Brendovi

MAXI školski karavan: Kroz igru do zdravlja

Trendovi zdrave i balansirane ishrane uveliko vladaju našim tržištem. Lako je uvideti pozitivne promene koje se dešavaju među potrošačima, ali, kada ste lanac supermarketa, nije uvek lako uključiti ih u svoje svakodnevno poslovanje i pratiti potrebe društva u hodu

 

Potrošači na čije se mišljenje najteže utiče i koji su najizbirljiviji su oni najmlađi, a upravo o njima je potrebno i najviše brinuti i posvetiti im najviše pažnje. Većina mladih, pogotovo kada nisu kod kuće, hrani se brzo i “s nogu”, a o izbalansiranoj ishrani ipak im je lakše govoriti dok su mlađi, kada je njihovu perspektivu lakše proširiti i kroz prirodnu dečiju razigranost i radoznalost dopreti do njih i usaditi im zdrave navike i stavove o ishrani.

Upravo to uradio je MAXI kao lider na tržištu koji svojim inicijativama nastoji da kontinuirano podiže očekivanja kupaca, edukuje ih i pomogne im da lakše donose zdravije odluke. MAXI ŠKOLSKI KARAVAN nastao je na ideji da se kroz igru i kratke edukativne priče deci prenesu poruke o blagotvornom dejstvu redovnog konzumiranja povrća, ali i da se putem atraktivno ilustrovanog kuvara sa zdravijim receptima motivišu da zajedno sa svojim roditeljima pripremaju ukusne zalogaje.

null

Tokom 9 meseci, MAXI karavan je realizovan u čak 102 škole u 14 gradova Srbije. U zabavnim aktivnostima i edukativnim radionicama učestvovalo je više od 15.000 mališana prvih i drugih razreda osnovnih škola. Animatori “Maksijevog kravana“ na zanimljiv način ukazali su na značaj zdravije ishrane i konzumiranja svežeg povrća, celokupnu društveno-odgovornu akciju podržalo je Ministarstvo prosvete, a realizovao je BTL tim agencije McCann Beograd.

Uvek je poseban izazov raditi na projektima koji traju duži vremenski period i koji samim tim zahtevaju neku svoju posebnu logistiku. Od izbora škola, preko logistike transporta i na kraju egzekucije samih igara po školama, sve su to faze koje zahtevaju uključenost velikog broja ljudi, što samim tim organizaciju svega čini kompleksnijom. Naravno, uvek je zadovoljstvo sprovoditi ovako velike projekte kada oni sami po sebi nose još neku dodatnu težinu kao što je to u slučaju Karavana – edukacija mališana o zdravoj ishrani. Svi se radujemo velikom uspehu ovog projekta i nadamo se da će tek u godinama koje slede on zapravo pokazati prave rezultate”, rekao je Vladimir Popović, direktor BTL sektora u McCann Beograd.

Temi zdravije ishrane i njenoj promociji pristupamo strateški. Ovo je izuzetno važna oblast kada su deca u pitanju, a istovremeno i veliki izazov. Veoma smo srećni što smo kroz Maxi školski karavan uspeli da dođemo do velikog broja dece, ali istovremeno i što smo bili značajna podrška roditeljima i učiteljima u temi edukacije dece o izbalansiranoj i kvalitetnoj ishrani,“ izjavila je Milica Popović, menadžer korporativnih komunikacija kompanije Delez Srbija.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Brendovi

Bivša ruska parlamentarka protiv sladoleda u bojama duge

Advertiser Serbia10. jula 2020.

Španija: Zabranjeno reklamiranje kladionica na dresovima

Advertiser Serbia10. jula 2020.

Evropski sud pravde: Kupci mogu da tuže Volkswagen u zemlji u kojoj su ga kupili

Advertiser Serbia10. jula 2020.

H&M planira da zatvori 170 prodavnica širom sveta zbog korona virusa

Advertiser Serbia9. jula 2020.

BrandZ Top 100: Najvredniji svetski brendovi pripadaju tehnološkim kompanijama

Advertiser Serbia9. jula 2020.

Vina „Tikveš“ i „Tikveš Châteaux &Domaines” osvojila četiri Zlata i Specijalnu nagradu na „Citadelles Du Vin 2020“ u Francuskoj

Advertiser Serbia6. jula 2020.

U Francuskoj zabranili emitovanje TV reklame za bicikle jer „podstiče strah od automobila“

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Novi maloprodajni lanac PEPCO stiže u Srbiju

Advertiser Serbia2. jula 2020.

PPF osnovao Cetin grupu u regionu centralno-istočne Evrope

Advertiser Serbia2. jula 2020.

Tesla najvredniji proizvođač automobila na svetu

Advertiser Serbia2. jula 2020.

Preko 3.400 kompanija u SAD podnelo zahteve za bankrotstvo

Advertiser Serbia1. jula 2020.

I Lego privremeno obustavlja oglašavanje na društvenim mrežama

Advertiser Serbia1. jula 2020.

Volkswagen odustao od izgradnje fabrike u Turskoj

Advertiser Serbia1. jula 2020.

Mastercard omogućio Apple Pay svojim korisnicima u Srbiji

Advertiser Serbia30. juna 2020.

I kanadske kompanije odustaju od oglašavanja na Facebook-u

Advertiser Serbia30. juna 2020.