Brendovi

IFA 2023: Samsung SmartThings povezuje ljude sa stvarima koje su im najvažnije

Brendovi

Samsung otkriva novo istraživanje koje pokazuje najnovije želje korisnika za tehnologijom u njihovom domu

 

Samsung Electronics predstavio je svoje najnovije inovacije za povezanost doma. Na IFA 2023. konferenciji za medije, Samsung je istakao svoju viziju da pomoću SmartThings platforme omogući korisnicima širom Evrope prioritizovanje tema koje su im važne: od uštede energije, povećanja sigurnosti i pristupa zabavi do učinkovitijeg svakodnevnog života. SmartThings omogućava da 285 miliona registrovanih korisnika prilagode i personalizuju svoje domove kako bi odgovarali svim njihovim potrebama, besprekorno povezujući i kontrolišući više uređaja putem jedne aplikacije.

Prisutnost kompanije Samsung na IFA 2023. dolazi u sklopu rezultata novog istraživanja korisnika, sprovedenih širom Evrope kako bi se razumele promenljive potrebe za tehnologijom u domu.[1]

„Samsung s velikom strašću povezuje naše korisnike s ljudima, mestima i aktivnostima koje su im najvažnije. Nastavićemo da iskorišćavamo mogućnosti koje pružaju najnovije inovacije u tehnologiji kako bismo osigurali da se ekosistem SmartThings razvija na način koji omogućava ljudima da ostvaruju još više važnih veza“, izjavio je Benjamin Braun, direktor marketinga kompanije Samsung Europe.

Poboljšanje iskustva povezanosti doma

SmartThings aplikacija omogućava korisnicima da upravljaju svojim domom s bilo kog mesta, pomažući im da uživaju u besprekornoj zabavi, dok istovremeno čuvaju njihovu sigurnost. Širom Evrope, domovi postaju sve važniji jer igraju višestruke uloge svakog dana – od kancelarije do mesta opuštanja i zabave. Sedam od deset potrošača (71%) slaže se da tehnologija pozitivno utiče na njihov svakodnevni život, uključujući načine na koje komuniciraju s prijateljima i porodicom, kako obavljaju kućne poslove te kako uživaju u svojim hobijima.

Sada se ljubitelji hrane mogu u potpunosti povezati sa uživanjem kuvanja i hrane uz Samsung Food, novu sveobuhvatnu aplikaciju za pretraživanje recepata, njihovo spremanje i deljenje, planiranje obroka, kuvanje i kupovinu namirnica. Predstavljena na konferenciji za medije, Samsung Food je dostupna u 104 zemlje i na osam jezika, stavljajući svetsko znanje o hrani korisnicima nadohvat ruke te omogućavajući im da donose prehrambene, zdravstvene i kulinarske odluke krojene po njihovim preferencijama. Aplikacija se takođe povezuje sa kuhinjama korisnika, nameštajući pravu temperaturu i vreme kuvanja za njihovu kompatibilnu Samsung rernu. Uz više od 160.000 recepata, uvek će se naći nove ideje za kuvanje.

Do kraja godine, pomoću Food AI tehnologije, Samsung Food će pružiti personalizovane recepte koji odražavaju prehrambene zahteve korisnika, kao što je prebacivanje recepata u vegansku verziju u samo nekoliko dodira. U daljem unapređenju koje će uslediti kasnije ove godine, povezivaće se sa Samsung Health aplikacijom kako bi personalizovani planovi obroka mogli biti prilagođeni preferencijama i prehrambenim zahtevima korisnika te kako bi ih podržali u postizanju njihovih zdravstvenih ciljeva. U 2024. godini, koristeći Vision AI tehnologiju, aplikacija Samsung Food će koristiti fotografije obroka kako bi proverila nutritivne informacije, prepoznala sastojke i preporučila najbolje recepte za njihovu upotrebu.

Kao vodeći TV brend već 17 godina zaredom[2], Samsung ima nenadmašnu predanost kreiranju zabave. Kompletnu liniju super ekrana zaokružili su predstavljanjem modela 98” Neo QLED 8K i 4K Q80C te planiraju do kraja godine doneti ceo niz Micro LED ekrana u Evropu, nudeći neverovatan kontrast i zadivljujuće detalje koji gledaoce stavljaju usred akcije, bilo da igraju igrice ili gledaju filmove.

Kako bi proslavili stotu godišnjicuDiznija, Samsung je najavio predstavljanje modela The Frame – Disney100 Edition. Televizor će imati ekskluzivni okvir od platinasto-srebrnog metala s potpisom Disney 100 i jedinstveni Disney daljinski upravljač inspirisanMiki Mausom. Takođe dolazi sa sto kultnih umetničkih dela Walt Disney Animation Studios, Pixar Animation Studios, Marvel, Lucasfilm i National Geographic, kao i klasičnim slikama Mikija, Mini, Vudija, Pepeljuge i mnogih drugih. Korisnici takođe mogu prikazati svoje porodične fotografije kako bi stvorili čarobno kućno okruženje.

