Brendovi

Dodeljena priznanja Šampionima održivosti

BEOGRAD – CSR & ESG Forum održan po 14. put u Beogradu

 

Nagrada „Šampioni održivosti“ koja ima za cilj da istakne projekte koji na direktan način doprinose ostvarenju ciljeva Agende održivog razvoja, dodeljena je treći put u okviru godišnjeg događaja Foruma za odgovorno poslovanje CSR & ESG FORUM.

Priznanja “Šampioni održivosti” dodeljena su  kompanijama koje su u svoje poslovanje i strategije održivosti inkorporirale ciljeve održivog razvoja. Ovogodišnji dobitnici priznanja su projekti „Hrana za sve“ (Delhaize Serbia), „Generator Lab“ (OTP banka), „Dobro se reciklažom vraća“ (Lidl), „#VerujUsebe: Osnaživanje žena“ (Erste banka), „Izrada mape puta dekarbonizacije“ (Elixir Group) i „Jedinstvena kreditna linija – Prilika za inkluzivno zapošljavanje“ (Unicredit banka Srbija). Ovo je već treća godina za redom da Forum ističe uspešne biznis projekte koji doprinose ispunjavanju Agende za odživi razvoj do 2030. godine.

„Kroz dodelu priznanja želimo dodatno da podstaknemo kompanije da nastave sa ovakvom praksom, ali i da motivišemo druge da počnu da razmišljaju o tome“, izjavio je Neven Marinović ispred Foruma za odgovorno poslovanje.  

CSR & ESG forum  (forum namenjenog korporativnoj održivosti i odgovornosti i integraciji kriterijuma životne sredine, socijalnih i upravljačkih pitanja u poslovne i investicione odluke) okupio je eksperte za održivi razvoj i društveno odgovorno poslovanje koji su predstavili aktuelna rešenja i trendove iz ovih oblasti, dok je naglasak bio na temi različitosti i inkluzije.

Tokom konferencije održano je 10 paralelnih okruglih stolova posvećenih trendovima u održivom razvoju i multisektorskim perspektivama. Kroz aktivan dijalog, učesnici su se detaljno bavili ovim temama i razmenjivali dragocena iskustva i uvide.

Pored plenarne sesije posvećene temi različitosti i inkluzije, održana je još jedna panel diskusija pod nazivom „ESG – dokle smo stigli? Prilike i izazovi“.  U ovoj sesiji koju je omogućila Erste banka Srbija, predstavnici biznis sektora osvrnuli su se na goruća pitanja zelene tranzicije i dekarbonizacije, uključujući finansiranje za zeleni rast i okvire javnih polika koji osiguravaju sistemski pristup u ovim oblastima. Učesnici ove sesije bili su Katarina Majić, Senior ESG Specialist, Erste Banka, Aleksa Vukićević, Senior ESG Konsultant, PKF Serbia  i Miloš Colić, direktor, New Energy Solutions.

Novitet ovogodišnje konferencije bili su mladi polaznici edukativnog programa Sustainability Starter“ koji su predstavili rešenja Sustainability izazova na kojima su brižjivo radili uz podršku mentora iz vodećih kompanija. Neki od izazova koje su rešavali bili su implementacija ESG strategije u svakodnevno poslovanje, osmišljavanje kampanje za podizanje svesti o odpadu od hrane, procena održivosti lanca nabavke jedne kompanije i slično.

Na ovogodišnjem CSR & ESG forumu, uručena su i priznanja za doniranje hrane najugroženijima, odnosno za doprinos borbi protiv siromaštva i ostvarenju Ciljeva održivog razvoja u 2023. godini. Pored toga, USAID i Smart kolektiv dodelili su nagrade najinkluzivnijim poslodavcima, a glavna nagrada pripala je kompaniji Delhaize Serbia.

Ovogodišnja konferencija „CSR&ESG Forum – Diversity of perspectives“ održana je uz podršku projekta Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Forum mladih sa invaliditetom. Ostali partneri na projektu su Caritas Srbije, Fondacija Ana i Vlade Divac, Smart kolektiv i Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije.

Dodatno je podržana od strane platforme Održivi razvoj za sve koju finansiraju vlade Švajcarske i Nemačke, a implementira Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ). Prijatelji konferencije su Coca Cola HBC Srbija, Ahold Delhaize Serbia i Elixir Group. ESG Pokrovitelj konferencije je Erste banka Novi Sad. Događaj su medijski podržali Bizlife, Održi me, Nova ekonomija, InStore i Daily Green.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Sajber kriminal je jedna od najunosnijih prevara na svetu – saznajte kako da zaštitite svoje poslovanje

Advertiser Serbia24. април 2024.

Gejming industrija Srbije povećala prihode i broj zaposlenih

Advertiser Serbia22. април 2024.

A1 escape room „Izgubljeni IDentitet“ posetilo više od 4.000 ljudi

Advertiser Serbia18. април 2024.

Samsung predstavio Samsung Galaxy evropski tim sportista za Pariz 2024

Advertiser Serbia18. април 2024.

Telekom Srbija pokreće projekat „Dečji svet je veći od ekrana“

Advertiser Serbia16. април 2024.

Održana prva radionica sa Ivanom Minićem i autorima Naše mreže

Advertiser Serbia15. април 2024.

Da li ste se prijavili na konkurs „ESG Lideri“?

Advertiser Serbia15. април 2024.

Uranjanje u dubine uz 8K: Podvodni snimatelj Pavel Aktel o novoj eri snimanja filmova u visokoj rezoluciji

Advertiser Serbia15. април 2024.

Samsung 15. godinu zaredom vodeći na globalnom tržištu sistema digitalnog oglašavanja

Advertiser Serbia12. април 2024.

Samsung Electronics već 18 uzastopih godina na vrhu globalnog tržišta televizora

Advertiser Serbia10. април 2024.

Pet pravila za uspešno ulaganje u investiciono zlato

Advertiser Serbia10. април 2024.

S kojom slavnom osobom biste voleli da popijete jutarnju kafu?

Advertiser Serbia9. април 2024.

Neophodno, inovativno, skladno: Novi identitet dizajna Samsung Electronics u 2030. godini

Advertiser Serbia9. април 2024.

Galaxy AI dostupan za „probnu vožnju“ korisnika pametnih telefona, kroz osveženu Try Galaxy aplikaciju

Advertiser Serbia8. април 2024.

Otvoren 13. NLB Organic konkurs: Tri miliona dinara za najbolje projekte iz organske poljoprivrede

Advertiser Serbia8. април 2024.