Agencije

Studio Sonda osvojio dve Best of Europe Effie nagrade!

VIŽINADA – U sredu, 1. decembra na dodeli Euro Effie nagrada Studio Sonda osvojio je dve Best of Europe nagrade za efektivnost u oglašavanju, što je ujedno prvi put da je jedan predstavnik iz Hrvatske osvojio čak dve nagrade na ovom takmičenju. Studio Sonda po broju strukovnih nagrada postao je najnagrađivanija agencija u Hrvatskoj u ovoj godini.

 

Studio Sonda je nezavisan hrvatski kreativni studio za dizajn i komunikacije smešten u malom istarskom gradiću Vižinadi, koji postoji već 16 godina i redovno osvaja brojne domaće i međunarodne nagrade. U sredu, 1. decembra osvojio je dve Best of Europe Effie nagrade za efektivnost u oglašavanju za kampanju „100% COVID free putovanje“, osmišljenu za klijenta Gradsku knjižnicu Poreč. Ovo je prvi put da je jedan predstavnik iz Hrvatske osvojio čak dve nagrade na ovom prestižnom takmičenju.

Mala lokalna biblioteka iz Poreča je s ovom kampanjom već ostvarila veliki uspeh i osvojila 14 međunarodnih i domaćih nagrada, uključujući i nagradu za oglašivača godine na Ideja X takmičenju u konkurenciji velikih hrvatskih oglašivača. Studio Sonda ove je godine ostvario neverovatan uspeh s osvojena sva tri Grand Prixa na tri najveća nacionalna takmičenja (Effie, IdejaX i MIXX). Sada se taj niz nastavlja s dve evropske Best of Europe Effie nagrade, čime je Studio Sonda po broju strukovnih nagrada postao najnagrađivanija agencija u Hrvatskoj u ovoj godini.

Jelena Fiškuš, glavna kreativna direktorica i osnivačica Studia Sonda tom je prilikom izjavila: „Euro Effie je nagrada koju svaka kreativna agencija priželjkuje jer govori o konkretnoj efektivnosti kampanja na tržištu, a to je klijentima često i najvažnije. A nama je još jednom pokazala ispravnost našeg pristupa u kojem svakom klijentu, bez obzira na njegovu veličinu ili raspoloživi budžet, pristupamo jednako posvećeno. Upravo iz takvog pristupa i međusobnog partnerstva rađaju se najbolje ideje, one koje donose konkretne rezultate našim klijentima, ali i one koje pozitivno utiču na društvo u kojem živimo.“

Važnost Effie Awards Europe nagrada ogleda se u tome što se dodeljuje najvećim svetskim brendovima s kompetitivnog evropskog tržišta, kojima je rame uz rame stala i agencija iz Istre. Studio Sonda osvojio je srebrnog Effieja u kategoriji „Najbolje u Evropi: odgovor na krizu / kritični zaokret“ (Best of Europe: Crisis Response / Critical Pivot) i bronzanog u kategoriji „Najbolje u Evropi: mali budžet“ (Best of Europe: Small Budget). Studio Sonda se tako našao u društvu 50 najpoznatijih svetskih brendova kao što su IKEA, Pepsi, Canon, Netflix, HBO itd. koji su došli do finala ovog takmičenja. Najbolje od najboljih birao je žiri kojeg je činilo 100 profesionalaca iz 24 evropske zemlje.

Posebno smo sretni za nagradu u kategoriji Crisis Response. Jer upravo bi u takvim vanrednim okolnostima, kao što je na primer slučaj s globalnom pandemijom, kreativna struka trebala da pokaže i dokaže koliko je važna za društvo. Što je izazov veći, a situacija teža, to bi rešenja trebala da budu relevantnija. Smatram da je protekla godina bila velika prilika za sve nas, prilika da pomognemo, pokažemo, promenimo, delujemo, koliko god je u našoj moći kao kreativnoj industriji, a ovaj uspeh dokazuje da smo u tome uspeli. Ovom prilikom u ime Studia Sonda čestitam kolegama iz agencije MediaCom za Effie Europe hrvatsko srebro u kategoriji Marketing Innovation Solutions za projekat Dogvertising”, istakao je Sean Poropat, glavni kreativni direktor i suosnivač Studia Sonda.