Na konferenciji za medije takođe je najavljeno globalno lansiranje The Freestyle 2nd Gen. Ovaj svestrani, prenosni projektor pruža iskustvo velikog ekrana gde god korisnik odabere – čak i na plafonu. Funkcija Smart Edge Blending nudi pejzažno i portretno iskustvo ekrana, ​​što znači da se dva Freestyle 2nd Gen projektora mogu upariti kako bi pružili 160” panoramsko i 120” iskustvo gledanja. Štaviše, s potpunim pristupom Samsung Gaming Hub platformi, korisnici Freestyle 2nd Gen mogu uživati ​​u najvećim igrama Samsung streaming partnera.

U saradnji s Xboxom i Bethesda Softworksom, sada dolazi i Starfield, impresivna igra uloga sledeće generacije smeštena među zvezdama. Može se igrati putem Samsung Gaming Hub platforme uz pretplatu na Xbox Game Pass Ultimate, bez potrebe za konzolom.

Preduzimanjemalih koraka za našu planetu

Samsung je predan razvoju proizvoda i usluga koji pomažu ljudima da uštede novac i naprave korake za bolju planetu. Ove se teme takođe nalaze visoko na dnevnom redu korisnika pa više od tri četvrtine (77%) kaže da traže tehnološke proizvode koji štede energiju, ne samo da bi uštedeli novac, već i za dobrobit okoline[3]. Dve trećine korisnika (67%) takođe smatra važnim da se njihov sledeći uređaj može povezati s aplikacijom koja im omogućava praćenje i smanjenje potrošnje energije[4].

S povećanjem cena energije širom Evrope[5], 72% ispitanika zabrinuto je zbog troškova rada kućnih uređaja u svom domu[6]. U borbi protiv toga, SmartThings Energy može pomoći korisnicima da optimizuju energiju koju koriste njihovi uređaji kako bi odgovarala njihovim potrebama i manjoj potrošnji. Na primer, AI Energy Mode u SmartThings Energy omogućava korisnicima praćenje i smanjenje potrošnje energije mašine za veš do 70%[7], korištenjem Ecobubble funkcije za pranje hladnom vodom umesto toplom.

Samsung se takođe udružio s globalnom organizacijom za očuvanje okeana Ocean Wise i proizvođačem odeće Patagonia kako bi pronašli rešenja za problem otpuštanja mikrovlakana. Filter Less Microfiber™ je spoljni filter mašine za veš koji smanjuje do 98% emisija mikroplastike iz ciklusa pranja veša[8]. Govoreći na IFA, Charlie Cox, menadžer rešenja za mikroplastiku u Ocean Wise, rekao je: „Kroz saradnju sa kompanijama Samsung i Patagonia, Ocean Wise je ponosan što smo pokazali način na koji industrija može doprineti smanjenju protoka mikrovlakana u okean. Inovacijama poput filtera Less Microfiber™, možemo osnažiti pojedince da smanje svoj otisak mikrovlakana kod kuće. To je jednostavno, svakodnevno rešenje na kojem će nam naši okeani biti zahvalni.“

Tehnologije grejanja poput toplotnih pumpi predstavljaju brzo rastuće tržište, a Samsung je na čelu tog rasta. Njegove inovativne pametne toplotne pumpe s izvorom vazduha postigle su neviđenih 97% rasta prodaje u 2022. godini[9]. Ove toplotne pumpe rade s kućnim rezervoarima za toplu vodu ili sa Samsung ClimateHub kako bi vaš dom bio ugodan tokom cele godine, bez obzira na vremenske uslove. Takođe se mogu povezati s ekosistemom SmartThings, tako da se njihova potrošnja energije može pratiti i prilagoditi preferiranom okruženju korisnika[10]. Najnoviji dodatak u seriji rešenja za toplotne pumpe visoke temperature je EHS Mono R290, koji će biti predstavljen u septembru.

Evolucija kompanije Samsung neprestano se odvija jer ima za cilj da dizajnira tehnologiju koja pomaže ljudima da maksimalno iskoriste svoj dan, dok preduzimaju male korake kako bi smanjili uticaj na okolinu. Galaxy Z Flip5[11] i Z Fold5[12] i serija Galaxy Tab S9[13] sadrže razne reciklirane materijale, uključujući reciklirani aluminijum, staklo i plastiku dobijenu iz odbačenih ribarskih mreža, balona za vodu i PET boca. Čak i Galaxy Watch6 uključuje plastiku recikliranu iz potrošačke upotrebe. Sve ove Galaxy inovacije dolaze u pakovanju koje je izrađeno od recikliranog papira[14].

