Agencije

I bi svetlost: McCann Skopje i Halkbank otpočeli „Budućnost je svetla” kampanju koja donosi optimizam

Sa juga nam stiže nada: McCann Skopje zajedno sa svojim dugogodišnjim klijentom – Halkbankom, otpočinje kampanju koja u sebi nosi iskren i pozitivan impuls.

 

Još jedna odlična kampanja koja je ugledala svetlost dana povodom 10 godina Halkbank u Makedoniji – McCann Skopje je zajedno sa komunikacionim timom iz Halkbank otpočeo „Budućnost je svetla”. Ova kampanja, u čijem se fokusu nalazi 10 heroja iz svakodnevnog života koji mukotrpno rade, veruju u sebe i ulivaju nadu za budućnost, pojavljuje se u trenutku kada je to najpotrebnije: nakon zaista iscrpljujuće duge godine beznađa.

Korporativne kampanje u svojoj osnovi nose poruku čiji je cilj da nedvosmisleno poboljšaju/održe imidž kompanije u javnosti. Upravo u tome leži veliko majstorstvo stručnjaka za komunikacije: da se sinhronizuju ciljevi kompanije – u slučaju Halkbanke – blagostanje ljudi, agencijska kreativnost i energija, kao i interes javnosti. Kade se ovi ključni sastojci uklope u pravo vreme, rezultat koji se dobije je kampanja koja rezonuje na intuitivnom nivou, iskreno i otvoreno.

Kreativci iz McCann Skopje ovaj put donose tračak nade podižući 10 heroja na komunikacijski pijedestal. I pored toga što „Budućnost je svetla” govori o herojima iz svakodnevnog života, ton obraćanja je nenametljiv i zaista intiman: svaki od heroja je snimljen u svom prirodnom okruženju i neposredno se obraća i govori o sebi, u prvom licu jednine – toplo i direktno. Izbor glavnih protagonista u kampanji se kreće od eko-aktivista, sportista, nastavnika, sve do inovatorki u prehrambenoj industriji.

Konzistentnost Halkbank u komunikaciji pred makedonskom javnošću koja je godinama bila zastupljena, prisutna je i sada. U kompanijskom manifestu Halkbank i njihovom strateškom opredeljenju uopšte, oni ističu: „Važni su nam ljudi.“ Upravo je ova linija komunikacije, izborom protagonista čije su vrednosti i karakteristike oslikani u korporativnoj kulturi Halkbank, odličan primer strpljivog i pedantnog komunikacijskog tempa: uvek ljudi, uvek nada, uvek briga i pažnja.

Prava je retkost da kompanija iz bankarskog sektora slavi 10 godina jubileja, a da fokus ne bude na brojevima ili izveštajima o poslu (mada bi i o tome imali mnogo toga da kažemo). Mi smo hrabro odlučili i zajedničkim snagama smo ostvarili upravo obrnuto: da zadržimo svetlu perspektivu, usmerenu na budućnost koju ćemo zajednički graditi sa celom zajednicom o kojoj se aktivno brinemo,” kaže Maja Naumovska Saveska, Direktor korporativnih komunikacija u Halkbank AD Skopje.

‘’Rad na najvećoj kampanji ikada realizovanoj za Halkbank Skopje je bilo jedno veoma unikatno iskustvo koje će se pamtiti. Počevši od samog pičiranja ideje klijentu, zajedničkog prepoznavanja momentalnih potreba klijenta i tržišta, razmatranja koliko je dati koncept bio idealan za lansiranje u tom trenutku, do veoma obilnih priprema za realizaciju koje su potrajale više od 4 meseca, i na kraju egzekucije same kampanje kroz sve integrisane kanale. Svaki trenutak i bezbroj utisaka su vredni pamćenja. U samom procesu pre svega je ključnu ulogu odigrao partnerski odnos klijenta i agencije, gde se ni u jednom trenutnu nije posumnjalo da zajednički stvaramo jedno malo, a ipak veliko remek delo, proizvod kojim bi se zajednički ponosili. Ekipa koja je bila angažovana od strane agencije, produkcije i klijenta za vreme priprema i snimanja, bila je više nego ekstatična za rad na projektu dok je svako ponaosob širio pozitivnu energiju, a naših 10 izabranih heroja, glavni likovi kampanje, su na pravi način pokazali zašto im je bilo ukazano poverenje da će tačno baš oni na pravi način uspeti da prenesu ključnu poruku koja se krije iza same kampanje,’’ kaže Iva Belovski, Account Director McCann Skopje i menadžerka projekta, i dodaje: “Ovo je kampanja otvorenih srca, svetlih dana i dobrih vesti za našu budućnost. Zahvalni smo svakome od 10 heroja iz „Budućnost je svetla” na njihovoj energiji, svim timovima uključenim u proces kreacije i produkcije i, svakako, Halkbank na hrabrosti i poverenju.“

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

UM Impact Day u znaku solidarnosti

Advertiser Serbia27. jula 2021.

Kako je Señor brendirao ceo Poluotok?

Advertiser Serbia20. jula 2021.

Modulee: Señor lansirao novi modularni branding!

Advertiser Serbia15. jula 2021.

Lokomotiva i SentecaCommerce partneri na 12 evropskih tržišta

Advertiser Serbia14. jula 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] FUTURA DDB: „Moemax = 8“ za MÖMAX

Advertiser Serbia8. jula 2021.

Kampanja „Izvuci AS iz rukava – neko te čeka u borbi za život“

Advertiser Serbia5. jula 2021.

ANĐELKO TRPKOVIĆ iz Publicis Groupe izabran za predsednika IAA Serbian Chapter

Advertiser Serbia1. jula 2021.

Uručena UEPS priznanja za McCann Beograd i klijente Bambi, The Coca-Cola Company, MAXI, Da se zna, Beogradska filharmonija i LiceUlice

Advertiser Serbia29. juna 2021.

Dodeljena UEPS-ova priznanja za 2020 – Prvi događaj uživo posle korone

Advertiser Serbia29. juna 2021.

Proglašenjem pobednika u preostalim kategorijama završen Cannes Lions

Advertiser Serbia25. juna 2021.

Cannes Lions 2021: Dodeljene nagrade i u kategorijama Mobile, Radio & Audio, Brand Experience & Activation, Creative eCommerce, Creative Effectiveness, Innovation i Creative Business Transformation

Advertiser Serbia24. juna 2021.

Kampanja Studija Tumpić/Prenc i aMORE odabrana za izložbu u sklopu prestižnog festivala Cannes Lions

Advertiser Serbia23. juna 2021.

Influenseri i brendovi: kome ide slava?

Advertiser Serbia23. juna 2021.

Cannes Lions 2021: Poznati dobitnici nagrada u još šest kategorija

Advertiser Serbia23. juna 2021.

[CANNES LIONS 2021] VLADIMIR SIMIĆ, McCann Skopje: „Očekujemo veći broj angažovanih kampanja“

Advertiser Serbia22. juna 2021.