Internet

Okončana akvizicija kojom BC Partners postaje vlasnik United Grupe, vodeće kablovske, telekomunikacione i medijske grupe u jugoistočnoj Evropi

Jedna od najvećih stranih direktnih investicija u jugoistočnoj Evropi

 

BC Partners, vodeća međunarodna investiciona kompanija, danas je objavila okončanje procesa kupovine većinskog udela United Grupe od investicionog fonda KKR, nakon što je dobila sva potrebna regulatorna odobrenja. KKR i menadžment tim United Grupe zadržaće značajan manjinski udeo.

Osnovana u Srbiji, sa sedištem u Amsterdamu, United Grupa je vodeći provajder medijskih i komunikacionih usluga u jugoistočnoj Evropi. Kroz značajna ulaganja u digitalnu infrastrukturu, sadržaj i sopstvenu tehnologiju, ona već godinama korisnicima pruža nivo usluge kojom obezbeđuje da ostane lider na tržištu.
Tokom proteklih 18 godina, Grupa je proširila svoje učešće na tržištu kroz organski rast i akvizicije, i sada ima više od 4,400 zaposlenih i pruža usluge u više od 1,8 miliona domova.

Nikos Statopulos, partner u BC Partners, izjavio je: „Oduševljeni smo što je transakcija okončana i radujemo se sledećoj fazi rasta kompanije. United Grupaje poslovni sistem izuzetnog kvaliteta, koji ima održiv rast, vodeću infrastrukturu, raznovrstan TV sadržaj i rastuću bazulojalnih korisnika. Njen atraktivan i integrisan poslovni model i regionalna liderska pozicija pružaju odličnu platformu za dalji organski rast i strateške akvizicije širom Evrope.”

Od prvobitnog ulaganja 2014. godine, KKR je podržavao nastojanja United Grupe da postane vodeći provajder komunikacionih i medijskih usluga u jugoistočnoj Evropi. Optička i kablovska mreža United Grupe ima najveću pokrivenost u regionu, obezbeđujući 2,4 puta brži internet, visok kvalitet lokalnog i međunarodnog TV sadržaja za 1,8 miliona domova. Žan-Pjer Sad, generalni direktor KKR-a je rekao: „Ponosni smo na dostignuća United Grupeu proteklih pet godina. To je sjajan primer istinski konvergentnog komunikacionog i medijskog operatora, sa vodećim inovacijama u uslugama na tržištu. Ostaćemo posvećeni daljem razvoju United Grupe i radujemo se saradnji sa njenim menadžment timom i BC Partnersna daljem rastu kompanija.”

O BC Partners

BC Partners je vodeća međunarodna investiciona kompanija sa 20 milijardi evra u upravljanju koji ulaže u kapital i za kreditiranje. Osnovana 1986. godine, BC Partners već tri decenije ima aktivnu ulogu u razvoju i oblikovanju evropskog tržišta akvizicija. Danas, izvršni direktori BC Partners posluju na mnogim tržištima kao integrisani tim, kroz kancelarije u Severnoj Americi i Evropi. Od osnivanja, BC Partners je investirao u 105 kompanija koje su imale ukupnu vrednostod 130 milijardi evra, i trenutno investira iz svog desetog fonda. Za više informacija posetite www.bcpartners.com.

null

O KKR

KKR je vodeća globalna investiciona kompanija koja upravlja imovinom kompanija iz različitih industrija, uključujući investicione fondove, energiju, infrastrukturu, nekretnine i kredite, sa strateškim menadžerskim partnerstvima koja upravljaju hedž fondovima. KKR ima za cilj da obezbedi atraktivan prinos investitorima, prateći strpljiv i disciplinovan pristup investicijama, zapošljavajući ljude svetske klasei podstičući rast i stvaranje vrednosti kroz kompanije iz KKR portfolija. KKR ulaže sopstveni kapital zajedno sa kapitalom kojim upravlja za investitore u fondovima i obezbeđuje finansijska rešenja i investicione prilike kroz poslovanje na tržištima kapitala. Za više informacija o KKR & Co. Inc (NYSE: KKR) posetite KKR sajt na www.kkr.com i Tviter@KKR_Co.

O United Grupi

Osnovana 2000. godine, United Grupa je vodeći provajder telekomunikacionih i medijskih usluga u jugoistočnojEvropi. Ima najširu mrežnu pokrivenost u regionu i korisnicima nudi najatraktivniji izbor TV sadržaja, od lokalnog do najboljeg sadržaja iz celog sveta. United Grupa posluje u šest zemalja (kroz kompanije kao što su SBB, Telemach i United Media, i kanale kao što su SportKlub, Nova TV i N1TV), i zajedno sa globalnom OTT uslugom pokriva 3,74 miliona pretplatnika u 1,8 miliona domova, sa 4,400 ljudi koje zapošljava. Međunarodni investitori United Grupe su KKR i od sada BC Partners, kao većinski vlasnik.

www.united.group/about/

Vidi komentar (1)

1 komentar

  1. Pingback: United Grupa, koja je u vlasništvu BC Partners, objavila kupovinu mobilnog operatora Tele2 Hrvatska - Advertiser Serbia

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Internet

Evropski sud presudio u korist YouTube-a u slučaju kršenja autorskih prava

Advertiser Serbia22. juna 2021.

EK sprema istragu o Google-ovom poslovanju u vezi sa oglašavanjem

Advertiser Serbia21. juna 2021.

Vrednost tržišta proširene realnosti do 2025 će vredeti 300 milijardi dolara

Advertiser Serbia18. juna 2021.

Dobit ByteDance-a udvostručena u 2020

Advertiser Serbia18. juna 2021.

Nemački regulator proverava transparentnost portala Google News Showcase

Advertiser Serbia17. juna 2021.

YouTube zabranjuje reklamiranje alkohola, kockanja i politike na početnoj stranici

Advertiser Serbia17. juna 2021.

Zatvorena najveća prodavnica ukradenih podataka

Advertiser Serbia14. juna 2021.

Francuski regulator kaznio Google sa 220 miliona evra zbog zloupotrebe položaja i naterao ga na promene u online oglašavanju

Advertiser Serbia8. juna 2021.

Twitter priprema novi pretplatnički servis koji će korisnicima omogućiti dodatni izvor zarade

Advertiser Serbia7. juna 2021.

Google najavio promenu koja će oglašivačima otežati praćenje korisnika Androida

Advertiser Serbia4. juna 2021.

Za deceniju digitalno tržište uvećano više od 6 puta

Advertiser Serbia4. juna 2021.

Roditelji u Holandiji traže od TikTok-a više od milijardu evra odštete

Advertiser Serbia3. juna 2021.

Stigao je TIDAL – najbolji zvuk koji te prati svuda sada uz SBB!

Advertiser Serbia3. juna 2021.

Ugašena nova Trampova platforma za komunikaciju

Advertiser Serbia3. juna 2021.

SBB donirao internet i televiziju za najmlađe pacijente u Kliničkom centru Niš

Advertiser Serbia3. juna 2021.