Čuvanje sigurnosti doma

Samsung razume sigurnost koju pametna tehnologija može pružiti svim generacijama. Sigurnost je bila jedna od tema sprovedenog istraživanja. Sigurnosne prednosti pametne tehnologije koje korisnici smatraju ključnima su: praćenje doma dok nisu prisutni (54%), osjećaj sigurnosti kada su sami kod kuće (39%) te zaštita porodice kada su izvan kuće (39%)[15].

SmartThings ekosistem uključuje niz partnera koji su posvećeni pomaganju ljudima da održe svoje domove i voljene osobe sigurnima. To sada uključuje i kompaniju Yale, vodeći brend u području kućne sigurnosti. Yale Linus® Smart Lock i novi Smart Opener za vrata i garažu omogućava daljinsko zaključavanje vrata putem aplikacije kako bi se osigurao mir i bezbrižnost za sve članove porodice.

Otključavanje budućnosti kroz pametnu tehnologiju

Samsung kontinuirano ulaže u budućnost izgrađenu oko mogućnosti koje tehnologija može otključati. Jedno od područja u kojem želi napraviti razliku je omogućavanje lakšeg pristupa tehnologiji za pametne domove. Istraživanje pokazuje da četvrtina Evropljana smatra da je uključivanje pametne tehnologije ključni faktor u privlačnosti njihovog sledećeg doma, a više od tri četvrtine ispitanika reklo je da su im potpuno funkcionalni pametni domovi privlačni (77%)[16].

Razumevajući potrebe korisnika, Samsung radi na tome da ove mogućnosti postanu stvarnost i veruje u snagu saradnje kako bi se ta vizija ostvarila. Partnerstvom s ABB Smart Buildings i SMA, jednim od vodećih svetskih dobavljača tehnologije fotonaponskih i skladišnih sistema, nada se da će bolje povezati ljude s njihovim domovima ugrađujući mogućnosti pametne tehnologije u kuće pre same kupovine. Integracijom ABB i SMA proizvoda u SmartThings Energy, domovi mogu postati još sigurniji, pametniji i održiviji, funkcijama poput mogućnosti rada uređaja u optimalnom vremenu, praćenje potrošnje energije za prilagođavanje potrošnje na osnovu cena energije i obrazaca korišćenja te optimizacijom upotrebe energije na temelju solarne proizvodnje.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung nadahnjuje svet i oblikuje budućnost transformišućim idejama i tehnologijama. Kompanija redefiniše svet televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rešenja. Za najnovije vesti posetite Samsung Newsroom na adresi news.samsung.com.

Metodologija istraživanja:
Provodi: Opinium Research

Uzorak: 2500 odraslih u Ujedinjenom Kraljevstvu, Francuskoj, Španiji, Nemačkoj i Italiji

Datumi terenskog istraživanja: 28. juli – 1. avgust 2023.

