Brendovi

Održana SEE Automotive – Connect&Supply konferencija

Brendovi

Da li će automobilska industrija preživeti, da li su inovacije izostale ili ih ima još više, bile su teme konferencije Automobilskog klastera Srbije „SEE Automotive – Connect&Supply” koja je ove godine održana u prostorijama Hotela Crown Plaza 31.05. i 1.06.

 

Automobilska industrija Srbije ima tradiciju dugu više od 70 godina, a rane početke povezujemo sa, svima poznatom, Zastavom. Danas je jedan od najistaknutijih sektora u našoj zemlji i svojim proizvodima snabdeva skoro sve veće, evropske i neke od azijskih proizvođača, zato i nije iznenađujuće što ovaj sektor privlači značajan deo direktnih stranih investicija.
Poslednjih godina Srbija je postala idealna lokacija za proizvodnju, a neki od razloga su svakako kvalifikovana radna snaga, dobra strategijska lokacija, ali i povoljni logistički uslovi.Znamo da je automobilska industrija jedna od najprofitabilnjih u svetu, ali ono što se retko ističe jeste da je i jedna od najsloženijih. Savremeno doba stvorilo je nove, informisanije i zahtevnije kupce, a kompanije su kao odgovor na to morale ponuditi širi spekar novih modela.

Ovogodišnji zlatni sponsor konferencije SEE Automotive – Connect&Supply, globalna logistička kompanija cargo-partner, koja raspolaže dugogodišnjim iskustvom u menadžmentu aktivnosti lanca snabdevanja, ne samo automobilskih proizvođača, već i biznisa u svim ostalim industrijama, prezentovala je dodatne usluge na koje se proizvođači i distributeri u automobilskoj industriji mogu osloniti.

Kupci koji su sve više sofisticirani u svojim zahtevima, nisu jedini izazov ove industrije, tržišta sirovina, dobavljači, proizvodni pogoni koji su doživeli brojne turbulencije usled aktuelnih dešavanja u svetu, takođe predstavljaju izazov za sebe.Konferencija je okupila OEM proizvođače, vodeće kompanije iz ovog sektora, kao i relevantne javne institucije i saradnike iz privrede kako bi se podstakao dalji razvoj automobilske industrije. Ova, osma Connect & Supply konferencija, jedna je od najznačajnijih okupljanja ovog tipa u Jugoistočnoj Evropi.

Kada govorimo o lancu snabdevanja, posebno u izazovnim uslovima u kakvim proizvođači danas posluju, logistika zauzima značajno mesto, a pouzdan partner može biti ključno oružje za opstanak na tržištu” rekao je Milan Lani, korporativni direktor logistike u kompaniji cargo-partner.

Moderno skladištenje, KLT pranje i EMERGENCY servis

Milan Lani, govorio je na temu modernog skladištenja i usluga koje stvaraju dodatnu vrednost, sa posebnim fokusom na KLT pranje, koje je dopunska usluga u automobilskoj industriji na koju klijenti cargo-partnera mogu osloniti. Lani je objasnio i benefite koje ta usluga može da ostvari za nivo troškova, ali i celokupno poslovanje. Podelio je i uspešnu priču o inicijalnom nastavnku ovog rešenja za klijenta u Rumuniji.


Tradicija duga 39 godina i preko 3900 zaposlenih u preko 40 zemalja sveta, omogućiće klijentima ove kompanije potpunu transparetnost i podršku duž celokupnog lanca sanbdevanja.

Logistička kompanija posebno je istakla EMERGENCY servis kojim raspolaže. Isti podrazumeva 24-časovnu podršku 365 dana u godini, brzu realizaciju, hitne čarter letove, helikoptere, mogućnost kurira na letu, brza drumska rešenja, kao i neprekidan rad na poboljšanju procesa koji će biti briga posebne kontakt osobe koja se dodeljuje svakom klijentu.
Pored nastupa na ovoj konferenciji, cargo-partner je nedavno nastupio i na međunarodnoj logističkoj konferenciji LOGIC 2022 u organizaciji Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, sa kojim kompanija ima dugogodišnju saradnju kroz program praktične nastave, ali i kroz direktno uključivanje u proces unapređenja samog gradiva za studente.
SEE Connect&Supply je posetilo preko 200 predstavnika iz privrede, a drugi dan konferencije posvećen je bio poslovnim sastancima. Prethodne konferencije značajno su doprinele razvoju partnerstava između svetskih giganata automobilske industrije koji posluju u Jugoistočnoj Evropi.

 

Autor fotografija: cargo-partner Srbija

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Održana regionalna konferencija „Značaj učenja kroz rad (WBL) i socijalne inkluzije za razvoj privreda zapadnog balkana (WB6)“

Advertiser Serbia31. маја 2023.

Svečana dodela priznanja „Miljenik potrošača”

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Pernod Ricard i Lenny Kravitz predstavili brend Nocheluna

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Marlboro odlazi u istoriju?

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Saznajte kako da ažurirate podešavanja privatnosti u svim svojim aplikacijama

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Roming podaci i pametno putno osiguranje – u jednom paketu

Advertiser Serbia29. маја 2023.

Glovo analitika pokazuje da su se prošle godine u Srbiji naručivala 3 burgera svakog minuta

Advertiser Serbia29. маја 2023.

Slovenija: Oglašivač 2022. godine je Mercator

Advertiser Serbia27. маја 2023.

Pet korisnih funkcija kamere vivo X90 Pro

Advertiser Serbia25. маја 2023.

TouchMenu – inovativna aplikacija u svetu ugostiteljstva!

Advertiser Serbia25. маја 2023.

Samsung 2023 linija televizora impresionira recenzente izuzetnim kvalitetom slike i fenomenalnim zvukom

Advertiser Serbia24. маја 2023.

Završena 5. konferencija HR Experience: Važno je upravljati sobom

Advertiser Serbia23. маја 2023.

Telekom Srbija pokrenuo podkast „Telcast“: Digitalni svet iz prvog lica sa Minjom Miletić

Advertiser Serbia23. маја 2023.

EBRD priznanje za Eurobank Direktnu za podsticaj zelene trgovine

Advertiser Serbia23. маја 2023.

Atlantic Grupa predala obavezujuću ponudu za Strauss Adriatic

Advertiser Serbia23. маја 2023.