Konferencije

NEM Dubrovnik 2020: Ključni događaj TV industrije u CEE regiji

Konferencije

Osmo izdanje godišnjeg okupljanja svetski poznatih kompanija koje ispisuju istoriju TV i filmske industrije

 
New Europe Market, najveći događaj u CEE regiji specijalizovan za razvoj TV industrije, vraća se u Dubrovnik gde će osmi put zaredom u Hrvatskoj okupiti vodeće medijske i televizijske stručnjake iz Evrope i sveta. Pod krilaticom TV marketwith a view, NEM Dubrovnik će u Hotelu Dubrovnik Palace od 8. do 11. juna 2020. godine ponovno ugostiti brojne globalne kompanije: vodeće free-to air (FTA) i pay-TV kanale, kablovske i satelitske operatere, IPTV, produkcijske, distribucijske i tehnološke kompanije, domaće i inostrane medije, marketinške i medijske agencije i brojne druge stručnjake povezane s TV industrijom.

null

NEM Dubrovnik obrađuje brojne teme relevantne za sadašnjost i budućnost lokalne i svetske TV industrije: od trendova u globalnoj i lokalnoj produkciji, razvoja digitalnog sadržaja kao i odnosa on-demand platformi i TV kanala do borbe protiv piraterije u regiji, uloge oglašavanja u TV industriji, visokih cena sportskih sadržaja poput prenosa fudbalskih utakmica i prvenstava te konkurentnosti regije kroz koprodukciju i, samim tim, veće budžete.

Zašto je NEM Dubrovnik važan za Hrvatsku i regiju?

Ključan deo svakog NEM-a Dubrovnik je i NEM Showroom gde se predstavljaju novi sadržaji renomiranih produkcijskih i distribucijskih kuća kao što su BBC Worldwide, Freemantle Media, Lionsgate i Global Agency. Ovim potezom NEM nastoji da upozna evropsku produkciju s hrvatskom i regionalnom scenom stvarajući teren za nove poslovne prilike. Naime upravo je na NEM-u Dubrovnik dogovorena globalna distribucija hrvatske serije Novine putem izraelske kompanije Keshet International.

null

NEM već dugi niz godina ima podršku vodećih globalnih kompanija iz medijske industrije, istaknutih i nagrađivanih donosioca odluka iz televizijskog sveta kao što su BBC Studios, CBS Studios International, Disney, NBC Universal International Networks, Warner Bros., Fremantle, Sony Pictures Television, FOX Networks Group, MGM, ITV Studios Global Entertainment, Viacom International Studios, Global Agency, Viasat World, yes Studios, Eutelsat, NBC Universal, LG, ZDF, BETA Film, HRT, Nova TV, RTL te ostali svetski i lokalni mediji. S obzirom na sve veću ulogu telekoma u TV industriji, podršku NEM-u su tokom godina dali Deutsche Telekom, Telekom Austria Group, A1 i Hrvatski Telekom.

Od istaknutih producenata, NEM Dubrovnik posetili su Tom Fontana, autor serija Oz i Borgia, producentkinja popularne serije The Simpsons Bonita Pietila, autor serije Silent Witness Nigel McCrery, Peter Nadermann, jedan od pionira žanra nordijskog noira i producent trilogije Millennium čiji je jedan od nastavaka The Girlwith the Dragon Tattoote producent jedne od najpoznatijih skandinavskih serija Humans Lars Lundström. Zapažena gošća je i Kim Moses, producentkinja koja je radila s Netflixom, NBC-jem, CW-om i YouTube-om, a jedan od njenih uspešnijih projekata je serija Ghost Whisperer.

null

NEM Dubrovnik ugostio je i poznate glumce i glumice koji su predstavljali svoje nove projekte, a neki od njih su Jessica Alba, Gabrielle Union, Michael Weatherly, Alan Cumming i Tim Daly.

Više informacija o NEM-u Dubrovnik, first minute cenama akreditacija i dostupnom smeštaju pronađite na zvaničnoj web-stranici NEM-a Dubrovnik.

null

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Konferencije

Online panel Srpske asocijacije menadžera – Trendovi elektronske trgovine u Srbiji: E-Commerce kao ključ za dodatni uspeh preduzeća

Advertiser Serbia15. septembra 2020.

Održana konferencija „DIGITAL 2020 powered by Huawei”

Advertiser Serbia11. septembra 2020.

Održan prvi dan konferencije “DIGITAL 2020 powered by Huawei”

Advertiser Serbia10. septembra 2020.

Direct PERSPECTIVE Talks – HR i poslovanje u Covid-19 svetu

Advertiser Serbia9. septembra 2020.

Effie UK Leadership Summit – besplatni virtuelni event o marketinškoj efektivnosti

Advertiser Serbia8. septembra 2020.

DIGITAL 2020 – Regionalna konferencija o trendovima u telekomunikacijama i medijima

Advertiser Serbia7. septembra 2020.

Počinje novi serijal webinara DIRECT TALKS

Advertiser Serbia2. septembra 2020.

Obezbedite besplatnu ulaznicu za Digital Takeover 2020

Advertiser Serbia1. septembra 2020.

Održana online konferencija DIGITAL EXPERIENCE – Digitalna transformacija bankarskog poslovanja i sektora osiguranja

Advertiser Serbia27. avgusta 2020.

Online konferencija DIGITAL EXPERIENCE: Digitalna transformacija bankarskog poslovanja i sektora osiguranja

Advertiser Serbia25. avgusta 2020.

Otkazan Weekend Media Festival

Advertiser Serbia19. avgusta 2020.

24sata vam poklanja predstojeći Digital Takeover!

Advertiser Serbia29. jula 2020.

Održana online konferencija E-COMMERCE REVOLUTION – Transformacija e-trgovine nakon pandemije

Advertiser Serbia7. jula 2020.

Color Media Communications: Online konferencija „e-commerce revolution“

Advertiser Serbia6. jula 2020.

Oren Simanian: Investitori – Kako ih privući da investiraju u vas

Advertiser Serbia2. jula 2020.