Brendovi

[SEE MARKETING 2023/24] TIJANA TODOROVIĆ, Rehau: „U fokusu oglašavanja biće naši inovativni sistemi ARTEVO i SLINOVA“

Brendovi

Koliko je marketing odeljenje bitno za svaku uspešnu kompaniju – ne moramo uopšte da napominjemo…Upravo zbog toga, reč smo dali rukovodiocima marketing sektora/odeljenja značajnih kompanija u regionu Jugoistočne Evrope. Ovom prilikom, čast je pripala Tijani Todorović, Direktorici marketinga za Jugoistočnu Evropu, REHAU Window Solutions…Razgovor vodio Nenad Danilović, glavni i odgovorni urednik izdanja Advertiser Serbia

 

Na koje marketinške aktivnosti ste stavili akcenat u 2023?

– Ključni projekat kompanije REHAU Srbija bio je otvaranje prodajnog salona i Showroom-a na Novom Beogradu. To je za nas bio veliki i važan zadatak, ali i značajan iskorak za celu ovu industriju. Mi smo prva i jedina kompanija u građevinskom sektoru, koja je otvorila integrisani Showroom sa preko 50 najznačajnijih eksponata iz proizvodnog programa, svih naših divizija. S tim u vezi, veliki deo sprovedenih aktivnosti ticao se upravo organizacije i komunikacije otvaranja. Samo otvaranje salona pratio je veliki četvorodnevni događaj, tokom kojeg smo ugostili skoro 450 partnera i prijatelja kompanije.

Takođe, prethodna godina za nas je bila značajna zbog lansiranja premium prozorskog sistema ARTEVO, koji je nedavno osvojio prestižnu nagradu „German Design Award 2024“, u kategoriji „Izvanredni dizajn proizvoda“.

ARTEVO kampanju započeli smo velikim „launch“ događajem u Erlangenu, gde smo okupili gotovo 200 partnera iz regiona, iz različitih grana građevinske industrije.
Osim BTL-a i korporativnog PR-a, tokom cele godine bili smo prisutni na digitalnim kanalima komunikacije, koje je dalo izuzetne rezultate.

Na koju vrstu marketinških aktivnosti ćete staviti akcenat u 2024. godini: novi proizvodi, cenovna politika, distribucija ili promotivne aktivnosti?

– Biće to miks B2B i B2C aktivnosti. Prvenstveno, nastavljamo sa digitalnim oglašavanjem, kao jednim od najrelevantnijih kanala komunikacije za nas. Kada je reč o novim proizvodima, u fokusu oglašavanja biće naši inovativni sistemi: ARTEVO i SLINOVA. Veliki akcenat stavljamo na organizaciju događaja i akademija za naše ključne stejkholdere. Tako je prvi u nizu najveći svetski sajam za prozore i vrata, Fensterbau Frontale 2024, u Nemačkoj.
Pored toga, imamo veliku želju da pokrenemo regionalnu, društveno značajnu kampanju.

Verujemo da je snaga REHAU-a u Srbiji i regionu tolika da može da pomogne i pridruži se inicijativama koje su plemenite i korisne društvu u kojem poslujemo.

Ovogodišnji plan aktivnosti značajno će se osloniti i na proslavu 75 godina postojanja kompanije globalno i 25 godina poslovanja u Srbiji. Potrudićemo se da osiguramo kontinuirano prisustvo u medijima, tokom cele godine, i da na pravi način i sa pravom i personalizovanom porukom dođemo do ciljnih grupa i naših persona u digitalnom marketingu.

Koje probleme u funkcionisanju vašeg kompanijskog marketinga ste prepoznali u 2023. godini? Dajte predloge za njihovo razrešenje

– Naša kompanija odlikuje se visokom agilnošću, pa u situacijama kada primetimo izazove tokom planiranja ili analize, uključujući i marketinški sektor, reagujemo brzo i rešavamo nedostatke kako bismo održali optimalan tok poslovanja. To je bio i slučaj sa REHAU Connect digitalnom platformom, sa kojom smo krenuli hrabro i optimistično, probleme rešavali paralelno sa generisanjem lead-ova, a danas možemo da se pohvalimo velikim znanjem u ovoj oblasti i inovacijom koja je rešila deo problema naših partnera. Iz tog razloga, danas, uz REHAU Connect u samo nekoliko koraka možete dobiti personalizovanu ponudu za prozore i vrata prema vašoj želji, od REHAU partnera u vašoj blizini.

