Agencije

Veliki praznični intervju sa liderima najznačajnijih agencija za tržišno komuniciranje u Srbiji, III deo

Završetak kalendarske i poslovne godine je i ovog puta povod da sa rukovodećim ljudima iz advertajzing, medijskih i PR agencija u Srbiji porazgovaramo o postignutim ciljevima u odlazećoj godini, planovima za dolazeću, kao i o „faktoru okruženje“, u kojem te iste planove treba realizovati…Ovaj serijski intervju će biti objavljivan u segmentima tokom narednih dana, pre i posle novogodišnjih i božićnih praznika…Razgovor vodio Nenad Danilović

Našim sagovornicima postavili smo sledećih nekoliko pitanja:

Kako je za Vašu agenciju protekla 2016. godina? Koji su značajni projekti i aktivnosti koje je Vaša agencija sprovela tokom ove godine koja je na izmaku?

Kako ocenjujete prethodnu poslovnu godinu u industriji tržišnih komunikacija?

Kakva su Vam očekivanja u 2017. godini u pogledu poslovnih uslova u industriji tržišnih komunikacija?

Poželite nešto svojim klijentima i svim budućim oglašivačima u 2017. godini.

null

Tijana Adamov, Managing Director Scholz&Friends Belgrade

…značajni projekti i aktivnosti agencije u 2016…Za Scholz&Friends Beograd 2016.godina je bila još jedna uspešna godina. Naročito smo ponosni na kampanju za klijenta Belhospice, i to za izradnju prvog hospisa u Srbiji. Kompanije su tokom godine podržale rad Belhospice-a, a sada tu priliku imamo i mi svi kao građani slanjem SMS poruke. Ovim putem pozivam sve pojedince da pošalju SMS na broj 8200 i pomognu izgradnju prvog hospisa za palijativno zbrinjavanje u Srbiji.

…ocena poslovne godine 2016…Veoma mi se dopada to što su lokalne agencije počele da proširuju svoja tržišta. Godina je bila dinamična, strukovna udruženja su bila veoma aktivna, dobili smo nove festivale. Globalno posmatrano, struka se razvija u različitim smerovima i to donosi nove mogućnosti. Efikasnost komunikacije je postala važnija nego ikada, na dobrobit svih aktera na tržištu.

…poslovna očekivanja u 2017…Pozdravljam nove festivale, i nadam se da ćemo se još bolje adaptirati kao struka promenama koje je digitalizacija donela i da ćemo i dalje vrednost stvarati na način na koji najbolje umemo – kreiranjem ideja i efikasne komunikacije. Kvalitet komunikacije i ostvarivanje biznis ciljeva svih aktera, uz poboljšanje kvaliteta života, treba da postane i ostane ideja vodilja cele struke. Scholz&Friends Beograd će nastaviti sa projektima koji ostavljaju trag i menjaju celo društvo na bolje. Nadam se da ćemo tako dati primer i inspirisati i druge.

…praznične želje & čestitke klijentima i budućim oglašivačima…Želim svima dobro zdravlje i poslovni uspeh, ostvarive ciljeve, nove vizije i inspiracije. Neka je srećno!

null

Ljiljana Boljanović, direktorica Olaf&McAteer

…značajni projekti i aktivnosti agencije u 2016…Za nama je veoma dinamična godina koju završavamo uspešno. Za mene lično, glavna merila uspeha su zadovoljstvo i osećaj da rastete. Zadovoljstvo, pre svega našeg posvećenog tima koji je držao vrhunski tempo tokom cele godine, i na koje sam ponosna toliko da mi je teško da to izrazim, i zadovoljstvo naših klijenata koji već četrnaest godina zaredom prepoznaju naš profesionalizam i entuzijazam prema poslu. Osećaj da rastemo, sveprisutan tokom cele godine, vidljiv je u novim poslovima koje dobijamo – u skoro 80% slučajeva na preporuku klijenata ili saradnika, novim partnerstvima koja su obeležila 2016. godinu, jačanju tima, jačanju naših ekspertiza, digital sektoru koji raste, kriznom konsaltingu koji je jedna od naših najčešće traženih usluga, i planovima za 2017. koji su zaista ambiciozni. Ovo je bila jedna veoma dobra godina za nas.