[1] Provedeno u saradnji s Opiniumom između 2500 odraslih iz UK, Francuske, Nemačke, Španije i Italije. Anketirano između 28. jula i 1. avgusta 2023.
[2] Omdia je Samsung TV 17 godina zaredom rangirala kao broj 1 TV marku u prodaji.
[3] Sprovedeno u saradnji s Opiniumom među 2500 odraslih iz UK, Francuske, Nemačke, Španije i Italije. Anketirano između 28. jula i 1. avgusta 2023.
[4] Sprovedeno u saradnji s Opiniumom među 2500 odraslih iz UK, Francuske, Nemačke, Španije i Italije. Anketirano između 28. jula i 1. avgusta 2023.
[5] GreenMatch. https://www.greenmatch.co.uk/blog/energy-prices-europe
[6] Sporovedeno u saradnji s Opiniumom među 2500 odraslih iz UK, Francuske, Nemačke, Španije i Italije. Anketirano između 28. jula i 1. avgusta 2023.
[7] Na temelju internog testiranja na modelu WW11BB944AGB na pranju pamuka na 40 stepeni s uključenim AI Energy Mode (smanjenje temperature) u poređenju  s neupotrebom AI Energy Mode. AI Energy Mode može raditi samo na 40 stepeni ili niže.
[8] Hvata otprilike 89-98%; laboratorijski ispitano korišćenjem 2 kg sintetičke tkanine u WW90T734DWH, WF24A9500KW, mašini za šranje veša.
[9] U poređenju s prodajom od januara do avgusta 2022.
[10] SmartThings je dostupan na Android i iOS uređajima. Potrebna je Wi-Fi veza i Samsung račun. Neki modeli zahtevaju zaseban Wi-Fi komplet za povezivanje SmartThings.
[11] Galaxy Z Flip5: Sadrži 15 komponenata uređaja koje uključuju minimalno 10% reciklirane plastike iz potrošačke upotrebe, minimalno 28% recikliranog aluminijskog materijala iz predproizvodnje ili Corning® Gorilla® Glass Victus® 2 s prosječno 22% recikliranog sadržaja iz predproizvodnje. Ove komponente uključuju nosač za tipku za glasnoću, modul zvučnika (gornji i donji), gornju stranu zadnjeg dela, poklopac za priključak ekrana, nosač FPCB RF kabela, srednji dio zadnjeg dela, prednju stranu kućišta (glavnu), prednju stranu kućišta (sporednu), tipku za glasnoću, nosač za prst, dekorativni element za slušalicu, priključak za priključak, ladicu za SIM karticu, sporedni prozor, stražnje staklo.
[12] Galaxy Z Fold5: Sadrži 15 komponenata uređaja koje uključuju minimalno 10% reciklirane plastike iz potrošačke upotrebe, minimalno 28% recikliranog aluminijskog materijala iz predproizvodnje ili Corning® Gorilla® Glass Victus® 2 s prosječno 22% recikliranog stakla iz predproizvodnje. Ove komponente uključuju nosač FPCB tipke za glasnoću, modul gornjeg zvučnika (gornji i donji), modul donjeg zvučnika (gornji i donji), priključak za pokazivač poklopca, prednju stranu kućišta (glavnu), prednju stranu kućišta (sporednu), antenu (sporednu), antenu (glavnu), tipku za glasnoću, nosač za prst, ladicu za SIM karticu, priključak za priključak, dekorativni element za kameru (gornji i donji), sporedni prozor, zadnje staklo.
[13] Galaxy Tab S9 Ultra: Sadrži 17 komponenata uređaja koje uključuju minimalno 10% reciklirane plastike iz potrošačke upotrebe, minimalno 30% recikliranog aluminijskog materijala iz predproizvodnje ili kombinaciju predproizvodnog recikliranog aluminija i Corning® Gorilla® Glass 5 s minimalno 10% sadržaja recikliranog stakla iz predproizvodnje. Ove komponente uključuju srednji nosač kabla, punjač za olovku s ukrasom, modul gornjeg levog zvučnika, modul gornjeg desnog zvučnika, modul donjeg levog zvučnika, modul donjeg desnog zvučnika, zadnji deokućišta, nosač kućišta, nosač tipke, podršku za PCB na vrhu, podršku za PCB u sredini, donji nosač kabela, ladica za SIM karticu, tipku za glasnoću, bočnu tipku, dekorativni element za kameru, glavni prozor.
[14] U sledećimkomponentama ambalaže koristi se papir koji je 100% recikliran: kutija za pakovanje proizvoda, zaštitna kutija, kutija za priručnik, blok za priručnik te traka za digitalni sadržaj (DLC).
[15] Sprovedeno u saradnji s Opiniumom među 2500 odraslih iz UK, Francuske, Nemačke, Španije i Italije. Anketirano između 28. jula i 1. avgusta 2023.
[16] Sprovedeno u saradnji s Opiniumom među 2500 odraslih iz UK, Francuske, Nemačke, Španije i Italije. Anketirano između 28. jula i 1. avgusta 2023.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Zabrana u EU: Neće se više prodavati vazduh u kesicama čipsa, velike kutije za ambalažu…

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Amazon najavio Q, AI chatbot za kompanije

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Domaća CGI kampanja koja je privukla veliku pažnju

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Eurobank Direktna sponzor 23. Beogradskog ekonomskog foruma

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Velika Britanija: Lidl iznajmljuje božićne džempere potrošačima

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

vivo predstavlja Y17s: Za bezbrižne dane sa stilom

Advertiser Serbia25. новембра 2023.

IT kompanija Seavus menja naziv u Kinšift

Advertiser Serbia24. новембра 2023.

Novi dragulj planinskog turizma „Crowne Plaza Kolašin” u Crnoj Gori

Advertiser Serbia24. новембра 2023.

Glovo obeležava Black Friday uz popust i do 65% kod svojih 14 partnerskih prodavnica

Advertiser Serbia23. новембра 2023.

Ekonomičan i udoban „beg“ iz grada

Advertiser Serbia23. новембра 2023.

Nespresso i Fusalp vas vode u čarobni svet praznika

Advertiser Serbia23. новембра 2023.

Samsung Electronics jedan od pet najboljih globalnih brendova četvrtu godinu zaredom

Advertiser Serbia22. новембра 2023.

Zabranjena Toyota reklama zbog „promovisanja ponašanja koje je štetno po okolinu“

Advertiser Serbia22. новембра 2023.

Radnicima prilikom odabira posla najvažnija visina plate

Advertiser Serbia21. новембра 2023.

Poznati finalisti za prestižnu „SAM Godišnju nagradu 2023“

Advertiser Serbia21. новембра 2023.