Najveća snaga REHAU kompanije jeste tim koji je stabilan, koga čine kvalitetni i autentični ljudi pre svega, a onda i izuzetni profesionalci, čiji je prosek staža u našoj kompaniji više od 12 godina.

Konkretno, to je glavni razlog zašto divizija prozorskih rešenja ostvaruje izvanredne rezultate u jugoistočnoj Evropi.
Zadatak našeg marketing tima jeste da poveća „brand awareness“, maksimizuje vidljivost i prisustvo brenda, kao i da na najbolji način plasira inovacije, kako bi na kraju lanca oduševilepartnere i krajnje kupce i bile njihov izbor. Danas smo svi online i svako ko renovira, gradi kuću ili poslovni objekat uglavnom većinu detalja proveri na internetu. Iz tog razloga, rešenje za brojne izazove vidim u digitalnim uslugama i kanalima komunikacije. Međutim, znamo da su istraživanja tržišta i analitika preduslov dobrog poslovanja i uspešnih marketing kampanja. Ako uz to dodate kreativnost i hrabrost za sprovođenje novih ideja, uspeh sigurno neće izostati.

Koja su vaša očekivanja kad su u pitanju trendovi u oblasti marketinga, advertajzinga i medija u 2024. godini?

– Globalna studija koju je sproveo „Zeno“ pokazala je da potrošači i krajnji kupci kupuju 4 do 6 puta više proizvode i usluge kompanije, u čiju svrhu veruju i čije vrednosti dele. U tom smislu, „purpose driven marketing“ ostaje najvažniji trend i postulat za nas marketare.

AR nastavlja svoju ekspanziju, video ostaje dominantan format, a hibridni događaji u fokusu, tako da ne očekujem revolucionarnu godinu po pitanju trendova.

Naprotiv, mislim da će ovo biti godina u kojoj ćemo trošiti iste budžete, u manje ili više sličnom medijskom miksu. A onda, poznajući naš mentalitet, još više ćemo biti kreativni, jer mi uglavnom tako i reagujemo na krize. Ovo je godina velikih povoda, pre svega naših globalnih i lokalnih jubileja, ali i Olimpijskih igara i Evropskog prvenstva u fudbalu. To odgovara našoj branši, jer znamo gde su muškarci. Gledaće sport, sigurno.

 
Autor: Nenad Danilović
Izvor: Advertiser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Sajber kriminal je jedna od najunosnijih prevara na svetu – saznajte kako da zaštitite svoje poslovanje

Advertiser Serbia24. април 2024.

Gejming industrija Srbije povećala prihode i broj zaposlenih

Advertiser Serbia22. април 2024.

A1 escape room „Izgubljeni IDentitet“ posetilo više od 4.000 ljudi

Advertiser Serbia18. април 2024.

Samsung predstavio Samsung Galaxy evropski tim sportista za Pariz 2024

Advertiser Serbia18. април 2024.

Telekom Srbija pokreće projekat „Dečji svet je veći od ekrana“

Advertiser Serbia16. април 2024.

Održana prva radionica sa Ivanom Minićem i autorima Naše mreže

Advertiser Serbia15. април 2024.

Da li ste se prijavili na konkurs „ESG Lideri“?

Advertiser Serbia15. април 2024.

Uranjanje u dubine uz 8K: Podvodni snimatelj Pavel Aktel o novoj eri snimanja filmova u visokoj rezoluciji

Advertiser Serbia15. април 2024.

Samsung 15. godinu zaredom vodeći na globalnom tržištu sistema digitalnog oglašavanja

Advertiser Serbia12. април 2024.

Samsung Electronics već 18 uzastopih godina na vrhu globalnog tržišta televizora

Advertiser Serbia10. април 2024.

Pet pravila za uspešno ulaganje u investiciono zlato

Advertiser Serbia10. април 2024.

S kojom slavnom osobom biste voleli da popijete jutarnju kafu?

Advertiser Serbia9. април 2024.

Neophodno, inovativno, skladno: Novi identitet dizajna Samsung Electronics u 2030. godini

Advertiser Serbia9. април 2024.

Galaxy AI dostupan za „probnu vožnju“ korisnika pametnih telefona, kroz osveženu Try Galaxy aplikaciju

Advertiser Serbia8. април 2024.

Otvoren 13. NLB Organic konkurs: Tri miliona dinara za najbolje projekte iz organske poljoprivrede

Advertiser Serbia8. април 2024.