Brendovi

Više od brige za kožu – zaposleni Beiersdorfa i Eucerina zajedno u borbi za okolinu

Brendovi

BEOGRAD – Kao vodeći brend za negu kože s više od 140 godina iskustva, Beiersdorf je oduvek imao za cilj da učini vašu kožu lepom i zdravom.

 

Ipak, znamo da zdrava koža može da napreduje samo u zdravoj okolini. Zato u ovoj godini posebnu pažnju posvećuje osvešćivanju važnosti učestvovanja u projektima koji imaju pozitivan uticaj na lokalne zajednice i društvo u celini. Imajući to na umu, organizovan je prvi volonterski dan – Care Beyond Skin day.

Cilj globalnog Beiersdorf CBS dana je dati merljiv i pozitivan doprinos okolini i društvu. Kao jedna od najvećih svetskih firmi za negu kože, Beiersdorf prepoznaje svoju ulogu u borbi protiv klimatskih promena i upravo je zato osmislio svoj program održivosti CARE BEYOND SKIN kao deo korporativne strategije C.A.R.E.+ za postizanje konkurentnog održivog rasta.

Od maja do jula 2023, više od 20.000 zaposlenih Beiersdorfa i Eucerina iz celog sveta imalo je priliku da posveti jedan radni dan zajedničkoj inicijativi za dobrobit društva, a hvale vrednim akcijamapriključili su se i radnici iz Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Care Beyond Skin dan na lokalnom nivou, u Srbiji, obeležen je čišćenjem Fruške gore, nacionalnog parka koji je idealno mesto za sve koji vole da istražuju prirodu i uživaju u svežem planinskom vazduhu. S druge strane, zaposleni u Sloveniji su organizovali Care Beyond Skin dan u predivnoj Botaničkoj bašti gde su brojni zaposleni pomogli oko ulepšavanja i bavili se sađenjem i presađivanjem raznovrsnog bilja i cveća.

UZagrebu, CBS dan održao se u Parku prirode Medvednica, tačnije u zoni Bliznec. To je prostor u kojem se prirodne i kulturno-istorijske vrednosti međusobno prepliću, a upravo je ta planina već dugo godina – izvor života. Zaposleni odradili su veliku ekološku akciju s ciljem da ukažu na to koliko je važno da ono što nam je priroda dala održimo čistim. Rezultat akcije je očišćen parking, šumski put interpretativne šetnje, kao i Bliznec put za osobe s invaliditetom.

Ponosni smo na vredne i marljive zaposlene koji su pokazali solidarnost i dobru organizaciju, a sigurni smo da je ovo tek savršen početak velikog, za prirodu i društvo vrednog projekta“, izjavila je Sonja Ungewitter, GM Adriatic Region.

Glavni cilj firme Beiersdorf je smanjena emisija gasova staklene bašte za 30 odsto u apsolutnom iznosu do 2025. godine (u odnosu na 2018. godinu). Zahvaljujući intenzivnoj saradnji s dobavljačima, naporno se radi na smanjenju emisija CO2 tokom čitavog lanca, što uključuje promene u proizvodima – kako na formuli, tako i na pakovanjima – što je takođe veliki izazov.

Srećni smo što možemo da podelimo da smo krajem 2022. u Beiersdorfu uspeli da smanjimo svoju emisiju ugljen-dioksida i ostalih komponenata baziranih na ugljenikuza 17 odsto u apsolutnom iznosu (u odnosu na 2018. godinu) – uprkos poslovnom rastu. Ovo nas postavlja na pravi put ka postizanju našeg klimatskog cilja do 2025. godine. Na lokalnom nivou, u samo jednoj godini (2020. u odnosu na 2021. godinu) u jadranskom regionu imamo 19,5 odsto smanjenu emisiju CO2 iz saobraćaja. Osim toga, dobili smo i ocenu ‘Trostruki A’ od CDP-a, najvišu moguću ocenu za bezbednost klime, šuma i vode koja može da se dobije“, poručila je Sonja Ungewitter, GM Adriatic Region.

Sa svojom C.A.R.E.+ poslovnom strategijom firma sledi višegodišnji investicioni program usmeren na konkurentan održiv rast. Program je u skladu s ambicioznim planom održivosti s kojim Beiersdorf stvara jasnu dodatu vrednost za potrošače, društvo i okolinu.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Osećajte se kao najbolji strelac tokom letnjih sportskih takmičenja uz Samsung 8K televizore

Advertiser Serbia12. јун 2024.

Hibridni AI u službi čoveka otvara nove mogućnosti

Advertiser Serbia10. јун 2024.

Ferero lansira vegansku Nutelu

Advertiser Serbia10. јун 2024.

U Silosima sa radom počeo penjački centar sa najvećom stenom u Beogradu!

Advertiser Serbia10. јун 2024.

Bankomati po Evropi meta su novog zlonamernog softvera

Advertiser Serbia8. јун 2024.

Novosađani zaplesali sirtaki na Trgu slobode – Tradicionalni ples i grčka muzika oduševili prolaznike

Advertiser Serbia7. јун 2024.

Samsung u saradnji sa kompanijama Disney i Pixar promoviše novu liniju Bespoke AI veš mašina u novom videu za kampanju u iščekivanju premijere filma „U mojoj glavi 2“

Advertiser Serbia7. јун 2024.

BOJANA DRLJAN, logoped: „Prevencija ekranizma je uvek najbolje i najefikasnije rešenje“

Advertiser Serbia6. јун 2024.

Održivo poslovanje kao temelj za rast i dugoročnu perspektivu kompanije

Advertiser Serbia6. јун 2024.

Za deceniju carinici zapleni oko 142 kilograma zlata – Savet da se investiciono zlato kupuje samo kod proverenih trgovaca

Advertiser Serbia6. јун 2024.

A1 Srbija omogućio korišćenje 5G u romingu

Advertiser Serbia5. јун 2024.

Samsung Electronics predstavlja nove linije Odyssey OLED, Smart Monitor i ViewFinity za 2024. godinu

Advertiser Serbia5. јун 2024.

Haier je zvanični partner Rolan Garosa, Ana Ivanović globalna ambasadorka brenda

Advertiser Serbia5. јун 2024.

McDonald’s izgubio pravo da koristi naziv Big Mac za svoje proizvode od piletine u EU

Advertiser Serbia5. јун 2024.

[ISTAKNUTI BIZNIS PROJEKTI 2023] A1 Srbija: Escape room „Izgubljeni IDentitet“

Advertiser Serbia3. јун 2024.