Agencije

Effie Worldwide objavio listu najefektivnijih marketara na svetu, među njima i hrvatske agencije i kompanije

Ožujsko pivo, Zagrebačka pivovara, BBDO Zagreb, BBDO Worldwide, WPP Group i Real grupa odneli su titule najefektivnijih marketara u Hrvatskoj prema Effie indeksu na osnovu rezultata takmičenja prethodne, 2017. godine

 

Effie Worldwide objavio je najefektivnije marketare na svetu prema rezultatima Effie indeksa efektivnosti 2018, a na osnovu rezultata takmičenja iz prethodne godine. Na popisu su se našli i najefektivniji marketari u Hrvatskoj prema rezultatima Effie Croatia dodeljenog prošle, 2017. godine na Danima komunikacija u Rovinju. Titulu najefektivnijeg brenda dobilo je Ožujsko pivo, a Zagrebačka pivovara najefektivnijeg oglašivača. BBDO Zagreb naveden je kao najefektivnija agencija, BBDO Worldwide najefektivnija agencijska mreža, a WPP Group najefektivnija agencija u kategoriji holding, dok je Real grupa navedena kao najefektivnija nezavisna agencija, kao što je navedeno, na osnovu rezultata iz 2017. godine.

Global Effie Indeks postao je zlatni standard za merenje marketinške efektivnosti širom sveta“, izjavila je Traci Alford, predsednica i izvršna direktorica Effie Worldwide. „Bez obzira na brze i snažne promene koje se događaju, Effie pobednici i dalje izuzetno dobro posluju s odličnim rezultatima i rastom poslovanja. Najbolje rangirani timovi predstavljaju najbolje od naše industrije, a mi im najiskrenije čestitamo na tome.“

Effie Worldwide je neprofitna organizacija koja se zalaže za efikasnost marketinških komunikacija, ističe efektivne marketinške ideje te podstiče pažljiv i promišljen dijalog pokretača marketinške efektivnosti.

Na popisu izdvojenih rezultata za Hrvatsku, najefektniji u marketinškoj komunikaciji prema rezultatima prošlogodišnjeg Effie Croatia takmičenja svoje mesto su našli:

• Ožujsko pivo, Always, Amnesty International, Deutsche Telekom, Iskon, Domaćica, Huawei, JoomBoos, Tele2, bonbon u kategoriji najefektivnijih brendova.
• Zagrebačka pivovara, Amnesty International, Atlantic Grupa, Deutsche Telekom, Iskon, Procter&Gamble, HUAWEI, Kraš, Styria Media Group, Tele2 u kategoriji najefektivnijih oglašivača.
• BBDO Zagreb, Imago reklamna agencija, Universal McCann, Real grupa, DDB Warsaw (DDB &Tribal), MediaCom Central Europe Zagreb, Degordian, McCann Zagreb, Leo Burnett/Arc i MediaCom u kategoriji najefektivnijih agencija.
• Real grupa, Degordian, Señor, Pragma komunikacije, Fahrenheit, Projektil, Media Polis, Proud Robinson, Atlantic media i Organizacija u kategoriji najefektivnijih nezavisnih agencija.
• BBDO Worldwide, MediaCom, Ogilvy, UM, DDB Worldwide, Degordian, McCann Worldgroup, Leo Burnett Worldwide, Starcom, TBWA Worldwide u kategoriji najučinkovitijih agencijskih mreža.
• WPP Group, Omnicom, Interpublic (IPG), Publicis Groupe u kategoriji nejefektivnija holding organizacija.

Čestitkama dobitnicima priznanja pridružila se i izvršna direktorica Hrvatskog udruženje društava za tržišno komuniciranje Dunja Ivana Ballon:

Sretna sam da su domaće marketinške kampanje na osnovu Croatia Effie takmičenja 2017 prepoznate i nagrađene na međunarodnom nivou, koristim priliku da čestitam svim navedenim, ali i da pozvem i druge da streme izvrsnosti i efektivnosti kako bi industrija nastavila da raste i razvija se.“

Effie nagrada je prepoznata od strane oglašivača i agencija na globalnom nivou kao vodeća nagrada u industriji koja podstiče i doprinosi uspehu brendova. Od 1968. godine, osvajanje Effie nagrade postalo je simbol globalnog uspeha.

Takođe, Effie nagrada dodeluje se za nacionalna postignuća u preko 40 zemallja širom sveta pa tako i Hrvatskoj. Croatia Effie je središnja marketinško-poslovna inicijativa koja promoviše nezaobilaznu povezanost između marketinških aktivnosti i tržišnih rezultata na osnovu koje je napravljen Effie indeks efektivnosti. Ova prestižna nagrada krajnji je dokaz i priznanje koje se na nacionalnom nivou dodeljuje najboljim agencijama i oglašivačima za izvanredno tržišno komuniciranje u segmentima kreativnosti, strategije i postignutih rezultata u organizaciji HURA-e. Više informacija o takmičenju Effie Croatia na www.effie.hr.
Više informacija o Effie Indexu na www.effieindex.com.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] FUTURA DDB: „68 kg“ za SPAR

Advertiser Serbia21. aprila 2021.

Kontrolni zadatak za sve osim za decu

Advertiser Serbia20. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] SAATCHI & SAATCHI SKOPJE: „Xmas 2020″ za MAKEDONSKI TELEKOM i CRNOGORSKI TELEKOM

Advertiser Serbia18. aprila 2021.

LJUBICA VUKČEVIĆ, DIRECT MEDIA United Solutions: „Direct NEURO nam pruža priliku da razumemo potrošača na jedan sasvim novi i mnogo precizniji način“

Advertiser Serbia15. aprila 2021.

Zlatiborac klopa sa zvezdama

Advertiser Serbia14. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] FUTURA DDB: „Karantinski turist“ za MÖMAX

Advertiser Serbia14. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] BRUKETA&ŽINIĆ&GREY: „Highlife“ za LEDO i FRIKOM

Advertiser Serbia9. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] MCCANN SARAJEVO: „Tuborg Challenge“ za CARLSBERG

Advertiser Serbia8. aprila 2021.

Pokret podrške žrtvama seksualnog nasilja “Kad budeš bila spremna” preplavio društvene mreže

Advertiser Serbia7. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] APRIORI WORLD: „Digitalna prava u hrvatskom Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima“ za ZAPRAF

Advertiser Serbia6. aprila 2021.

Bingo grupacija akvizirala marketinšku agenciju Via Media

Advertiser Serbia5. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] PUBLICIS SKOPJE: „Zaedno za ubavo, za nas!“ za SKOPSKO

Advertiser Serbia2. aprila 2021.

Lansirana nova ANNO DOMINI kolekcija

Advertiser Serbia1. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] DIALOG KOMUNIKACIJE: „Biraj Zeleno“ za Nestlé Adriatic

Advertiser Serbia1. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] AGENCIJA 101: „Ana Roš i Tuš“

Advertiser Serbia31. marta 2021.