Brendovi

U četvrtom izdanju Nestlé Summer’s Cool letnje prakse učestvuje čak 12 mladih iz Hrvatske

Brendovi

ZAGREB – Plaćena letnja edukacija najveće prehrambene kompanije priprema mlade za izazovno tržište rada

 

Obrazovanje u Hrvatskoj iz godine u godinu je sve važnija tema, što pokazuju i podaci iz 2021 o nivou završenog obrazovanja kod mladih između 20 i 29 godina. Njih 24,4 posto je završenog visokog obrazovanja, 71,8 posto ima završeno srednjoškolsko obrazovanje, a 3,8 posto je samo osnovnoškolskog obrazovanja. Na putu akademskog i ličnog rasta, praktična znanja igraju ključnu ulogu u oblikovanju budućnosti mladih. Kroz doslednu praksu razvijaju bitne veštine, proširuju svoju bazu znanja i neguju snažnu radnu etiku.

Nestlé, najveća prehrambena kompanija na svetu, ponovo organizuje besplatnu tronedeljnu edukaciju iz različitih oblasti poslovanja. Ove godine u programu učestvuje čak 12 mladih iz Hrvatske, koji su među 50 perspektivnih studenata i diplomaca uz studente iz Rumunije, Bugarske i Srbije. Nestlé Summer’s Cool četvrto je izdanje plaćene edukacije koja se održava između 3. i 21. jula 2023. u hibridnom modelu i uključuje više od 35 radionica i prezentacija. Po završetku učesnici će dobiti sertifikat koji potvrđuje njihovo učestvovanje te znanja i veštine stečene kroz bogati program.

Kao deo inicijative Nestlé needs YOUth, kojoj je cilj da utiče na veću zaposlenost mladih, globalno je ostvareno 11.495 prilika za obrazovanje i pripravništvo u 2022. godini.

„Nestlé Summer’s Cool nudi jedinstveno iskustvo pripravništva, s pristupom privlačnim za mlade uz program koji podstiče znatiželju, ali i nagrađuje postignuća. Ulaganje u mlade danas je ulaganje u budućnost i čvrsto verujemo da kroz ovaj program možemo mladima da pružimo alate koji su im potrebni za uspeh. Istražujući svoje mogućnosti pojedinci mogu da iskoriste svoj puni potencijal i spremni su za osvajanje novih visina. Program je i dokaz naše predanosti osnaživanju sledeće generacije, stvarajući dugotrajan pozitivan uticaj na njihove živote“, rekao je Laurentiu-Florin Dimitriu, generalni direktor kompanije Nestlé za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu.

Za vreme trajanja edukacije, polaznike će usmeravati stručnjaci iz oblasti upravljanja projektima, logistike, finansija, istraživanja tržišta, prodaje, marketinga, odnosa s javnošću, e-trgovine, prehrane i mnogih drugih.

 

Nestlé Summerʹs Cool inicijativa prošle godine je obuhvatila 42 studenta uz 40 stručnjaka i predavača iz kompanije Nestlé, a osmišljena je kao ekstenzija teorijskog znanja koju nude visokoobrazovane institucije kroz praksu, a koja će studente upoznati sa zahtevima i realnošću poslova u poslovnom svetu.

O KOMPANIJI:
Nestlé je vodeća svetska kompanija u prehrambenoj industriji, koja zapošljava oko 291.000 ljudi i poseduje fabrike ili posluje u gotovo svakoj zemlji na svetu. Prodaja kompanije Nestlé za 2022. godinu iznosila je 94.4 milijardu švajcarskih franaka. Nestlé je prisutan u Hrvatskoj od 2003. godine i zapošljava 117 ljudi.

NESTLÉ NEEDS YOUTH
Cilj inicijative Nestlé needs YOUth je da pomogne mladima da dobiju pristup obrazovanju, praktičnim znanjima i prilikama za posao, osnažujući ih veštinama koje su im potrebne za napredak u poslu. Inicijativa je do sad uticala na usavršavanje 1.415.687 mladih putem digitalnih kanala i alata.
Više od 2000 mladih iz Hrvatske je u zadnjih pet godina učestvovalo u raznim programima pripreme za posao kompanije Nestlé, a više od 100 je bilo uključeno direktno kroz programe prakse. Program letnje prakse Nestlé Summer’s Cool deo je inicijative Nestlé needs YOUth i namenjen je studentima diplomskih studija i onima koji su nedavno završili studije. Održava se već četvrtu godinu zaredom na tržištu južne i istočne Evrope, polaznici su studenti iz Hrvatske, Srbije, Rumunije i Bugarske, a do sada ju je pohađalo ukupno 84 polaznika.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Zabrana u EU: Neće se više prodavati vazduh u kesicama čipsa, velike kutije za ambalažu…

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Amazon najavio Q, AI chatbot za kompanije

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Domaća CGI kampanja koja je privukla veliku pažnju

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Eurobank Direktna sponzor 23. Beogradskog ekonomskog foruma

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Velika Britanija: Lidl iznajmljuje božićne džempere potrošačima

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

vivo predstavlja Y17s: Za bezbrižne dane sa stilom

Advertiser Serbia25. новембра 2023.

IT kompanija Seavus menja naziv u Kinšift

Advertiser Serbia24. новембра 2023.

Novi dragulj planinskog turizma „Crowne Plaza Kolašin” u Crnoj Gori

Advertiser Serbia24. новембра 2023.

Glovo obeležava Black Friday uz popust i do 65% kod svojih 14 partnerskih prodavnica

Advertiser Serbia23. новембра 2023.

Ekonomičan i udoban „beg“ iz grada

Advertiser Serbia23. новембра 2023.

Nespresso i Fusalp vas vode u čarobni svet praznika

Advertiser Serbia23. новембра 2023.

Samsung Electronics jedan od pet najboljih globalnih brendova četvrtu godinu zaredom

Advertiser Serbia22. новембра 2023.

Zabranjena Toyota reklama zbog „promovisanja ponašanja koje je štetno po okolinu“

Advertiser Serbia22. новембра 2023.

Radnicima prilikom odabira posla najvažnija visina plate

Advertiser Serbia21. новембра 2023.

Poznati finalisti za prestižnu „SAM Godišnju nagradu 2023“

Advertiser Serbia21. новембра 2023.