Studio Sonda međunarodno je nagrađivan kreativni studio za dizajn i komunikacije koji je do sada osvojio čak 128 domaćih i međunarodnih nagrada za kreativnost i efektivnost u oglašavanju. Zajedno s kolegama, lokalnom zajednicom, poslovnim partnerima i klijentima, u inspirativnoj autentičnoj sredini središnje Istre stvara globalno relevantne brendove, proizvode, projekte i programe koji imaju realan tržišni uspeh, a pre svega uvek povezuju i stvaraju bolje društvo.

Nagrađena kampanja „100% COVID free putovanje“: U Poreču je običaj nakon završetka turističke sezone nagraditi sebe putovanjem. Obzirom da je u 2020. godini to bilo nemoguće usled pandemije, ponuđena je alternativa: 100% COVID free putovanje! Kako? Pa knjigom! Lokalna biblioteka koja želi da poveća broj članova te da se pokaže kao otvorena institucija koja osluškuje potrebe svojih građana, pretvorena je u ‘Putničku agenciju’, a njena web stranica u sistem za bookiranje ‘destinacija’. Kroz potpuno novo iskustvo doživljaja knjige aktivirani su korisnici da ‘putuju’ i dele utiske sa ‘putovanja’ te je ostvaren značajan porast pozajmljivanja knjiga i novih članova, nakon što je godinama taj broj bio u padu. sonda.hr/hr/100-covid-free-putovanje

Effie Awards Europe evropska je nagrada tržišnog komuniciranja uvedena 1996. godine koja se dodeljuje najefektivnijim evropskim projektima. Nagrada Effie, koju je 1968. godine pokrenula New York American Marketing Association, danas se dodeljuje u gotovo 40 zemalja i simbol je dokazane efektivnosti oglašavanja i priznanje partnerstvu klijenta i agencije. Evropsku nagradu utemeljilo je Evropsko udruženje komunikacijskih agencija.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

Degordian ima novi podbrand: Enstring je HR-first agencija

Advertiser Serbia21. септембра 2023.

Ascanius Media Slovenija i Bosna i Hercegovina promenile naziv u Direct Media

Advertiser Serbia18. септембра 2023.

Represent Communications i HR Xcel predstavili zajedno novu uslugu na tržištu

Advertiser Serbia18. септембра 2023.

Stethoscope, alat za istraživanje zadovoljstva i angažovanost zaposlenih, sada se zove Luppa

Advertiser Serbia15. септембра 2023.

DRV Agencija osvojila globalnog klijenta ESPRIT: “Kreirali smo oglase za Vogue i za čuveni Hudson Yards u Njujorku “

Advertiser Serbia5. септембра 2023.

Najveće širenje do sada: Infinum preuzeo američku digitalnu agenciju ExpandTheRoom (ETR)

Advertiser Serbia5. септембра 2023.

Degordian lansirao svoj prvi podbrand – upoznajte Builtt, development agenciju!

Advertiser Serbia30. августа 2023.

HURA-ino istraživanje: Nastavljen rast prihoda i broja zaposlenih u komunikacijskim agencijama

Advertiser Serbia17. августа 2023.

Hrvatska tech kompanija stvorila zajednicu koja okuplja globalne agencijske stručnjake

Advertiser Serbia17. августа 2023.

MILE BANIĆ, EssenceMediacom: „Nikada nije bilo zahtevnije doći do potrošača sa željenom porukom“

Advertiser Serbia28. јула 2023.

Najbolji saveti kako da transformišite svoj lični brend uz pomoć ChatGPT-ja

Advertiser Serbia27. јула 2023.

VELJKO GOLUBOVIĆ, New Moment: „U modulu KREATIVA IAA Akademije upoznaćemo našu prirodnu kreativnost sa super-moćima veštačke inteligencije“

Advertiser Serbia25. јула 2023.

Kako da iskoristite TikTok za promociju i realizaciju vaše Employer Branding strategije?

Advertiser Serbia21. јула 2023.

Radimo zajedno na podršci za veću zaposlenost pripadnika LGBTQI+ zajednice

Advertiser Serbia11. јула 2023.

Effie Index 2022: Objavljene najefektnije kompanije na svetu tokom 2022, među njima i one iz Hrvatske

Advertiser Serbia6. јула 2023.