Brendovi

Na Labena Ventures prijavilo se neverovatnih 120 projekata iz 29 država EU i šire regije, najviše iz Srbije: 18

Brendovi

Prvi regionalni akcelerator iz oblasti medicine, biotehnologije, farmacije i zdravstva koji omogućuje pristup investicijama od 100 miliona evra, Labena Ventures, zaključio je proces prijava na projekat

 

Labena Ventures zatvorila je prijave za inovativne ideje i projekte iz područja medicine, biotehnologije, prehrambene i farmaceutske industrije uz veliki međunarodni interes. Najveći broj prijavljenih projekata pristigao je iz Poljske, Hrvatske, Nemačke, Bosne i Hercegovine, Estonije, Severne Makedonije, Letonije, Litvanije i Bugarske, a čak 18 iz Srbije.

Ugodno smo iznenađeni odličnim odzivom. Dobili smo 120 prijava iz čak 29 zemalja, većinom iz regija koje akcelerator pokriva, te 15% projekata izvan regije u kojoj Labena Ventures akcelerator deluje, što dokazuje da je potreba za ovakvim ekosistemom i podrškom vrlo velika. Takođe smo jako sretni što je više od 30% prijavljenih startupa, odnosno ideja već prošlo fazu prvog finansiranja, a neke kompanije već beleže solidan promet. Sve to ukazuje na vrlo visok potencijal kandidata i potencijalno dobrih projekata“, ističe Nedeljko Milosavljević, jedan od suosnivača Labena Ventures.

Od pristiglih 120 prijavljenih ideja i projekata posebna komisija Labena Ventures odabraće do 40 projekata. Od srede, 7. juna do petka, 9. juna u Ljubljani će se održati Bootcamp radionice s treninzima uz koje će odabrani timovi steći poslovne i prezentacijske veštine, te veštine strateškog pozicioniranja projekta na međunarodnom nivou. U pronalaženju investitora pomoći će im i platforma Labena Ventures. „Odabranim finalistima na raspolaganju će biti prestižni mentorski program s više od 120 sertifikovanih mentora iz celog sveta iz područja preduzetništva, finansija, biotehnologije itd.”, rekao je Borut Čeh, direktor kompanije Labena. „Izabraćemo 10 najboljih projekata i ideja te im uz akcelerator i mentorstvo omogućiti što kvalitetniji razvoj, poslovni plasman na tržište te prezentaciju investitorima i fondovima. Pomoći ćemo im da se jako dobro pripreme i time povećaju svoje šanse za dobijanje investicija, jer želimo da na tržište dođu najbolji projekti i ideje koji će na kraju njihovog puta zaživeti i poboljšati kvalitet života i zdravlje ljudi na celom svetu.“ naglasio je Borut Čeh.

Labena Ventures nova je platforma i akcelerator ideja iz oblasti medicine, biotehnologije, prehrambene i farmaceutske industrije u srednjoj i istočnoj Evropi. Reč je o jedinom akceleratoru ideja te vrste koji pokriva više država uključujući Poljsku, Slovačku, Češku, Letoniju, Litvaniju, Estoniju, Mađarsku, Rumuniju, Bugarsku, Albaniju i zemlje bivše Jugoslavije, čime otvara prilike za čak 110 miliona stanovnika u 17 zemalja. „To je takođe prvi akcelerator na ovom području sa sedištem u Sloveniji i jedini međunarodni akcelerator te vrste u široj regiji„, istakao je direktor Labene Borut Čeh. U sklopu akceleratora startapovi i pojedinci dobijaju pristup kompanijama, investitorima i fondovima rizičnog kapitala koji u ovu svrhu ulažu više od 100 miliona evra.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Stare reklame, novi zadatak: kompanija Mars u borbi protiv klimatskih promena

Advertiser Serbia5. децембра 2023.

Inicijativa „Odgovornost za budućnost“ Srpske asocijacije menadžera

Advertiser Serbia4. децембра 2023.

Decembarska „Noć knjige” pod pokroviteljstvom Eurobank Direktna

Advertiser Serbia4. децембра 2023.

vivo slavi UEFA EURO 2024TM sa navijačima širom Evrope

Advertiser Serbia3. децембра 2023.

Zapošljavanje osoba sa invaliditetom: Katarina završila psihologiju, a zvali je da čisti ulice

Advertiser Serbia3. децембра 2023.

Samsung Galaxy S23 FE sada je dostupan za prednarudžbinu u Srbiji

Advertiser Serbia1. децембра 2023.

Infinum i A1 Hrvatska već 18 godina podižu lestvicu kvaliteta digitalnih proizvoda

Advertiser Serbia1. децембра 2023.

A1 Srbija otvorila prvi Cybersecurity Escape Room u zemlji

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Nelt – 30 godina na pravoj ruti

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Božićni marketi u Evropi: Evo kako da otputujte jednostavno, udobno i bezbrižno do odabrane destinacije za odmor

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Zabrana u EU: Neće se više prodavati vazduh u kesicama čipsa, velike kutije za ambalažu…

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Amazon najavio Q, AI chatbot za kompanije

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Domaća CGI kampanja koja je privukla veliku pažnju

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Eurobank Direktna sponzor 23. Beogradskog ekonomskog foruma

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Velika Britanija: Lidl iznajmljuje božićne džempere potrošačima

Advertiser Serbia28. новембра 2023.