Agencije

[POGLED SA VRHA 2020/21] NATAŠA FILIPOVIĆ & MARKO PEŠIĆ, Ovation BBDO: „U 2021. nema lakih poena. Vreme je za izdržljive i stabilne ljude“

Završetak kalendarske i poslovne godine je i ovog puta povod da sa vodećim ljudima iz advertajzing, medijskih i PR agencija porazgovaramo o postignutim ciljevima u prethodnoj godini, planovima za 2021. godinu, kao i o „faktoru okruženje“, u kojem te iste planove treba realizovati. Ovoga puta čast je pripala Nataši Filipović, Managing Director-u i Marku Pešiću, Executive Director-u agencije Ovation BBDO…Razgovor vodio Nenad Danilović

 

Kako je za vašu agenciju protekla 2020. godina? Koji su značajni projekti i aktivnosti koje je vaša agencija sprovela tokom ove godine koja je na izmaku?

Nataša Filipović: Ovo je bez sumnje najteža godina u tri decenije postojanja naše agencije. Ovo nije bila samo poslovno izazovna godina. Ovo je godina koja je za svakog od nas profesionalno i lično bila godina kojoj se nismo nadali, niti smo je priželjkivali. Sigurni smo da, ni u najluđim snovima, niko 31.12.2019. u ponoć nije mogao da pretpostavi da nas čeka pandemija ovih razmera. Pandemija koja je iz temelja promenila naš posao, naš fokus i naše živote.

Marko Pešić: Najznačajniji projekat za nas je svakako bilo prilagođavanje novom načinu rada, kako interno tako i eksterno. Navikli smo i sebe i klijente na vrlo intenzivnu i blisku, fizičku saradnju, pa je u ovom slučaju bilo potrebno pronaći adakvatan način na koji ćemo da nastavimo i unapredimo ranije postavljene temelje rada.

Nataša Filipović: Pamtićemo je po ovome, ali najviše po tome što smo uspeli da sačuvamo naše ljude, naše klijente i da budemo odgovorni članovi zajednice. Radujemo se sto smo uspeli da u najtežoj godini budemo najbolji, o čemu govori i nagrada za agenciju godine na Festivalu integrisanih komunikacija Kaktus.

Kako ocenjujete ovu poslovnu godinu u industriji tržišnih komunikacija? Koja su najznačajnija poslovna iskušenja sa kojima ste se susreli u ovoj poslovnoj godini?

Marko Pešić: Godina koja je donela ogromne rizike, velike strahove i potpuno nepoznate modele rada i funkcionisanja. Nikada nije bilo više neizvesnosti na svim stranama. Užasno je teško bilo svima, a naravno najteže onima koji su izgubili nekog bliskog, ali i onima čije su industrije najteže pogođene ovom pandemijom. Nama je bilo teško, ali znamo da je mnogim drugim ljudima, službama i profesijama bilo mnogo teže. To nas čini odgovornim, ali i zahvalnim na svakoj ukazanoj šansi koju smo, ispostaviće se, iskoristili na najbolji način.

Koji su vaši predlozi i preporuke za poboljšanje uslova u kojima posluju agencije za tržišno komuniciranje? Navedite tri najbitnija faktora poboljšanja položaja komunikacijskih agencija u aktuelnom privrednom okruženju

Nataša Filipović: U ovom trenutku apsolutni i jedini prioritet je vraćanje života u normalne tokove i brz završetak pandemije. I to nije ključno samo za agencije za tržišne komunikacije nego za privredu i društvo u celini.

Kakva su Vam očekivanja za 2021. godinu u pogledu poslovnih uslova u industriji tržišnih komunikacija? Imate li nekih značajnijih planova za narednu godinu a koje možete predstaviti javnosti?

Marko Pešić: Imamo očekivanje i nadu da naše kolege, klijenti i saradnici da izađu iz pandemije pre svega dobrog zdravlja, ali i sa minimalnom štetom. Iako je malo toga u našim rukama trenutno, ipak planiramo puno toga. U 2020. smo sebi potvrdili koliko je važno da se oslanjamo jedni na druge i da se pomažemo. Vratili smo se sebi i ljudima oko sebe na iskonskom nivou. Globalno je postalo lokalno, a naše – prvo, prioritetno i najvažnije. Definitivno će u 2021. da se ispišu neki novi listovi u istoriji naše agencije, kao i kod mnogih drugih.

Poželite nešto svojim klijentima i svim budućim oglašivačima u 2021. godini

Nataša Filipović: Da nam životi u 2021. u svakom smislu budu suprotnost 2020.
 

Autor: Nenad Danilović
Izvor: Advertiser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] MCCANN TIRANA: „Godišnji izveštaj AADF-a 2021 – Misija oblikovanja budućnosti“

Advertiser Serbia30. марта 2023.

Gerd Leonhard na Future Tense: „Održivost nije utopija, nego poslovna strategija čovečanstva“

Advertiser Serbia30. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] SEÑOR: „Otkrij Varteks“

Advertiser Serbia28. марта 2023.

Tri člana žirija za dodelu nagrada Effie iz agencija u sastavu I&F Grupe

Advertiser Serbia27. марта 2023.

Kampanje sa svrhom 2023 WARM UP: Manje automobila i čistije reke u Srbiji

Advertiser Serbia25. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] ALERT: „#ajmopratizube“ za Philips Sonicare

Advertiser Serbia25. марта 2023.

Erica Orange na Future Tense „Većina učenika ne zna da prepozna lažne vesti na internetu jer uče samo za testove“

Advertiser Serbia22. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] FUTURA DDB SLOVENIA: „Izberi EON. Izberi svojo zgodbo.“ za Telemach

Advertiser Serbia22. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] ŽIŠKA: „Povratak u Neobuzdaniju“ za Munchmallow

Advertiser Serbia21. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] AGENCIJA 101: „Glavni tokom noći“ za Burek Olimpija

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Mlade nade iz agencije Komunikacijski laboratorij pobednice su ovogodišnjeg takmičenja Young Lions Croatia

Advertiser Serbia17. марта 2023.

Platforma WOMAN.COMM CLUB širi se u regionu

Advertiser Serbia16. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] ALERT: „MagMe x Farfetch private dinner“

Advertiser Serbia15. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] KOMUNIKACIJSKI LABORATORIJ: „Horizon Forbidden West“ za Sony Interactive Entertainment

Advertiser Serbia14. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] BRUKETA&ŽINIĆ&GREY: „Ne sudi nas po boji“ za BIPA

Advertiser Serbia14. марта 2023.