Brendovi

Samsung i Dezeen organizuju globalni konkurs za dizajn

Brendovi

Re:Create konkurs za dizajn ističe vrednost održivosti Samsung proizvoda i usluga

 

Kompanija Samsung Electronics i globalni časopis posvećen dizajnu i arhitekturi Dezeen najavili su najnoviji svetski konkurs za dizajn koji prepoznaje vrednost održivosti. Uz nagradni fond od ukupno 18.000 funti, Re:Create konkurs za dizajn poziva kandidate širom sveta da svoje kreativne ideje o ponovnoj upotrebi, recikliranju i prenameni starih Samsung uređaja ili njihovih materijala pretvore u stvarnost.

Šta je Re:Create konkurs za dizajn?

Re:Create konkurs za dizajn odražava trajne napore kompanije Samsung da svoje proizvode i usluge učini održivijim. Kao još jedna potvrda tih napora, ovo takmičenje podstiče kandidate da osmisle inovativne načine za prenamenu starih uređaja ili iskorišćenih materijala tako što će ih pretvoriti u nove proizvode ili usluge za dobrobit ljudi i planete.

Među primerima su Samsung EYELIKE™ projekat, u kom se stari pametni telefoni pretvaraju u kamere za medicinsko dijagnostikovanje, kao i najnoviji Galaxy uređaji, čiji dizajn uključuje recikliranu plastiku od iskorišćenih ribarskih mreža, i SolarCell Remote,daljinski upravljač čija plastična komponenta sadrži 24 odsto recikliranih materijala i napaja se uz pomoć svetlosti umesto standardnih potrošnih baterija.

„Živimo u doba neizvesnosti i neograničenih mogućnosti, naročito za kreativne dizajnere“, izjavio je TM Roh, predsednik i rukovodilaccentra za korporativni dizajn kompanije Samsung Electronics. „Samsung veruje u moć kreativnosti, a našu budućnost treba da zaštite i transformišu svrsishodne i održive inovacije. Nadamo se da će ovo takmičenje upaliti iskru koja vodi ka značajnim promenama za sve nas.“

Kako se prijaviti?

Na konkurs mogu da se prijave svi stariji od 18 godina u bilo kojoj zemlji, bilo da su profesionalni dizajneri, studenti ili nemaju formalnu obuku u oblasti dizajna.

Prijavljivanje na konkurs je lako i sve što je potrebno je da posetite zvanični sajt časopisa Dezeen, na kom ćete naći sve detalje o konkursu, uključujući uputstva za prijavljivanje i informacije o nagradama. Svi zainteresovani treba da dostave svoju ideju na Dezeenovom sajtu do 19. jula u 21.59 h.

Kako se biraju pobednici?

Prijave će proći kroz nekoliko krugova evaluacije, na osnovu sledeća četiri kriterijuma: inovacija (Koliko je ideja originalna?), rešavanje problema (Da li ideja predlaže konkretna rešenja za unapređenje života ljudi?), društveni i ekološki uticaj (Kako će ideja pozitivno uticati na ljude i planetu?) i dizajn po meri čoveka (Koliko se ideja uklapa u Samsung filozofiju dizajna i njegove proizvode ili način života Samsung korisnika?)

Nakon završetka početnih krugova, napraviće se uži spisak kandidata koji će biti objavljen u avgustu, a potom će stručni žiri sastavljen od Dezeenovih urednika i profesionalnih dizajnera odabrati pobednika, drugoplasiranog i trećeplasiranog kandidata.

Prvoplasirani pojedinac ili tim će kući poneti glavnu nagradu u vrednosti od 10.000 funti. Drugoplasirani i trećeplasirani dobijaju po 4.000 funti. Za više informacija posetite Dezeenov zvanični sajt.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiriše svet i oblikuje budućnost idejama i tehnologijama koje donose transformaciju. Kompanija redefiniše svetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rešenja. Za najnovije vesti posetite Samsung novinarsku sobu na adresi news.samsung.com.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Stare reklame, novi zadatak: kompanija Mars u borbi protiv klimatskih promena

Advertiser Serbia5. децембра 2023.

Inicijativa „Odgovornost za budućnost“ Srpske asocijacije menadžera

Advertiser Serbia4. децембра 2023.

Decembarska „Noć knjige” pod pokroviteljstvom Eurobank Direktna

Advertiser Serbia4. децембра 2023.

vivo slavi UEFA EURO 2024TM sa navijačima širom Evrope

Advertiser Serbia3. децембра 2023.

Zapošljavanje osoba sa invaliditetom: Katarina završila psihologiju, a zvali je da čisti ulice

Advertiser Serbia3. децембра 2023.

Samsung Galaxy S23 FE sada je dostupan za prednarudžbinu u Srbiji

Advertiser Serbia1. децембра 2023.

Infinum i A1 Hrvatska već 18 godina podižu lestvicu kvaliteta digitalnih proizvoda

Advertiser Serbia1. децембра 2023.

A1 Srbija otvorila prvi Cybersecurity Escape Room u zemlji

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Nelt – 30 godina na pravoj ruti

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Božićni marketi u Evropi: Evo kako da otputujte jednostavno, udobno i bezbrižno do odabrane destinacije za odmor

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Zabrana u EU: Neće se više prodavati vazduh u kesicama čipsa, velike kutije za ambalažu…

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Amazon najavio Q, AI chatbot za kompanije

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Domaća CGI kampanja koja je privukla veliku pažnju

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Eurobank Direktna sponzor 23. Beogradskog ekonomskog foruma

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Velika Britanija: Lidl iznajmljuje božićne džempere potrošačima

Advertiser Serbia28. новембра 2023.