Brendovi

Na Labena Ventures prijavilo se neverovatnih 120 projekata iz 29 država EU i šire regije, najviše iz Srbije: 18

Brendovi

Prvi regionalni akcelerator iz oblasti medicine, biotehnologije, farmacije i zdravstva koji omogućuje pristup investicijama od 100 miliona evra, Labena Ventures, zaključio je proces prijava na projekat

 

Labena Ventures zatvorila je prijave za inovativne ideje i projekte iz područja medicine, biotehnologije, prehrambene i farmaceutske industrije uz veliki međunarodni interes. Najveći broj prijavljenih projekata pristigao je iz Poljske, Hrvatske, Nemačke, Bosne i Hercegovine, Estonije, Severne Makedonije, Letonije, Litvanije i Bugarske, a čak 18 iz Srbije.

Ugodno smo iznenađeni odličnim odzivom. Dobili smo 120 prijava iz čak 29 zemalja, većinom iz regija koje akcelerator pokriva, te 15% projekata izvan regije u kojoj Labena Ventures akcelerator deluje, što dokazuje da je potreba za ovakvim ekosistemom i podrškom vrlo velika. Takođe smo jako sretni što je više od 30% prijavljenih startupa, odnosno ideja već prošlo fazu prvog finansiranja, a neke kompanije već beleže solidan promet. Sve to ukazuje na vrlo visok potencijal kandidata i potencijalno dobrih projekata“, ističe Nedeljko Milosavljević, jedan od suosnivača Labena Ventures.

Od pristiglih 120 prijavljenih ideja i projekata posebna komisija Labena Ventures odabraće do 40 projekata. Od srede, 7. juna do petka, 9. juna u Ljubljani će se održati Bootcamp radionice s treninzima uz koje će odabrani timovi steći poslovne i prezentacijske veštine, te veštine strateškog pozicioniranja projekta na međunarodnom nivou. U pronalaženju investitora pomoći će im i platforma Labena Ventures. „Odabranim finalistima na raspolaganju će biti prestižni mentorski program s više od 120 sertifikovanih mentora iz celog sveta iz područja preduzetništva, finansija, biotehnologije itd.”, rekao je Borut Čeh, direktor kompanije Labena. „Izabraćemo 10 najboljih projekata i ideja te im uz akcelerator i mentorstvo omogućiti što kvalitetniji razvoj, poslovni plasman na tržište te prezentaciju investitorima i fondovima. Pomoći ćemo im da se jako dobro pripreme i time povećaju svoje šanse za dobijanje investicija, jer želimo da na tržište dođu najbolji projekti i ideje koji će na kraju njihovog puta zaživeti i poboljšati kvalitet života i zdravlje ljudi na celom svetu.“ naglasio je Borut Čeh.

Labena Ventures nova je platforma i akcelerator ideja iz oblasti medicine, biotehnologije, prehrambene i farmaceutske industrije u srednjoj i istočnoj Evropi. Reč je o jedinom akceleratoru ideja te vrste koji pokriva više država uključujući Poljsku, Slovačku, Češku, Letoniju, Litvaniju, Estoniju, Mađarsku, Rumuniju, Bugarsku, Albaniju i zemlje bivše Jugoslavije, čime otvara prilike za čak 110 miliona stanovnika u 17 zemalja. „To je takođe prvi akcelerator na ovom području sa sedištem u Sloveniji i jedini međunarodni akcelerator te vrste u široj regiji„, istakao je direktor Labene Borut Čeh. U sklopu akceleratora startapovi i pojedinci dobijaju pristup kompanijama, investitorima i fondovima rizičnog kapitala koji u ovu svrhu ulažu više od 100 miliona evra.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Organizaciona kultura i dizajn

Advertiser Serbia25. септембра 2023.

Rajan Teder iz benda OneRepublic koristi Galaxy Buds2 Pro slušalice za novu verziju pesme „Counting Stars“

Advertiser Serbia25. септембра 2023.

A1 Srbija lansirao Program partnerstva

Advertiser Serbia24. септембра 2023.

U Gastrošoru prva beogradska kišna bašta u okviru projekta „Niklo kao ja“

Advertiser Serbia22. септембра 2023.

Hoće li Nemačka uvesti ograničenja reklamiranja alkohola?

Advertiser Serbia21. септембра 2023.

IKEA te poziva da napraviš mesta za život

Advertiser Serbia21. септембра 2023.

Otvorene prijave za Školu privatnosti

Advertiser Serbia21. септембра 2023.

#Digital2023 – dve strukovne nagrade dodeljene kompaniji Telekom Srbija za marketing komunikacije

Advertiser Serbia20. септембра 2023.

Rekordan saobraćaj na aerodromu Nikola Tesla Beograd i u avgustu

Advertiser Serbia20. септембра 2023.

H&M naplaćuje kupcima vraćanje robe

Advertiser Serbia20. септембра 2023.

Kompanija Airbnb ove godine uklonila 59.000 lažnih oglasa

Advertiser Serbia20. септембра 2023.

Pojavile se lažne reklame u kojima navodno učestvuje Novak Đoković

Advertiser Serbia20. септембра 2023.

Samsung pokreće inicijativu obuke gejmera koja im pomaže da dodatno usavrše svoju igru

Advertiser Serbia19. септембра 2023.

Zapaženo učešće Telekoma Srbija na konferenciji digital2023

Advertiser Serbia19. септембра 2023.

Kompanija vivo najavila inovacije u oblasti mobilnog snimanja

Advertiser Serbia19. септембра 2023.