Festivali

U Hrvatsku se vraća pionir oglašavanja sa svrhom i postavlja ključno pitanje – lažete li da poslujete održivo?

Thomas Kolster, uticajni marketinški aktivista i osnivač globalnog Goodvertising pokreta, uz podršku ENNA-e na Dan planete Zemlje u Rovinju će održati predavanje o tome kako brendovi mogu da krenu putem istinske održivosti.

 

Na Dane komunikacija, poznati festival kreativnosti i tržišnih komunikacija, stiže marketinški aktivista na misiji podsticanja poslovnog sektora da stavi ljude i planetu na prvo mesto! Thomas Kolster je iskusni stručnjak za brending i održivost koji je u gotovo dvadeset godina rada savetovao Fortune 500 kompanije, male start-upove, vlade, agencije i neprofitne organizacije na putu autentične svrhovitosti – bez lažnih obećanja potrošačima.

Poznat kao pionir oglašavanja sa svrhom, na glavnoj će festivalskoj pozornici, uz podršku ENNA-e i upravo u čast Danu planete Zemlje, 22. aprila postaviti ključna pitanja o održivosti u svom predavanju naziva Faking Your Sustainability? i inspirisati na istinsku promenu koja iz lokalne može prerasti u globalnu. Oni koji zaista brinu o svojoj zajednici i okolini retkost su na tržištu, tvrdi Kolster, a za ostale ovo će biti prosvetljujući trenutak preispitivanja i novih (poslovnih) odluka! Svima koji imaju sluha za održive promene, a posebno onima koji se na njih vole oglušiti, poručuje – promena počinje upravo s vama.

„ENNA grupa, kao poslovni sistem nove generacije i jedan od vodećih investitora u Hrvatskoj i regiji, na održivost i promene gleda kao na priliku za ulaganja i razvoj, bilo da se radi o obnovljivim izvorima energije, smanjivanju emisija ugljen-dioksida u sektoru logistike i hrane, pa sve do društveno odgovornog poslovanja. Ono od čega uvek polazimo su ideje i želja za razvojem, zato nam je velika čast podržati predavanje Thomasa Kolstera na ovu temu, za koje smo sigurni da će nam svima biti odlična prilika da razmislimo na koje sve načine možemo unaprediti svoje poslovanje u smeru istinske održivosti“, rekao je Bruno Krčelić (Head of Marketing), ENNA.

Ovaj proslavljeni kreativac i osnivač globalnog Goodvertising pokreta retko miruje – uz objavljene knjige Goodvertising i The Hero Trap, Kolster piše za velike medijske kuće, među kojima su i The Guardian, Ad Age i Adweek, a inspirisao je i publiku više od 70 zemalja na događajima poput TEDx-a, SXSW-a, Cannes Lionsa, DAD-a i Sustainable Brandsa. Neprestano izaziva status quo svojim glasnim i često provokativnim stajalištima o vrednostima, svrsi i leadership-u. Na pretrpanom tržištu brendova dobročinitelja, ljudi ne kupuju vrednosti brenda ili njegov ‘zašto’, već proizvode i usluge koji im pomažu da postanu bolja verzija sebe“, tvrdi Kolster.

Objavljen je i nestrpljivo iščekivani raspored Dana komunikacija. Nakon Edwarda Snowdena, koji će se učesnicima festivala pridružiti video linkom; kao i jevanđeliste, vizionara i rock-zvezde tehnološkoga sveta Jamesa Whittakera, te Munise Can, strateške stručnjakinje koja brendovima pomaže da zacrtaju put do sigurnog uspeha; vodećeg kreativca dalekog Japana Toshihika Tanabea, te vodećeg svetskog autoriteta za sextech Bryony Cole, te Main Monka najveće platforme za digitalnu produkciju na svetu Victora Knaapa, te Roryja Sutherlanda, jednog od najoriginalnijih mislilaca u oglašivačkoj sferi, a i šire, nadrealističkog redateljskog dvojca Vallée Duhamel, Oprine IT devojke i autorke bestsellera koja rasprodaje turneje širom sveta Kristine Kuzmič powered by Priceless.com; hrvatskog filozofa svetskog glasa Srećka Horvata; te vodećeg futurista Iana Beacrafta powered by Hrvatski Telekom, te pionira oglašavanja sa svrhom Thomasa Kolstera powered by ENNA, ne staju najave drugih zanimljivih sudionika ovog popularnog trodnevnog festivala, uslediće najave brojnih drugih zanimljivih učesnika Dana komunikacija.

Prijave za učestvovanje na jednom od najboljih svetskih evenat-a prema dvostrukoj nominaciji britanskog Association Excellence Awardsa moguće su na zvaničnim stranicama festivala.

