Festivali

Fashion house Gucci, profesionalni hell-raiser, Chris Do i vrhunski kreativci u zavidnom lineup-u Dana komunikacija

Od zadivljujućih ideja i fantastične atmosfere u glavnoj dvorani tokom dana, do glamuroznih dodela nagrada i druženja tokom večeri – ovaj netipični festival komunikacijskoj industriji će pružiti dugo očekivano i jedinstveno iskustvo.

 

U velikom stilu vraćaju se Dani komunikacija – od 31. marta do 3. aprila 2022. nacionalni festival tržišnih komunikacija u rovinjskom dizajn hotelu Lone okupiće vodeće svetske kreativce, digitalce i komunikatore, koji će svoje perspektive podeliti sa domaćom strukom. Objavljen je i zvanični raspored: nakon nimalo lakog odabira među sadržajima festivalskoga programa, preporuka je učesnicama da ne zaborave da pripreme pitanja i zapute se na razgovor s vodećim svetskim kreativnim facama na stage-u Meet the Speakers , gde će i sledeće zvezde festivala čekati upravo njihova pitanja.

Poznat po svome provokativnom stilu, James Victore godinama upire prstom u sve one skrivene talente koji nam stoje pred nosem te podstiče kreativnu ekspanziju! Nazvan profesionalnim hell-raiser-om, ovaj dizajner, autor svetskoga bestsellera Feck Perfuction te umetnik koji je izlagao u MoMA-i i Louvreu diže prašinu na svakoj pozornici na kojoj nastupi. Dobar dizajn uvek zna kako da se obrati pojedincu – a kako kreativnost luksuznog brenda prevesti na jezik publike te ga pretvoriti u savršenu digitalnu marketinšku strategiju, zna Maria von Scheel-Plessen, direktorica Fashion house Gucci za komunikacije i medije za 37 zemalja Evrope, Bliskog Istoka i Azije. Ućesnici Dana komunikacija na njenom predavanju će saznati i kako da stvori most između ekskluzivnog i tradicionalnog brenda te savršenog digitalnog korisničkog iskustva.

Rei Inamoto, powered by Zagrebačka banka, jedan od 25 najboljih svetskih kreativaca po Forbesu te istaknuti glas industrije na Danima komunikacija odgovoriće na pitanje kako razvijati originalna i pamtljiva kreativna rešenja koja će se istakći u današnjem svetu hiperprodukcije, dok će obožavani Chris Do, Emmyjem nagrađivani dizajner kojeg prate milioni na društvenim mrežama te predavač koji harizmom (i osmehom) osvaja prostoriju, publici dati ključne uvide u to kako ostvariti astronomski organski rast i ostvariti visoko postavljene ciljeve – a pritom ne prodati dušu. Zavidnom popisu kreativaca će se pridružiti i Merlee Jayme, powered by Dentsu, jedna od samo osam žena među 100 najboljih kreativnih direktora sveta. Jayme će u Rovinju govoriti o tome kako razbiti stakleni plafon u industriji i podeliće svoja iskustva i priče kako bi dokazala da baš svi mogu imati originalne i fantastične ideje.

Na naš 360° stage se penju samo najodvažniji, a njihove poruke odjeknuće i van glavne dvorane. Počevši od streaming-a u zimskom vrtu, na travi – pa čak i na plaži, pod suncobranom, uz dobro društvo, poručila je direktorica festivala i programa Dunja Ivana Ballon. Dani komunikacija ne govore o trendovima – mi ih, svi zajedno, u fantastičnoj atmosferi, postavljamo. Pridružite nam se.

DK2022 će ugostiti i niz drugih lidera koji oblikuju naše društvo i industriju za bolje sutra: festivalu će se pridružiti Olga Gutiterrez de la Roza (Holandija), stručnjakinja za kognitivne, bihevioralne i vizualne nauke u struci i donedavno globalna šefica za dizajn proizvoda FMCG diva Procter & Gamble; ekspert za odnose s javnošću koji je vodio jednu od najnagrađivanijih PR agencija na svetu Prime Weber Shandwick David Orlic (Švedska); Munise Can (Holandija), potpredsednica za strategiju Highsnobiety, donedavno direktorica strategije za VICE; osnivačica kreativnog konzorcijuma V4Good i dugogodišnja izvršna kreativna direktorica Grey MENA Vidya Manmohan (Indija); Tim Leake s možda jednim od najzanimljivijih predavanja Cannes Lionsa naziva Ugly sells (California, SAD); Rachel Lowenstein (New York City, SAD), powered by GroupM, globalna direktorica inkluzivnih inovacija Mindsharea; i obožavani DK Throwback: jedan od najboljih predavača festivala po odabiru učesnika i omiljeni ilustrator i umetnik – Mr. Bingo, beskompromisni umetnik i šarmantni sociopata, koji će održati predavanje koje će se prepričavati ne danima, nego godinama.