…ocena poslovne godine 2016…Još jedna godina dinamičnih promena. Promena navika u konzumiranju sadržaja katalizator je promena i u našoj industriji, ali to u stvari i nije novost, već talas na kome plovimo godinama. Nema nove tople vode, nema fundamentalnih promena, ima samo novih koraka, prilagođavanja i preusmeravanja. Iza svega ipak stoji razumevanje suštine komunikacija i kreativna ideja. Uz to, na tržištu je primetno regionalno umrežavanje što donosi prednost agencijama poput naše koje su deo globalnih mreža. Naš Ketcum je veoma aktivan u regionu, i svi osećamo prednosti regioanlnog prisutsva, bez obzira ko “izvozi” posao kome, mi iz Srbije ili kolege iz Hrvatske ili Rumunije na primer.

…poslovna očekivanja u 2017…Očekujem slične uslove uz snažniji zaokret ka potražnji veoma kvalitetne komunikacijske usluge, što je trend koji se već primećuje u bar dve poslednje godine, nakon pada izazvanog ekonomskom krizom. U ogromnom okeanu mogućnosti u kome pliva svaka od kompanija na našem tržištu, umeće je pronaći pravi miks koji doprinosi ostvarenju biznis ciljeva, a ne rasipati resurse na pokušaje da vas ima svuda i na svaki način.

…praznične želje & čestitke klijentima i budućim oglašivačima…Budimo spremni za nove promene i naučimo da uživamo u njima!

Nastaviće se…

Veliki praznični intervju sa liderima najznačajnijih agencija za tržišno komuniciranje u Srbiji, I deo

Veliki praznični intervju sa liderima najznačajnijih agencija za tržišno komuniciranje u Srbiji, II deo

Autor: Nenad Danilović
Izvor: Advertiser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

WOMAN.COMM OF THE 2024 YEAR NAGRADE – Sada za ceo Adriatic region!

Advertiser Serbia12. јун 2024.

Futura DDB na SOF-u već 14. put slovenačka agencija godine

Advertiser Serbia12. јун 2024.

Direct Media i agencija Ipsos predstavili istraživanje o generaciji rođenoj 2010. i kasnije

Advertiser Serbia11. јун 2024.

Priča koja vredi svakog slova osvojila je nagradu na vodećem internacionalnom oglašivačkom festivalu Ukrajine

Advertiser Serbia6. јун 2024.

Komunikacijski laboratorij je novi član Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti

Advertiser Serbia5. јун 2024.

Bliski susreti paške vrste

Advertiser Serbia27. мај 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] REPRESENT COMMUNICATIONS: „Vakcinacija protiv prevara“ za Addiko bank

Advertiser Serbia23. мај 2024.

Petra Krulc je nova regionalna direktorica strateškog kreativnog razvoja u Futuri DDB

Advertiser Serbia23. мај 2024.

Represent Communications osvojio prvu nagradu u kategoriji Employer Branding na IAB MIXX Awards

Advertiser Serbia22. мај 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] IMAGO OGILVY: „kompare.hr“

Advertiser Serbia22. мај 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] REPRESENT COMMUNICATIONS: „Kuvar za sva čula“ za Nestle

Advertiser Serbia17. мај 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] OVATION: „Vrh trougao“ za Doritos

Advertiser Serbia16. мај 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] ZOO agencija: „Biraj bez računa“ za MultiPlusCard

Advertiser Serbia15. мај 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] REPRESENT COMMUNICATIONS: „Kadar da prodaš ovaj proizvod?“

Advertiser Serbia14. мај 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] KOMUNIKACIJSKI LABORATORIJ: „HSM Ljetni kamp za nadarenu djecu“

Advertiser Serbia9. мај 2024.