Brendovi

Eurobank Direktna u okviru Programa podrške podstiče rad malih preduzeća i preduzetnika

Brendovi

BEOGRAD – Eurobank Direktna i ove godine učestvuje u Programu podrške mikro, malim preduzećima i preduzetnicima za nabavku opreme u 2023. godini.

 

Kao i prethodne godine, dodeljivanje bespovratnih sredstava putem ovog Programa u saradnji Ministarstva privrede, Razvojne agencije Srbije i banaka, uz podršku projekta „Srbija i EU – Oprema za privredu“ koji finansira Evropska unija, ima za cilj da pruži podršku investicijama i podstakne ubrzanje privrednog razvoja u Srbiji.

Kontinuirana podrška sektoru malih preduzeća je u skladu sa poslovnom strategijom Eurobank Direktne od samog osnivanja. Zato smo se i ove godine priključili Programu podrške mikro, malim preduzećima i preduzetnicima u partnerstvu i saradnji sa Ministarstvom privrede, Razvojnom agencijom Srbije i uz podršku projekta ‘Srbija i EU – Oprema za privredu’. Na ovaj način, kroz finansijsku podršku, preduzetnicima i malim preduzećima omogućavamo dalje unapređenje poslovanja i tehnoloških procesa proizvodnje,“ izjavio je Dušan Mihailović, član Izvršnog odbora Eurobank Direktne.

U okviru Programa podrške, pravna lica imaju mogućnost da ostvare pravo na bespovratna sredstva u iznosu do 25% neto vrednosti nabavke proizvodne opreme. Sredstva dodeljena putem ovog Programa namenjena su za sufinansiranje nabavke nove opreme koja direktno doprinosi proizvodnji razmenljivih dobara, kao i za nabavku opreme neophodne za izvođenje građevinskih radova. Visina sredstava koja se može dodeliti privrednom subjektu iznosi od pola miliona do 5 miliona dinara i određuje se u odnosu na broj zaposlenih na dan 31. decembar 2022. godine. Bez obzira na iznos, finansijski okvir je usklađen tako da Eurobank Direktna obezbeđuje kredit u visini od 70%, dok su ostali uslovi za učešće u ovom Programu definisani prema zahtevima Ministarstva privrede.

Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2023. godini ima za svrhu poboljšanje konkurentske pozicije privrednih subjekata i optimizaciju poslovnih aktivnosti. Za sprovođenje Programa izdvojeno je približno 1,4 milijarde dinara, a otvoren poziv za prijave traje sve dok raspoloživa sredstva ne budu iskorišćena, a najkasnije do 31. decembra 2023. godine.

Eurobank Direktna predstavlja jednu od najsnažnijih finansijskih organizacija u zemlji sa ukupnom aktivom od 2,5 milijarde evra (na dan 31.12.2022). Eurobank Direktna svojim klijentima nudi širok dijapazon standardnih i inovativnih bankarskih proizvoda i usluga. Eurobank Direktna ima rasprostranjenu mrežu ekspozitura i centara za rad sa privredom na glavnim poslovnim, kulturnim i istorijskim lokacijama. Više informacija možete naći na adresi www.eurobank-direktna.rs.
Eurobank Grupa je dinamična bankarska organizacija aktivna u šest zemalja sa ukupnom aktivom od 80,2 milijardi evra i 11,453 zaposlenih. Osnovana 1990. godine, Grupa nastavlja svoj dinamičan rast stabilnim i odlučnim koracima sa fokusom na različite potrebe klijenata. Sa ukupnom mrežom od 616 ekspozitura u Grčkoj i inostranstvu, Grupa nudi bogat asortiman bankarskih i finansijskih proizvoda i usluga za stanovništvo i poslovne klijente.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Organizaciona kultura i dizajn

Advertiser Serbia25. септембра 2023.

Rajan Teder iz benda OneRepublic koristi Galaxy Buds2 Pro slušalice za novu verziju pesme „Counting Stars“

Advertiser Serbia25. септембра 2023.

A1 Srbija lansirao Program partnerstva

Advertiser Serbia24. септембра 2023.

U Gastrošoru prva beogradska kišna bašta u okviru projekta „Niklo kao ja“

Advertiser Serbia22. септембра 2023.

Hoće li Nemačka uvesti ograničenja reklamiranja alkohola?

Advertiser Serbia21. септембра 2023.

IKEA te poziva da napraviš mesta za život

Advertiser Serbia21. септембра 2023.

Otvorene prijave za Školu privatnosti

Advertiser Serbia21. септембра 2023.

#Digital2023 – dve strukovne nagrade dodeljene kompaniji Telekom Srbija za marketing komunikacije

Advertiser Serbia20. септембра 2023.

Rekordan saobraćaj na aerodromu Nikola Tesla Beograd i u avgustu

Advertiser Serbia20. септембра 2023.

H&M naplaćuje kupcima vraćanje robe

Advertiser Serbia20. септембра 2023.

Kompanija Airbnb ove godine uklonila 59.000 lažnih oglasa

Advertiser Serbia20. септембра 2023.

Pojavile se lažne reklame u kojima navodno učestvuje Novak Đoković

Advertiser Serbia20. септембра 2023.

Samsung pokreće inicijativu obuke gejmera koja im pomaže da dodatno usavrše svoju igru

Advertiser Serbia19. септембра 2023.

Zapaženo učešće Telekoma Srbija na konferenciji digital2023

Advertiser Serbia19. септембра 2023.

Kompanija vivo najavila inovacije u oblasti mobilnog snimanja

Advertiser Serbia19. септембра 2023.