Konferencije

NEM Dubrovnik 2020: Ključni događaj TV industrije u CEE regiji

Konferencije

Osmo izdanje godišnjeg okupljanja svetski poznatih kompanija koje ispisuju istoriju TV i filmske industrije

 
New Europe Market, najveći događaj u CEE regiji specijalizovan za razvoj TV industrije, vraća se u Dubrovnik gde će osmi put zaredom u Hrvatskoj okupiti vodeće medijske i televizijske stručnjake iz Evrope i sveta. Pod krilaticom TV marketwith a view, NEM Dubrovnik će u Hotelu Dubrovnik Palace od 8. do 11. juna 2020. godine ponovno ugostiti brojne globalne kompanije: vodeće free-to air (FTA) i pay-TV kanale, kablovske i satelitske operatere, IPTV, produkcijske, distribucijske i tehnološke kompanije, domaće i inostrane medije, marketinške i medijske agencije i brojne druge stručnjake povezane s TV industrijom.

null

NEM Dubrovnik obrađuje brojne teme relevantne za sadašnjost i budućnost lokalne i svetske TV industrije: od trendova u globalnoj i lokalnoj produkciji, razvoja digitalnog sadržaja kao i odnosa on-demand platformi i TV kanala do borbe protiv piraterije u regiji, uloge oglašavanja u TV industriji, visokih cena sportskih sadržaja poput prenosa fudbalskih utakmica i prvenstava te konkurentnosti regije kroz koprodukciju i, samim tim, veće budžete.

Zašto je NEM Dubrovnik važan za Hrvatsku i regiju?

Ključan deo svakog NEM-a Dubrovnik je i NEM Showroom gde se predstavljaju novi sadržaji renomiranih produkcijskih i distribucijskih kuća kao što su BBC Worldwide, Freemantle Media, Lionsgate i Global Agency. Ovim potezom NEM nastoji da upozna evropsku produkciju s hrvatskom i regionalnom scenom stvarajući teren za nove poslovne prilike. Naime upravo je na NEM-u Dubrovnik dogovorena globalna distribucija hrvatske serije Novine putem izraelske kompanije Keshet International.

null

NEM već dugi niz godina ima podršku vodećih globalnih kompanija iz medijske industrije, istaknutih i nagrađivanih donosioca odluka iz televizijskog sveta kao što su BBC Studios, CBS Studios International, Disney, NBC Universal International Networks, Warner Bros., Fremantle, Sony Pictures Television, FOX Networks Group, MGM, ITV Studios Global Entertainment, Viacom International Studios, Global Agency, Viasat World, yes Studios, Eutelsat, NBC Universal, LG, ZDF, BETA Film, HRT, Nova TV, RTL te ostali svetski i lokalni mediji. S obzirom na sve veću ulogu telekoma u TV industriji, podršku NEM-u su tokom godina dali Deutsche Telekom, Telekom Austria Group, A1 i Hrvatski Telekom.

Od istaknutih producenata, NEM Dubrovnik posetili su Tom Fontana, autor serija Oz i Borgia, producentkinja popularne serije The Simpsons Bonita Pietila, autor serije Silent Witness Nigel McCrery, Peter Nadermann, jedan od pionira žanra nordijskog noira i producent trilogije Millennium čiji je jedan od nastavaka The Girlwith the Dragon Tattoote producent jedne od najpoznatijih skandinavskih serija Humans Lars Lundström. Zapažena gošća je i Kim Moses, producentkinja koja je radila s Netflixom, NBC-jem, CW-om i YouTube-om, a jedan od njenih uspešnijih projekata je serija Ghost Whisperer.

null

NEM Dubrovnik ugostio je i poznate glumce i glumice koji su predstavljali svoje nove projekte, a neki od njih su Jessica Alba, Gabrielle Union, Michael Weatherly, Alan Cumming i Tim Daly.

Više informacija o NEM-u Dubrovnik, first minute cenama akreditacija i dostupnom smeštaju pronađite na zvaničnoj web-stranici NEM-a Dubrovnik.

null

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Konferencije

Novi datum održavanja Future Tense konferencije

Advertiser Serbia10. marta 2020.

Odlaže se najveći regionalni summit i expo, Digital Takeover

Advertiser Serbia9. marta 2020.

Još bolja i još veća – ovogodišnja Future Tense konferencija podiže lestvicu

Advertiser Serbia28. februara 2020.

Performer koji je na sebi razvio treće uho stiže u Zagreb

Advertiser Serbia6. februara 2020.

Digital Takeover: Požurite po kotizacije! Cene rastu 1. februara

Advertiser Serbia30. januara 2020.

Budite deo do sada neviđenog spektakla na Digital Takeover-u

Advertiser Serbia27. januara 2020.

4. industrijska revolucija, digitalizacija, obrazovanje i „odliv mozgova“ u fokusu narednog Kopaonik biznis foruma

Advertiser Serbia26. decembra 2019.

KOMferencija: Uticaj i odgovornost odnosa s javnošću nikada nisu bili veći

Advertiser Serbia6. decembra 2019.

Mate Rimac tajnu svog uspeha otkriva na Digital Takeover-u

Advertiser Serbia5. decembra 2019.

SEMPL: 10 komunikacijskih trendova za 2020. godinu

Advertiser Serbia3. decembra 2019.

Future is NOW 2019

Advertiser Serbia28. novembra 2019.

Sve više influensera koristi svoj uticaj za razvijanje vlastitih biznisa i brendova

Advertiser Serbia23. novembra 2019.

Kompletiran program četvrtog DIABLOG-a

Advertiser Serbia18. novembra 2019.

CEO Summit Beograd – Samit privrednih lidera regiona

Advertiser Serbia13. novembra 2019.

Lana Jurčević i Marijana Batinić na DIABLOG-u rame uz rame s poslovnim liderima

Advertiser Serbia11. novembra 2019.