Brendovi

Održana PANTHEON 2022 konferencija

Brendovi

U beogradskom hotelu Mona plaza, održana je još jedna PANTHEON konferencija u organizaciji kompanije Datalab SR.

 

PANTHEON 2022 konferencija održana je juče u Beogradu pred oko 300 posetilaca, a veliki broj stručnjaka iz kompanije Datalab SR i njenih partnera dali su svoja aktuelna zapažanja na temu sigurnih, digitalno povezanih preduzeća i izazova koji su se našli pred kompanijama u godini koja je donela velike promene.

Na samom početku, okupljenima u beogradskom hotelu Mona Plaza obratio se gospodin Miodrag Ranisavljević, direktor kompanije Datalab SR.

On je rekao da je za nama prilično dinamičan period u kome smo morali da prekinemo uobičajene obrasce, brzo da reagujemo i da shvatimo kako u budućnosti treba da radimo drugačije da bismo mogli da nastavimo uspešno poslovanje.

Predviđanje budućnosti je uvek nezahvalan zadatak, ali je neophodan. Kako bismo se pripremili za predstojeće krize, potrebna je dobra organizacija, praćenje protoka novca, prikupljanje svih neophodnih informacija”, rekao je Ranisavljević. On je istakao da se sa povećanjem kompleksnosti naših sistema povećava nivo izazova i postavio pitanje ravnoteže između digitalnog i analognog u današnjem poslovanju.

Nakon uvodnog dela, gospodin Ranisavljević zajedno sa gostima predavačima, predstavio je novu generaciju PANTHEON 11 i poslovne mogućnosti ovog rešenja.

Dejan Kontić, direktor prodaje Datalab SR i stručnjak za eFiskalizaciju, govorio je o ovoj temi koja je postala vrlo aktuelna, jer je od 1. maja veliki broj malih preduzeća morao da pređe na eFiskalizaciju, a zatim je bilo reči i o eFakturama u okviru PANTHEON sistema, kao i eKnjiženju u PANTHEON-u gde je predstavljen ceo proces integracije eKnjiženja u poslovne procese preduzeća. On je izneo podatak da se izda preko 3 miliona fiskalnih računa dnevno, na preko 500 elemenata fiskalnih uređaja odobrenih od strane poreske uprave. Ukazao je i na neke konkretne probleme kada je reč o fiskalizaciji, ali i njihova rešenja kroz komunikaciju sa PANTHEON konsultantima.

Ekspert za sajber bezbednost, Vladan Todorović, demonstrirao je uživo hakerske napade i rekao da je u prethodnom periodu povećan broj napada oko 500 procenata, kada se govori o Srbiji, čime je završen prvi, uvodni deo ovogodišnje konferencije.

Predavanje pod nazivom Savremena ICT rešenja za uspešno poslovanje, gospođe Milke Perišić-Radivojević iz Telekoma Srbija otvorilo je drugi deo konferencije posvećen predavanjima i radionicama.

Ona je pričala o procesu digitalne transformacije od početaka, od izbora domena web i hosting servera, do programa za upravljanje poslovanjem, upravljanje kadrovima preko bezbednosti i podrške, a zatim i predstavila portal www.oblaci.rs, koji kompanijama može pomoći u ovom procesu pružanjem različitih rešenja. Predstavljen je i servis ePismonoša koji omogućava evidenciju ugovora, slanje i verifikaciju elektronskih dokumenata i pruža adekvatan regulatorni okvir, a koji će uskoro biti u komercijalnoj upotrebi, kao i rešenje za menadžment zaposlenih Kadrovska.rs.

Ispred kompanije organizatora, Zoran Nestorović je dao praktičan primer funkcionisanja PANTHEON rešenja za upravljanje eFakturama.

Ispred partnera konferencije, Moj eRačun, Nenad Solujić, govorio je o tome kako, kao informacioni posrednik, do sad obrađuju hiljade poslatih faktura od početka primene, kako Moj-eRačun trenutno sarađuje sa preko 2.500 klijenata iz različitih industrija i istakao ekološki aspekt prelaska na ovakvo rešenje. Među benefitima ističe se standardizacija poslovanja, smanjena mogućnost greške, ušteda novca i vremena.

Aplikacije za terensku prodaju i veleprodaju povezane sa PANTHEON sistemom bile su tema narednog predavanja koje je držao Luka Radovanović ispred kompaije B2Bee, a govorio je o rešenju B2B Seller. Rešenje pomenuto u uvodnom delu, PANTHEON Web Light, je detaljno kroz praktične primere predstavljeno u radionici Dušana Stojiljkovića koji je zatvorio drugi deo konferencije.

U završnom delu konferencije #PANCON2022, fokus je stavljen na nekoliko ključnih tema – cloud, bezbednost, upravljanje platama i kadrovima. Konferencija je zaključena predavanjem o upravljaju podacima u oblasti kredita i lizinga.

Nenad Radaković, ispred kompanije Oblak tehnologije, dao je uvid u DMS u cloudu i bezbednost informacija na ovoj tehnologiji, a na temu bezbednosti nastavio se i naredni predavač, Dragan Pećanac, sa temama PANTHEON 11 Row Level Security i PANTHEON Automation Server.

Predavač ispred kompanije Uridium, Saša Tabaković, govorio je o preprekama i izazovima na koje nailaze kompanije na digitalnom putu, a zatim je Bojan Popović obradio temu evidencije radnog vremena i varijante integracije sa karnet sistemima.

Konferencija je zatvorena predavanjima o print rešenjima, predavača Tvrtka Ljubića iz kompanije Epson i Goran Šulića iz Datalaba koji je predstavio čarobnjaka za kredite i lizing, nakon čega je usledila nagradna igra generalnog sponzora konferencije Telekom Srbija.

 
Autor fotografija: Bojan Marojević

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Pernod Ricard i Lenny Kravitz predstavili brend Nocheluna

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Marlboro odlazi u istoriju?

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Saznajte kako da ažurirate podešavanja privatnosti u svim svojim aplikacijama

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Roming podaci i pametno putno osiguranje – u jednom paketu

Advertiser Serbia29. маја 2023.

Glovo analitika pokazuje da su se prošle godine u Srbiji naručivala 3 burgera svakog minuta

Advertiser Serbia29. маја 2023.

Slovenija: Oglašivač 2022. godine je Mercator

Advertiser Serbia27. маја 2023.

Pet korisnih funkcija kamere vivo X90 Pro

Advertiser Serbia25. маја 2023.

TouchMenu – inovativna aplikacija u svetu ugostiteljstva!

Advertiser Serbia25. маја 2023.

Samsung 2023 linija televizora impresionira recenzente izuzetnim kvalitetom slike i fenomenalnim zvukom

Advertiser Serbia24. маја 2023.

Završena 5. konferencija HR Experience: Važno je upravljati sobom

Advertiser Serbia23. маја 2023.

Telekom Srbija pokrenuo podkast „Telcast“: Digitalni svet iz prvog lica sa Minjom Miletić

Advertiser Serbia23. маја 2023.

EBRD priznanje za Eurobank Direktnu za podsticaj zelene trgovine

Advertiser Serbia23. маја 2023.

Atlantic Grupa predala obavezujuću ponudu za Strauss Adriatic

Advertiser Serbia23. маја 2023.

IKEA pokreće klub lojalnosti za mala i srednja preduzeća

Advertiser Serbia23. маја 2023.

Predstavljamo vam Knox Matrix: 10 godina Samsung Knox Security i Samsung vizija za bezbedniju budućnost

Advertiser Serbia23. маја 2023.