Analize

Koliki uticaj Twitter može imati na vaš biznis i kako ga prepoznati na vreme?

Twitter je postao nezaobilazan i jedan od ključnih kanala komunikacije na digitalu, pružajući brendovima brz i efikasan način za komunikaciju, promociju, customer support, građenje zajednice i istraživanje tržišta. Uz te mogućnosti, on značajno može uticati na poslovanje određene kompanije, donoseći brojne benefite, ali i izazove.

 

Jedan od najvažnijih načina na koji Twitter utiče na poslovanje jeste preko promocije i brendiranja. On omogućava biznisima da dosegnu veliki broj korisnika širom sveta, dele vesti, informacije, proizvode i usluge kojim promovišu svoju sferu poslovanja. Korišćenjem navedenih benefita i redovnim objavljivanjem sadržaja koji je relevantan i zanimljiv ciljnoj grupi, kompanije i pojedinci mogu izgraditi prepoznatljiv brend i povećati svoju vidljivost. Drugi aspekt jeste mogućnost direktnog angažovanja sa klijentima. Kompanije mogu koristiti Twitter za pružanje korisničke podrške, rešavanje problema i odgovaranje na pitanja ili pritužbe korisnika u realnom vremenu. Ova vrsta interakcije može pomoći u izgradnji poverenja sa klijentima i stvaranju lojalnosti ka brendu. I za kraj, ali daleko od trivijalnog, jeste mogućnost istraživanja tržišta. Preko Twitter-a možete pratiti trending teme, ključne reči i komentare korisnika kako biste stekli uvid u mišljenja i preferencije svoje ciljne grupe. Ove informacije mogu biti dragocene prilikom donošenja marketinških strategija, razvoja novih proizvoda ili unapređenja postojećih.

Međutim, upotreba Twitter-a u poslovanju takođe nosi određene izazove. Jedan od njih je potreba za konstantnim praćenjem i odgovaranjem na korisničke interakcije. Budući da je Twitter platforma u realnom vremenu, brzina odgovora postaje ključna, a propuštanje komentara ili pritužbi može negativno uticati na reputaciju kompanije. Takođe, negativni komentari ili pritužbe korisnika mogu se lako proširiti putem Twitter-a, što zahteva od kompanija da budu spremne da brzo i efikasno reaguju na takve situacije. Upravljanje kriznim situacijama na Twitter-u zahteva dobru strategiju i tim koji je sposoban da pravovremeno reaguje i preuzme kontrolu nad situacijom. Svedoci smo brojnih kriza i prilika koje su se izrodile na Twitter-u, a koji su uticaj imale, zavisi isključivo od ažurnosti i koraka kompanije.
Kriza može nastati preko noći; dovoljan je jedan negativan komentar ili pominjanje, koji može naškoditi reputaciji vašeg brenda. Efikasno reagovanje na ovu vrstu krize na Twitter-u zahteva brzu i smirenu komunikaciju sa korisnikom, transparentnost u rešavanju problema i pružanje adekvatnih rešenja. Ključna reč u ovim koracima jeste brzina. Twitter je, kao što smo videli, platforma od velikog uticaja, gde se neretko dešava da krize, ili prilike, velikom brzinom buknu i preliju se i na druge mreže ili portale. Zato je važno biti u korak sa dešavanjima na ovoj mreži i reagovati u najkraćem mogućem roku. Kako biste to obezbedili, neophodno je da iza sebe imate odgovarajuću podršku, odnosno tim i alate pomoću kojih dobijate uvid u sve što se na ovoj platformi dešava, dobro i lose, a što može imati uticaj na vaš brend.

Tako npr. tim Digital Elementa u svakom trenutku prati ključna dešavanja i pomaže brendovima da na najbolji način iskoriste svako dešavanje na Twitter-u koje je vezano za njih – jer razumevanje tih dešavanja i reagovanje u realnom vremenu je ključno za građenje i čuvanje reputacije!

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Analize

Sedmični pregled gledanosti televizije od 20. do 26. novembra 2023

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Gledanost televizije u oktobru 2023

Advertiser Serbia27. новембра 2023.

Dan bez interneta u svetu koštao bi 43 milijarde dolara

Advertiser Serbia6. новембра 2023.

RTS: U oktobru uz Prvi program svakodnevno dva i po miliona gledalaca

Advertiser Serbia2. новембра 2023.

Sedmični pregled gledanosti televizije od 23. do 29. oktobra 2023

Advertiser Serbia1. новембра 2023.

Glovo obeležava Svetski dan paste

Advertiser Serbia25. октобра 2023.

Sedmični pregled gledanosti televizije od 16. do 22. oktobra 2023

Advertiser Serbia23. октобра 2023.

Sedmični pregled gledanosti televizije od 2. do 8. oktobra 2023

Advertiser Serbia9. октобра 2023.

RNIDS: Istraživanje web prodavnica – Da li razmišljate kao Bezos?

Advertiser Serbia7. септембра 2023.

Do 2030. globalno AI tržište vredeće 1,8 biliona dolara

Advertiser Serbia28. августа 2023.

Sedmični pregled gledanosti televizije od 14. do 20. avgusta 2023

Advertiser Serbia24. августа 2023.

Čak 46% domaćinstava u Evropi ima ljubimca: Statistika otkriva porast broja vlasnika četvoronožnih prijatelja

Advertiser Serbia22. августа 2023.

Gledanost televizije u julu 2023

Advertiser Serbia21. августа 2023.

HURA-ino istraživanje: Nastavljen rast prihoda i broja zaposlenih u komunikacijskim agencijama

Advertiser Serbia17. августа 2023.

Sedmični pregled gledanosti televizije od 7. do 13. avgusta 2023

Advertiser Serbia16. августа 2023.