Brendovi

U četvrtom izdanju Nestlé Summer’s Cool letnje prakse učestvuje čak 12 mladih iz Hrvatske

Brendovi

ZAGREB – Plaćena letnja edukacija najveće prehrambene kompanije priprema mlade za izazovno tržište rada

 

Obrazovanje u Hrvatskoj iz godine u godinu je sve važnija tema, što pokazuju i podaci iz 2021 o nivou završenog obrazovanja kod mladih između 20 i 29 godina. Njih 24,4 posto je završenog visokog obrazovanja, 71,8 posto ima završeno srednjoškolsko obrazovanje, a 3,8 posto je samo osnovnoškolskog obrazovanja. Na putu akademskog i ličnog rasta, praktična znanja igraju ključnu ulogu u oblikovanju budućnosti mladih. Kroz doslednu praksu razvijaju bitne veštine, proširuju svoju bazu znanja i neguju snažnu radnu etiku.

Nestlé, najveća prehrambena kompanija na svetu, ponovo organizuje besplatnu tronedeljnu edukaciju iz različitih oblasti poslovanja. Ove godine u programu učestvuje čak 12 mladih iz Hrvatske, koji su među 50 perspektivnih studenata i diplomaca uz studente iz Rumunije, Bugarske i Srbije. Nestlé Summer’s Cool četvrto je izdanje plaćene edukacije koja se održava između 3. i 21. jula 2023. u hibridnom modelu i uključuje više od 35 radionica i prezentacija. Po završetku učesnici će dobiti sertifikat koji potvrđuje njihovo učestvovanje te znanja i veštine stečene kroz bogati program.

Kao deo inicijative Nestlé needs YOUth, kojoj je cilj da utiče na veću zaposlenost mladih, globalno je ostvareno 11.495 prilika za obrazovanje i pripravništvo u 2022. godini.

„Nestlé Summer’s Cool nudi jedinstveno iskustvo pripravništva, s pristupom privlačnim za mlade uz program koji podstiče znatiželju, ali i nagrađuje postignuća. Ulaganje u mlade danas je ulaganje u budućnost i čvrsto verujemo da kroz ovaj program možemo mladima da pružimo alate koji su im potrebni za uspeh. Istražujući svoje mogućnosti pojedinci mogu da iskoriste svoj puni potencijal i spremni su za osvajanje novih visina. Program je i dokaz naše predanosti osnaživanju sledeće generacije, stvarajući dugotrajan pozitivan uticaj na njihove živote“, rekao je Laurentiu-Florin Dimitriu, generalni direktor kompanije Nestlé za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu.

Za vreme trajanja edukacije, polaznike će usmeravati stručnjaci iz oblasti upravljanja projektima, logistike, finansija, istraživanja tržišta, prodaje, marketinga, odnosa s javnošću, e-trgovine, prehrane i mnogih drugih.

 

Nestlé Summerʹs Cool inicijativa prošle godine je obuhvatila 42 studenta uz 40 stručnjaka i predavača iz kompanije Nestlé, a osmišljena je kao ekstenzija teorijskog znanja koju nude visokoobrazovane institucije kroz praksu, a koja će studente upoznati sa zahtevima i realnošću poslova u poslovnom svetu.

O KOMPANIJI:
Nestlé je vodeća svetska kompanija u prehrambenoj industriji, koja zapošljava oko 291.000 ljudi i poseduje fabrike ili posluje u gotovo svakoj zemlji na svetu. Prodaja kompanije Nestlé za 2022. godinu iznosila je 94.4 milijardu švajcarskih franaka. Nestlé je prisutan u Hrvatskoj od 2003. godine i zapošljava 117 ljudi.

NESTLÉ NEEDS YOUTH
Cilj inicijative Nestlé needs YOUth je da pomogne mladima da dobiju pristup obrazovanju, praktičnim znanjima i prilikama za posao, osnažujući ih veštinama koje su im potrebne za napredak u poslu. Inicijativa je do sad uticala na usavršavanje 1.415.687 mladih putem digitalnih kanala i alata.
Više od 2000 mladih iz Hrvatske je u zadnjih pet godina učestvovalo u raznim programima pripreme za posao kompanije Nestlé, a više od 100 je bilo uključeno direktno kroz programe prakse. Program letnje prakse Nestlé Summer’s Cool deo je inicijative Nestlé needs YOUth i namenjen je studentima diplomskih studija i onima koji su nedavno završili studije. Održava se već četvrtu godinu zaredom na tržištu južne i istočne Evrope, polaznici su studenti iz Hrvatske, Srbije, Rumunije i Bugarske, a do sada ju je pohađalo ukupno 84 polaznika.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

CEFTA i Zajedničko regionalno tržište su instrumenti za ubrzanu integraciju u EU tržište

Advertiser Serbia16. мај 2024.

A1 Srbija dostigao milionitog korisnika VoLTE tehnologije

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Najnovija linija Samsung AI TV-a i zvučnika već je dostupna u redovnoj prodaji u Srbiji

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Milionska kazna za Epic Games zbog reklama usmerenih na decu

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Knox Journals: Neka je vaša bezbednost uvek pod kontrolom – vaši podaci se koriste tačno onako kako vi smatrate prikladnim

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Poznati modni brend bankrotirao

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Kampanja „Dečji svet je veći od ekrana” privukla ogromnu pažnju javnosti!

Advertiser Serbia14. мај 2024.

Tradicionalni forum menadžera Srpske asocijacije menadžera u znaku AI

Advertiser Serbia14. мај 2024.

Glovo i Spotify ulaze u partnerstvo i nude Spotify Premium Glovo korisnicima

Advertiser Serbia14. мај 2024.

NELT Grupa i UNICEF formiraju strateško partnerstvo da opreme decu veštinama za 21. vek

Advertiser Serbia14. мај 2024.

ĐORĐE JOVANOVIĆ, Xiaomi: „Ova kampanja je nastavak game changing serijala kampanja po kojima je Xiaomi postao poznat“

Advertiser Serbia10. мај 2024.

Infinum je prva hrvatska developerska agencija sa sertifikatom Poslodavac Partner

Advertiser Serbia10. мај 2024.

Za četvrt veka cena srebra skočila za gotovo 575 odsto – Analitičari veruju da ovaj plemeniti metal postaje “novo” zlato

Advertiser Serbia9. мај 2024.

Forum Menadžera “What can AI do for you?”

Advertiser Serbia9. мај 2024.

Samsung Electronics proglašen za broj 1 na globalnom tržištu OLED monitora

Advertiser Serbia8. мај 2024.