Brendovi

Samsung i Dezeen organizuju globalni konkurs za dizajn

Brendovi

Re:Create konkurs za dizajn ističe vrednost održivosti Samsung proizvoda i usluga

 

Kompanija Samsung Electronics i globalni časopis posvećen dizajnu i arhitekturi Dezeen najavili su najnoviji svetski konkurs za dizajn koji prepoznaje vrednost održivosti. Uz nagradni fond od ukupno 18.000 funti, Re:Create konkurs za dizajn poziva kandidate širom sveta da svoje kreativne ideje o ponovnoj upotrebi, recikliranju i prenameni starih Samsung uređaja ili njihovih materijala pretvore u stvarnost.

Šta je Re:Create konkurs za dizajn?

Re:Create konkurs za dizajn odražava trajne napore kompanije Samsung da svoje proizvode i usluge učini održivijim. Kao još jedna potvrda tih napora, ovo takmičenje podstiče kandidate da osmisle inovativne načine za prenamenu starih uređaja ili iskorišćenih materijala tako što će ih pretvoriti u nove proizvode ili usluge za dobrobit ljudi i planete.

Među primerima su Samsung EYELIKE™ projekat, u kom se stari pametni telefoni pretvaraju u kamere za medicinsko dijagnostikovanje, kao i najnoviji Galaxy uređaji, čiji dizajn uključuje recikliranu plastiku od iskorišćenih ribarskih mreža, i SolarCell Remote,daljinski upravljač čija plastična komponenta sadrži 24 odsto recikliranih materijala i napaja se uz pomoć svetlosti umesto standardnih potrošnih baterija.

„Živimo u doba neizvesnosti i neograničenih mogućnosti, naročito za kreativne dizajnere“, izjavio je TM Roh, predsednik i rukovodilaccentra za korporativni dizajn kompanije Samsung Electronics. „Samsung veruje u moć kreativnosti, a našu budućnost treba da zaštite i transformišu svrsishodne i održive inovacije. Nadamo se da će ovo takmičenje upaliti iskru koja vodi ka značajnim promenama za sve nas.“

Kako se prijaviti?

Na konkurs mogu da se prijave svi stariji od 18 godina u bilo kojoj zemlji, bilo da su profesionalni dizajneri, studenti ili nemaju formalnu obuku u oblasti dizajna.

Prijavljivanje na konkurs je lako i sve što je potrebno je da posetite zvanični sajt časopisa Dezeen, na kom ćete naći sve detalje o konkursu, uključujući uputstva za prijavljivanje i informacije o nagradama. Svi zainteresovani treba da dostave svoju ideju na Dezeenovom sajtu do 19. jula u 21.59 h.

Kako se biraju pobednici?

Prijave će proći kroz nekoliko krugova evaluacije, na osnovu sledeća četiri kriterijuma: inovacija (Koliko je ideja originalna?), rešavanje problema (Da li ideja predlaže konkretna rešenja za unapređenje života ljudi?), društveni i ekološki uticaj (Kako će ideja pozitivno uticati na ljude i planetu?) i dizajn po meri čoveka (Koliko se ideja uklapa u Samsung filozofiju dizajna i njegove proizvode ili način života Samsung korisnika?)

Nakon završetka početnih krugova, napraviće se uži spisak kandidata koji će biti objavljen u avgustu, a potom će stručni žiri sastavljen od Dezeenovih urednika i profesionalnih dizajnera odabrati pobednika, drugoplasiranog i trećeplasiranog kandidata.

Prvoplasirani pojedinac ili tim će kući poneti glavnu nagradu u vrednosti od 10.000 funti. Drugoplasirani i trećeplasirani dobijaju po 4.000 funti. Za više informacija posetite Dezeenov zvanični sajt.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiriše svet i oblikuje budućnost idejama i tehnologijama koje donose transformaciju. Kompanija redefiniše svetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rešenja. Za najnovije vesti posetite Samsung novinarsku sobu na adresi news.samsung.com.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

CEFTA i Zajedničko regionalno tržište su instrumenti za ubrzanu integraciju u EU tržište

Advertiser Serbia16. мај 2024.

A1 Srbija dostigao milionitog korisnika VoLTE tehnologije

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Najnovija linija Samsung AI TV-a i zvučnika već je dostupna u redovnoj prodaji u Srbiji

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Milionska kazna za Epic Games zbog reklama usmerenih na decu

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Knox Journals: Neka je vaša bezbednost uvek pod kontrolom – vaši podaci se koriste tačno onako kako vi smatrate prikladnim

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Poznati modni brend bankrotirao

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Kampanja „Dečji svet je veći od ekrana” privukla ogromnu pažnju javnosti!

Advertiser Serbia14. мај 2024.

Tradicionalni forum menadžera Srpske asocijacije menadžera u znaku AI

Advertiser Serbia14. мај 2024.

Glovo i Spotify ulaze u partnerstvo i nude Spotify Premium Glovo korisnicima

Advertiser Serbia14. мај 2024.

NELT Grupa i UNICEF formiraju strateško partnerstvo da opreme decu veštinama za 21. vek

Advertiser Serbia14. мај 2024.

ĐORĐE JOVANOVIĆ, Xiaomi: „Ova kampanja je nastavak game changing serijala kampanja po kojima je Xiaomi postao poznat“

Advertiser Serbia10. мај 2024.

Infinum je prva hrvatska developerska agencija sa sertifikatom Poslodavac Partner

Advertiser Serbia10. мај 2024.

Za četvrt veka cena srebra skočila za gotovo 575 odsto – Analitičari veruju da ovaj plemeniti metal postaje “novo” zlato

Advertiser Serbia9. мај 2024.

Forum Menadžera “What can AI do for you?”

Advertiser Serbia9. мај 2024.

Samsung Electronics proglašen za broj 1 na globalnom tržištu OLED monitora

Advertiser Serbia8. мај 2024.