Brendovi

MAXI školski karavan: Kroz igru do zdravlja

Trendovi zdrave i balansirane ishrane uveliko vladaju našim tržištem. Lako je uvideti pozitivne promene koje se dešavaju među potrošačima, ali, kada ste lanac supermarketa, nije uvek lako uključiti ih u svoje svakodnevno poslovanje i pratiti potrebe društva u hodu

 

Potrošači na čije se mišljenje najteže utiče i koji su najizbirljiviji su oni najmlađi, a upravo o njima je potrebno i najviše brinuti i posvetiti im najviše pažnje. Većina mladih, pogotovo kada nisu kod kuće, hrani se brzo i “s nogu”, a o izbalansiranoj ishrani ipak im je lakše govoriti dok su mlađi, kada je njihovu perspektivu lakše proširiti i kroz prirodnu dečiju razigranost i radoznalost dopreti do njih i usaditi im zdrave navike i stavove o ishrani.

Upravo to uradio je MAXI kao lider na tržištu koji svojim inicijativama nastoji da kontinuirano podiže očekivanja kupaca, edukuje ih i pomogne im da lakše donose zdravije odluke. MAXI ŠKOLSKI KARAVAN nastao je na ideji da se kroz igru i kratke edukativne priče deci prenesu poruke o blagotvornom dejstvu redovnog konzumiranja povrća, ali i da se putem atraktivno ilustrovanog kuvara sa zdravijim receptima motivišu da zajedno sa svojim roditeljima pripremaju ukusne zalogaje.

null

Tokom 9 meseci, MAXI karavan je realizovan u čak 102 škole u 14 gradova Srbije. U zabavnim aktivnostima i edukativnim radionicama učestvovalo je više od 15.000 mališana prvih i drugih razreda osnovnih škola. Animatori “Maksijevog kravana“ na zanimljiv način ukazali su na značaj zdravije ishrane i konzumiranja svežeg povrća, celokupnu društveno-odgovornu akciju podržalo je Ministarstvo prosvete, a realizovao je BTL tim agencije McCann Beograd.

Uvek je poseban izazov raditi na projektima koji traju duži vremenski period i koji samim tim zahtevaju neku svoju posebnu logistiku. Od izbora škola, preko logistike transporta i na kraju egzekucije samih igara po školama, sve su to faze koje zahtevaju uključenost velikog broja ljudi, što samim tim organizaciju svega čini kompleksnijom. Naravno, uvek je zadovoljstvo sprovoditi ovako velike projekte kada oni sami po sebi nose još neku dodatnu težinu kao što je to u slučaju Karavana – edukacija mališana o zdravoj ishrani. Svi se radujemo velikom uspehu ovog projekta i nadamo se da će tek u godinama koje slede on zapravo pokazati prave rezultate”, rekao je Vladimir Popović, direktor BTL sektora u McCann Beograd.

Temi zdravije ishrane i njenoj promociji pristupamo strateški. Ovo je izuzetno važna oblast kada su deca u pitanju, a istovremeno i veliki izazov. Veoma smo srećni što smo kroz Maxi školski karavan uspeli da dođemo do velikog broja dece, ali istovremeno i što smo bili značajna podrška roditeljima i učiteljima u temi edukacije dece o izbalansiranoj i kvalitetnoj ishrani,“ izjavila je Milica Popović, menadžer korporativnih komunikacija kompanije Delez Srbija.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Brendovi

Coca-Cola svemirska avantura na 13. Festivalu nauke

Advertiser Serbia5. decembra 2019.

Budimka: Proizvodnja od proleća, ulaganje pet miliona evra

Advertiser Serbia4. decembra 2019.

Sberbanka proglasila nagrađene u kampanji „Vredne vredi podržati“

Advertiser Serbia4. decembra 2019.

Osnivači kompanije Google se povlače iz rukovodstva

Advertiser Serbia4. decembra 2019.

Logo marke Versace na nameštaju, osporeno carinjenje

Advertiser Serbia3. decembra 2019.

H&M testira uslugu iznajmljivanja odeće

Advertiser Serbia2. decembra 2019.

Greška u cenovniku koštala švedsku kompaniju 10 miliona dolara za dva sata

Advertiser Serbia2. decembra 2019.

Super platni uslovi za korisnike Platne Super Kartice u Tehnomanija objektima

Advertiser Serbia2. decembra 2019.

Mobi Banka podržala kampanju „Pruži korak“ sa milion dinara

Advertiser Serbia29. novembra 2019.

Crni petak – ne očekujte „američka sniženja“ u Srbiji

Advertiser Serbia29. novembra 2019.

Nectar proglašen za najbolji korporativni brend u Srbiji

Advertiser Serbia28. novembra 2019.

Dodeljene nagrade „Najbolje iz Srbije 2019“

Advertiser Serbia28. novembra 2019.

Wizz Air izabran za najbolju niskotarifnu avio-kompaniju po izboru sajta AirlineRatings

Advertiser Serbia27. novembra 2019.

Kompanija De La Rue koja štampa novčanice strahuje za svoju budućnost

Advertiser Serbia27. novembra 2019.

Evropska komisija tužila Dansku zbog naziva „feta“ na domaćim sirevima

Advertiser Serbia27. novembra 2019.