Internet

United Grupa stvara najveću optičku mrežu u Jugoistočnoj Evropi pod brendom United Fiber

Nakon uspešnog osnivanja kompanije United Fiber u Grčkoj 2021. godine, United Grupa je nastavila sa konsolidacijom svog portfolija fiksne infrastrukture u EU (Bugarska, Hrvatska i Slovenija) pod brendom United Fiber.

 

Počevši sa registracijom novouspostavljene kompanije u Sloveniji u martu 2024. godine, koju će pratiti Bugarska i Hrvatska do kraja ove godine, Grupa je fokusirana na dalje ubrzavanje i jačanje svojih investicija na ovoj važnoj geografskoj lokaciji. Moderna širokopojasna infrastruktura povezuje Evropu sa Bliskim istokom i Azijom, odgovarajući na visoku potražnju za tranzit kroz ključna tržišta Grupe. Njegov ultra-brzi i pouzdani internet zadovoljava visoke zahteve korisnika i poslovnih klijenata širom Jugoistočne Evrope.

U United Grupi znamo kako da izgradimo i implementiramo najmoderniju fiksnu infrastrukturu. 2000. godine smo počeli potpuno od nule u Srbiji, a dve decenije kasnije postali smo najveća optička mreža u Jugoistočnoj Evropi. U četiri EU zemlje – Grčkoj, Bugarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji, United Grupa poseduje 60.000 km backbone i metro mreže. Naša najsavremenija širokopojasna mreža na ovim tržištima doseže do 3,6 miliona domaćinstava i trenutno sprovodimo plan isporuke 475.000 novih FTTH domaćinstava u 2024. godini, sa sličnim tempom u narednim godinama. Naša vizija je da budemo brend prvog izbora za individualne korisnike, poslovne klijente i preferirani partner za javni sektor, kako bismo pomogli digitalizaciji društava i njihovom prosperitetu. Objavljivanjem naših investicionih i implementacionih aktivnosti u kompaniji United Fiber, moći ćemo dodatno da proširitmo naše aktivnosti, stvorimo snažne sinergije i podignemo naše investicione kapacitete na viši nivo. Zahvaljujući posebnim i posvećenim stručnim timovima u prodaji, podršci i tehničkim operacijama, moći ćemo da pružimo još bolje servise i usluge našim korisnicima“, rekao je  Željko Batistić, potpredsednik za tehnologiju United Grupe.

Kompanija United Fiber u Grčkoj je bila ključna u sprovođenju strategije implementacije infrastrukture Grupe. Kompanija je uspela da ubrza svoj uticaj u Grčkoj sa 20% penetracije optike do kuće na sopstvenoj mreži (naspram 8% nacionalno), nudeći ultra-brzu povezanost.

U Bugarskoj Grupa poseduje najveću FTTH mrežu u zemlji koja doseže 50% svih domaćinstava, sa planom da se proširi na 67% do 2028. godine.

U Hrvatskoj se godišnje dodaje oko 80.000 domaćinstava, sa planom da se dosegne 40% svih domaćinstava do 2028. godine. U Sloveniji Grupa poseduje drugu po veličini mrežu koja omogućava gbps pokrivenost oko 50% ukupnih domaćinstava u zemlji.

Novi infrastrukturni projekat United Fiber će postaviti terestrijalni kabl koji povezuje Atinu i Solun i povezuje Jugoistočnu Evropu sa ključnim tačkama u Zapadnoj Evropi. Projekat, čiji je završetak planiran 2025. godine, će ojačati postojeće veze sa Turskom i Bliskim istokom, ojačati postojeću vezu sa Bugarskom i olakšati planove za unapređenje povezanosti između Grčke i Turske.

Celokupnim infrastrukturnim aktivnostima u veleprodaji United Grupe, uključujući voice, podatke, mobilnu i roming uslugu, upravlja UGI. Samo tri godine nakon lansiranja, UGI je uspeo da privuče najveće operatore i tehnološke provajdere da odaberu United Grupu za zadovoljenje njihovih potreba za infrastrukturom i povezivanjem u regionu. UGI je takođe zadužen za komercijalizaciju Atina – Solun.

Stvaranjem ove potpuno nove rute, United Grupa opipljivo demonstrira svoju posvećenost da bude najveći provajder optičke mreže u Jugoistočnoj Evropi, povećavajući konkurentnost, stvarajući nove investicione mogućnosti i ubrzavajući digitalnu transformaciju svih uključenih zemalja. Projekat odgovara rastućoj potražnji koja dolazi od značajnih investicija u nove data centre u regionu, kao i u nove podvodne kablove koji se spajaju u Grčkoj na južnoj granici“, rekao je Paolo Ficini, CEO UGI.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Internet

Bankomati po Evropi meta su novog zlonamernog softvera

Advertiser Serbia8. јун 2024.

Čak 22% firmi sa .com sajtom za imejl bira .rs domen

Advertiser Serbia5. јун 2024.

Instagram testira funkciju koja primorava korisnike da gledaju reklame

Advertiser Serbia5. јун 2024.

[ISTAKNUTI BIZNIS PROJEKTI 2023] A1 Srbija: Escape room „Izgubljeni IDentitet“

Advertiser Serbia3. јун 2024.

Facebook uvodi brojne promene kako bi privukao mlađe korisnike

Advertiser Serbia3. јун 2024.

EU usvojila Zakon o veštačkoj inteligenciji, prvi takav u svetu

Advertiser Serbia22. мај 2024.

Evropska komisija istražuje Metu oko zaštite dece na platformama

Advertiser Serbia16. мај 2024.

Safari će koristiti AI za blokiranje reklama sa bilo kog sajta

Advertiser Serbia7. мај 2024.

Glavna snaga TikToka je njegov algoritam, a evo po čemu je tako poseban i specifičan

Advertiser Serbia29. април 2024.

Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku, deonice skočile

Advertiser Serbia29. април 2024.

ByteDance ne želi da proda TikTok, radije će ugasiti aplikaciju u SAD-u

Advertiser Serbia26. април 2024.

YouTube testira novi format reklama

Advertiser Serbia26. април 2024.

Prihod firme Meta u prvom kvartalu 2024. porastao za 27 odsto na 36,46 milijardi dolara

Advertiser Serbia25. април 2024.

Bajden potpisao zakon – kineskoj kompaniji rok od devet meseci da proda TikTok

Advertiser Serbia25. април 2024.

Sajber kriminal je jedna od najunosnijih prevara na svetu – saznajte kako da zaštitite svoje poslovanje

Advertiser Serbia24. април 2024.