Uz program glavne dvorane, druga festivalska dvorana će ugostiti isključivo nacionalna predavanja i diskusije, a na festivalu će se održati i dodele nagrada te popratni sadržaji, koji će, između ostalog, uključivati i nove streaming lokacije. Dani komunikacija više su maraton nego sprint – stoga će učesnici nakon prikupljanja niza korisnih uvida u glavnoj dvorani moći da napune baterije na rovinjskom suncu te predavanja da prate zavaljeni u ležaljke na plaži. Velike ideje ponekada zahtevaju uzemljenje – pa će se DK kreativna zajednica uz streaming glavne dvorane moći opustiti u i udobnim lazy bagovima na travi pod prekrasnim prolećnim nebom.

Informacije o učestvovanju potražite na www.danikomunikacija.com.

O DANIMA KOMUNIKACIJA:
Dani komunikacija prepoznati su kao jedan od najboljih evenat-a na svetu prema britanskom Association Excellence Awardsu zbog svog out of the box pristupa, jedinstvene festivalske ponude, visokokvalitetne produkcije i organizacije. Odlične ocene publike i već najavljeni program upućuju na izvrsno novo izdanje festivala – koji je poznat po tome da se na njemu okupljaju ključni predstavnici oglašivača, agencija, stručnjaci za odnose s javnošću, predstavnici medija i ostali profesionalci iz komunikacijske industrije ključni za stvaranje i pokretanje promena. Uz poziv organizatora da postanete deo nove generacije nacionalnih predvodnika industrije, više informacija pročitajte na zvaničnim stranicama festivala www.danikomunikacija.com.

***
O ORGANIZATORIMA:
Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje (HURA) je vodeće strukovno udruženje u sektoru tržišnih komunikacija u Hrvatskoj. Članice HURA-e neke su od najboljih i najnagrađivanijih nacionalnih agencija. HURA organizuje nacionalni festival tržišnog komuniciranja Dane komunikacija s pripadajućim takmičenjima Effie, IdejaX, MIXX i Young Lions, marketinšku akademiju HOWtoWOW, regionalnu reviju reklamnih agencija BalCannes, redovne edukacije i mnoge druge projekte. Bori se za poboljšanje tržišnih uslova i napredak čitave industrije, što uključuje lobističke aktivnosti, pregovaranje sa zakonodavcem, promociju struke, brojna istraživanja i statistike u industriji, savetovanje i drugo. Izvan granica deluje u sklopu svetskog udruženja agencija VoxComm, EACA-e (Europskog udruženja agencija za tržišno komuniciranje), ekskluzivni je predstavnik organizacija Cannes Lions i Effie Worldwide za Hrvatsku te je kroz Interactive Advertising Bureau (IAB) Croatia deo svetske mreže IAB Global Network.

Više o HURA-i saznajte na www.hura.hr, Facebook i LinkedIn stranicama

Interactive Advertising Bureau (IAB) Croatia kolektivni je predstavnik i ambasador industrije interaktivnog marketinga i velike svetske organizacije IAB Global Network u Hrvatskoj. Delovanjem unutar Hrvatske udruženje društava za tržišno komuniciranje (HURA-e), povezuje najvažnije aktere angažovane u rastu interaktivnog marketinga i insistira na najvišem standardu, a hrvatsko je tržište ovom akvizicijom postalo bogatije za brojne materijale, specijalizovane edukacije, nagrade, istraživanja, analize i network< koji će ekskluzivno biti dostupni kroz IAB Croatia. Više informacija pronađite na www.iab-croatia.com te na Facebooku i LinkedInu.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Festivali

Cannes Lions 2024, 2. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Prvi ovogodišnji lav iz Kana stiže u Nedelišće za kampanju „Priča koja vrijedi svakog slova“

Advertiser Serbia17. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 1. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia17. јун 2024.

Mr.Goodvertising u žiriju „Kampanje Sa Svrhom 2024″

Advertiser Serbia13. јун 2024.

Futura DDB na SOF-u već 14. put slovenačka agencija godine

Advertiser Serbia12. јун 2024.

Priča koja vredi svakog slova osvojila je nagradu na vodećem internacionalnom oglašivačkom festivalu Ukrajine

Advertiser Serbia6. јун 2024.

Novi BalCannes Report: Objavljen kreativni pregled regije s najboljim oglašivačima i agencijama

Advertiser Serbia4. јун 2024.

Iskoristite veliku pre-summer sale akciju za SoMo Borac ulaznicu

Advertiser Serbia20. мај 2024.

Sean Poropat, kreativni direktor i suosnivač Studija Sonda, pozvan je u žiri ovogodišnjeg Cannes Lions festivala

Advertiser Serbia3. мај 2024.

Sean Poropat i Ivan Golubić predstavljaju hrvatsku kreativnost u žiriju Cannes Lionsa

Advertiser Serbia3. мај 2024.

Poznati finalisti Effie Awards Serbia 2024

Advertiser Serbia25. април 2024.

Pripremite kalendare, poznat je datum 12. izdanja SoMo Borca!

Advertiser Serbia24. април 2024.

Mr.Goodvertising u Beogradu u okviru „Kampanje sa svrhom 2024″ Warm Up-a

Advertiser Serbia18. април 2024.

Trijumfalno deseto izdanje Dana komunikacija

Advertiser Serbia16. април 2024.

Kreativna kampanja „Susjedi“ agencije Futura DDB nagrađena je bronzom na IdejaX takmičenju

Advertiser Serbia15. април 2024.