rast prihoda i broja zaposlenih u komunikacijskim agencijama

Advertiser Serbia17. августа 2023.

Hrvatska tech kompanija stvorila zajednicu koja okuplja globalne agencijske stručnjake

Advertiser Serbia17. августа 2023.

MILE BANIĆ, EssenceMediacom: „Nikada nije bilo zahtevnije doći do potrošača sa željenom porukom“

Advertiser Serbia28. јула 2023.

Najbolji saveti kako da transformišite svoj lični brend uz pomoć ChatGPT-ja

Advertiser Serbia27. јула 2023.

Kako da iskoristite TikTok za promociju i realizaciju vaše Employer Branding strategije?

Advertiser Serbia21. јула 2023.

Radimo zajedno na podršci za veću zaposlenost pripadnika LGBTQI+ zajednice

Advertiser Serbia11. јула 2023.

Effie Index 2022: Objavljene najefektnije kompanije na svetu tokom 2022, među njima i one iz Hrvatske

Advertiser Serbia6. јула 2023.

Señor je najefektivnija agencija u Hrvatskoj – potvrdio Global Effie Index

Advertiser Serbia29. јуна 2023.