Analize

Koliki uticaj Twitter može imati na vaš biznis i kako ga prepoznati na vreme?

Twitter je postao nezaobilazan i jedan od ključnih kanala komunikacije na digitalu, pružajući brendovima brz i efikasan način za komunikaciju, promociju, customer support, građenje zajednice i istraživanje tržišta. Uz te mogućnosti, on značajno može uticati na poslovanje određene kompanije, donoseći brojne benefite, ali i izazove.

 

Jedan od najvažnijih načina na koji Twitter utiče na poslovanje jeste preko promocije i brendiranja. On omogućava biznisima da dosegnu veliki broj korisnika širom sveta, dele vesti, informacije, proizvode i usluge kojim promovišu svoju sferu poslovanja. Korišćenjem navedenih benefita i redovnim objavljivanjem sadržaja koji je relevantan i zanimljiv ciljnoj grupi, kompanije i pojedinci mogu izgraditi prepoznatljiv brend i povećati svoju vidljivost. Drugi aspekt jeste mogućnost direktnog angažovanja sa klijentima. Kompanije mogu koristiti Twitter za pružanje korisničke podrške, rešavanje problema i odgovaranje na pitanja ili pritužbe korisnika u realnom vremenu. Ova vrsta interakcije može pomoći u izgradnji poverenja sa klijentima i stvaranju lojalnosti ka brendu. I za kraj, ali daleko od trivijalnog, jeste mogućnost istraživanja tržišta. Preko Twitter-a možete pratiti trending teme, ključne reči i komentare korisnika kako biste stekli uvid u mišljenja i preferencije svoje ciljne grupe. Ove informacije mogu biti dragocene prilikom donošenja marketinških strategija, razvoja novih proizvoda ili unapređenja postojećih.

Međutim, upotreba Twitter-a u poslovanju takođe nosi određene izazove. Jedan od njih je potreba za konstantnim praćenjem i odgovaranjem na korisničke interakcije. Budući da je Twitter platforma u realnom vremenu, brzina odgovora postaje ključna, a propuštanje komentara ili pritužbi može negativno uticati na reputaciju kompanije. Takođe, negativni komentari ili pritužbe korisnika mogu se lako proširiti putem Twitter-a, što zahteva od kompanija da budu spremne da brzo i efikasno reaguju na takve situacije. Upravljanje kriznim situacijama na Twitter-u zahteva dobru strategiju i tim koji je sposoban da pravovremeno reaguje i preuzme kontrolu nad situacijom. Svedoci smo brojnih kriza i prilika koje su se izrodile na Twitter-u, a koji su uticaj imale, zavisi isključivo od ažurnosti i koraka kompanije.
Kriza može nastati preko noći; dovoljan je jedan negativan komentar ili pominjanje, koji može naškoditi reputaciji vašeg brenda. Efikasno reagovanje na ovu vrstu krize na Twitter-u zahteva brzu i smirenu komunikaciju sa korisnikom, transparentnost u rešavanju problema i pružanje adekvatnih rešenja. Ključna reč u ovim koracima jeste brzina. Twitter je, kao što smo videli, platforma od velikog uticaja, gde se neretko dešava da krize, ili prilike, velikom brzinom buknu i preliju se i na druge mreže ili portale. Zato je važno biti u korak sa dešavanjima na ovoj mreži i reagovati u najkraćem mogućem roku. Kako biste to obezbedili, neophodno je da iza sebe imate odgovarajuću podršku, odnosno tim i alate pomoću kojih dobijate uvid u sve što se na ovoj platformi dešava, dobro i lose, a što može imati uticaj na vaš brend.

Tako npr. tim Digital Elementa u svakom trenutku prati ključna dešavanja i pomaže brendovima da na najbolji način iskoriste svako dešavanje na Twitter-u koje je vezano za njih – jer razumevanje tih dešavanja i reagovanje u realnom vremenu je ključno za građenje i čuvanje reputacije!

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Analize

SBB: EON Sports Mode zabeležio rekordne rezultate tokom prenosa EURO

Advertiser Serbia18. јул 2024.

Sedmični pregled gledanosti televizije od 1. do 7. jula 2024

Advertiser Serbia10. јул 2024.

Sedmični pregled gledanosti televizije od 17. do 23. juna 2024

Advertiser Serbia25. јун 2024.

Sedmični pregled gledanosti televizije od 10. do 16. juna 2024

Advertiser Serbia20. јун 2024.

Sedmični pregled gledanosti televizije od 13. do 19. maja 2024

Advertiser Serbia22. мај 2024.

5 ključnih evropskih medijskih trendova u 2024

Advertiser Serbia17. мај 2024.

Sedmični pregled gledanosti televizije od 6. do 12. maja 2024

Advertiser Serbia13. мај 2024.

Sedmični pregled gledanosti televizije od 25. do 31. marta 2024

Advertiser Serbia1. април 2024.

NIN.rs ostvario milionsku posetu

Advertiser Serbia19. март 2024.

Rast internet kupovine u Srbiji

Advertiser Serbia18. март 2024.

Sedmični pregled gledanosti televizije od 04. do 10. marta 2024

Advertiser Serbia13. март 2024.

Prvi program RTS-a i dalje najgledaniji – u februaru svakodnevno uz RTS 1 više od 2.600.000 gledalaca

Advertiser Serbia5. март 2024.

Sedmični pregled gledanosti televizije od 22. do 28. januara 2024

Advertiser Serbia31. јануар 2024.

Gledanost TV programa s nacionalnom pokrivenošću u 2023

Advertiser Serbia26. јануар 2024.

RATEL benchmark mobilnih mreža

Advertiser Serbia25. децембар 2023.