Internet

United Grupa kupuje grčki Wind Hellas

United Grupa objavila je danas da je postigla dogovor o preuzimanju grčkog telekomunikacionog operatora Wind Hellas sa kompanijom Crystal Almond Holdings Limited.

 

Kompanija Wind Hellas jedna je od tri vodeća mobilna operatora u Grčkoj, a pored mobilnih pruža i fiksne, internet i usluge televizije za ukupno 4,2 miliona korisnika ostvarujući godišnje prihode od preko 500 miliona evra.

U okviru United Grupe, vodećeg telekomunikacionog i medijskog operatora u Jugoistočnoj Evropi, u Srbiji posluju kompanija SBB i njeni servisi EON i Total TV i dostupne su usluge televizija i portala Sport Klub, Nova S i N1.

Akvizicija će United Grupi omogućiti da zajedno sa pay-TV operatorom Nova, koji je već u vlasništvu Grupe u Grčkoj, stvori snažnog konvergentnog operatora i zauzme drugo mesto na tržištu kada je reč i o fiksnim i o televizijskim uslugama.

Na atraktivnom tržištu, uz snažan potencijal za dalji rast, vlasništvo nad kompanijama Nova i Wind Hellas znači bolje mogućnosti za konvergentne ponude, nove tehnologije i superiorne servise, uz veću vrednost za korisnike u Grčkoj.

Nikos Stathopoulos, partner u investicionom fondu BC Partners i predsednik United Grupe rekao je: „Akvizicija i integracija uspešnih lokalnih telekomunikacionih i medijskih kompanija u United Grupu predstavlja suštinu naše evropske strategije rasta. Grčka je ključno tržište za nas i preuzimanjem kompanije Wind, moći ćemo da stvorimo vodećeg konvergentnog operatora i kroz ulaganja u mrežnu infrastrukturu, sadržaj, tehnologiju i inovativne proizvode i usluge doprinesemo daljem razvoju grčkog telekomunikacionog tržišta i postanemo pokretač digitalizacije Grčke.”

Victoriya Boklag, izvršna direktorka United Grupe dodala je: „Ovaj dogovor potvrđuje dugoročnu posvećenost United Grupe grčkom tržištu. Poslovanje mobilnog operatora Wind, odlično se uklapa u portfolio United Grupe i kompanije Nova u pogledu ekspertize u telekomunikacionim i medijskim uslugama. Preuzimanjem kompanije Wind kupujemo uspešan biznis koji će nam omogućiti da ojačamo tržišnu poziciju i proširimo ponudu usluga za naše korisnike u Grčkoj.”

Završetak akvizicije se očekuje nakon uobičajenih odobrenja regulatora tokom 2022. godine.

O United Grupi:
United Grupa sa sedištem u Holandiji, vodeći je telekomunikacioni i medijski operator u Jugoistočnoj Evropi. Kompanija posluje u osam zemalja, ima približno 11 miliona korisnika, skoro 14.500 zaposlenih i godišnje prihode od oko 2 milijarde evra. United Grupa ima najširu pokrivenost mrežom u regionu i nudi korisnicima najatraktivniji izbor TV sadržaja iz celog sveta. Značajna ulaganja u digitalnu infrastrukturu, medijski sadržaj i tehnologiju, osiguravaju izvrsnost proizvoda i usluga koje pruža korisnicima. United Grupa je od marta 2019. godine u većinskom vlasništvu BC Partners, jedne od najvećih investicionih kompanija u svetu.

Za više informacija posetite united.group

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Internet

Facebook će zaposliti 10.000 ljudi u EU radi izgradnje „metaverzuma“

Advertiser Serbia18. oktobra 2021.

Microsoft najavio gašenje LinkedIn mreže u Kini

Advertiser Serbia15. oktobra 2021.

Italija će ukinuti digitalni porez do 2024. godine

Advertiser Serbia15. oktobra 2021.

Bloomberg Adria – Prvi multiplatformski brend poslovnih vesti u Jugoistočnoj Evropi počinje sa radom 2022. godine

Advertiser Serbia15. oktobra 2021.

Saopštenje SBB: Premijerka krije zašto nije bilo tendera za operatora Pošta NET i za koliko je predat Telekomu Srbija

Advertiser Serbia13. oktobra 2021.

19% stanovnika EU nikada nije kupovala preko Interneta

Advertiser Serbia13. oktobra 2021.

Instagram će podsticati tinejdžere da odmore od korišćenja aplikacije

Advertiser Serbia12. oktobra 2021.

80% odraslih u EU svakodnevno koristi Internet

Advertiser Serbia11. oktobra 2021.

Telegram ima 70 miliona novih korisnika zbog pada Facebook-a

Advertiser Serbia7. oktobra 2021.

Pad sistema Zakerberga koštao sedam milijardi dolara

Advertiser Serbia6. oktobra 2021.

Saopštenje SBB: Zašto nije raspisan tender za prodaju infrastrukture operatora Pošta NET na kome bi država zaradila, već je prepuštena Telekomu Srbija?

Advertiser Serbia5. oktobra 2021.

SBB: Nova akcijska ponuda! EON paketi upola cene prvih 15 meseci

Advertiser Serbia4. oktobra 2021.

Najtraženiji pojam na Bing-u je – Google

Advertiser Serbia4. oktobra 2021.

Facebook spojio Instagram i Messenger

Advertiser Serbia4. oktobra 2021.

Facebook-u preti velika kazna u Rusiji zbog zabranjenog sadržaja

Advertiser Serbia1. oktobra 2021.