O DANIMA KOMUNIKACIJA:
Dani komunikacija prepoznati su kao jedan od najboljih evenat-a na svetu prema britanskom Association Excellence Awardsu zbog svog out of the box pristupa, jedinstvene festivalske ponude, visokokvalitetne produkcije i organizacije. Dugo iščekivano novo izdanje festivala – koji je poznat po tome da se na njemu okupljaju ključni predstavnici oglašivača, agencija, stručnjaci za odnose s javnošću, predstavnici medija i ostali profesionalci iz komunikacijske industrije ključni za stvaranje i pokretanje promena – ovog proleća je očaralo sve one koji komunikacijsku industriju istovremeno mrze i vole, ali prema njoj, zahvaljujući ovom festivalu koji zdušno okuplja komunikacijsku zajednicu, nikako ne mogu biti ravnodušni. Više informacija pročitajte na zvaničnim stranicama festivala www.danikomunikacija.com.

O ORGANIZATORIMA:
Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje (HURA) je vodeće strukovno udruženje u sektoru tržišnih komunikacija u Hrvatskoj. Članice HURA-e neke su od najboljih i najnagrađivanijih nacionalnih agencija. HURA organizuje nacionalni festival tržišnog komuniciranja Dane komunikacija s pripadajućim takmičenjima Effie, IdejaX, MIXX i Young Lions, marketinšku akademiju HOWtoWOW, regionalnu reviju reklamnih agencija BalCannes, redovne edukacije i mnoge druge projekte. Bori se za poboljšanje tržišnih uslova i napredak čitave industrije, što uključuje lobističke aktivnosti, pregovaranje sa zakonodavcem, promociju struke, brojna istraživanja i statistike u industriji, savetovanje i drugo. Izvan granica deluje u sklopu svetskog udruženja agencija VoxComm, EACA-e (Europskog udruženja agencija za tržišno komuniciranje), ekskluzivni je predstavnik organizacija Cannes Lions i Effie Worldwide za Hrvatsku te je kroz Interactive Advertising Bureau (IAB) Croatia deo svetske mreže IAB Global Network.

Više o HURA-i saznajte na www.hura.hr, Facebook i LinkedIn stranicama

Interactive Advertising Bureau (IAB) Croatia kolektivni je predstavnik i ambasador industrije interaktivnog marketinga i velike svetske organizacije IAB Global Network u Hrvatskoj. Delovanjem unutar Hrvatske udruženje društava za tržišno komuniciranje (HURA-e), povezuje najvažnije aktere angažovane u rastu interaktivnog marketinga i insistira na najvišem standardu, a hrvatsko je tržište ovom akvizicijom postalo bogatije za brojne materijale, specijalizovane edukacije, nagrade, istraživanja, analize i network koji će ekskluzivno biti dostupni kroz IAB Croatia.
Više informacija pronađite na www.iab-croatia.com te na Facebooku i LinkedInu.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Festivali

Argeta i Luna\TBWA osvojili Euro Effie

Advertiser Serbia6. децембра 2023.

Proglašene Kampanje Sa Svrhom 2023

Advertiser Serbia21. новембра 2023.

Produžen rok za prijave za BalCannes do 27. 11. – dokažite da ste najbolji u regiji!

Advertiser Serbia13. новембра 2023.

Jeste li se već našli u velikom kreativnom reportu regije? Još kratko imate priliku za to na BalCannesu!

Advertiser Serbia10. новембра 2023.

MOJCA BRIŠČIK, Golden Drum: „Na pravom smo putu da Golden Drum ponovo učinimo sjajnim, kao što je bio 90-ih godina“

Advertiser Serbia2. новембра 2023.

Produžen rok za „Kampanje Sa Svrhom“

Advertiser Serbia16. октобра 2023.

Uskoro se zatvaraju prijave za ovogodišnju dodelu nagrada SoMo Borac

Advertiser Serbia13. октобра 2023.

Prvostepeni žiri Effie Slovenija 2023 izabrao finaliste

Advertiser Serbia13. октобра 2023.

Proglašeni pobednici Golden Drum Festivala 2023

Advertiser Serbia11. октобра 2023.

Uz tri jednostavna koraka osvojite statue BalCannesa, velikog regionalnog takmičenja kreativnosti!

Advertiser Serbia6. октобра 2023.

Festival Golden Drum proglasio finaliste

Advertiser Serbia1. октобра 2023.

Poznat program festivala Golden Drum

Advertiser Serbia28. септембра 2023.

Druga sezona podcasta u organizaciji SoMo Borca: Miran Pavić o trendovima u medijskoj industriji i pretplatama kao business modelu

Advertiser Serbia27. септембра 2023.

Na Weekend.16 nagrađeni najuspešniji učesnici inovativnog gastronomskog takmičenja

Advertiser Serbia26. септембра 2023.

Znate li da zadržite pažnju korisnika? Evo kako je L’Oreal to uspeo na Snapu!

Advertiser Serbia25. септембра 2023.