Agencije

BORISLAV MILJANOVIĆ, Represent System: „Moramo u komunikacijama da budemo superiorni da bi preživeli“

U susret predstojećoj PRO PR konferenciji, koja će ove godine biti održana od 14. do 17. marta u Beogradu u hotelu Mona Plaza, razgovarali smo sa istaknutim predavačima koji će govoriti u okviru ovog renomiranog konferencijskog događaja posvećenog PR struci i komunikaciji sa javnostima, u organizaciji Apriori World, na čelu sa Danijelom Koletićem. Ovog puta, čast je pripala dr Borislavu Miljanoviću, osnivaču i CEO Represent System-a…Razgovor vodio Nenad Danilović, glavni i odgovorni urednik izdanja Advertiser Serbia

 

Dragi Boro, za početak, predstavite nam sadržaj vašeg predavanja koje ćete održati na predstojećoj PRO PR konferenciji

– Mi živimo u vremenu kada razvijena društva postaju umorna od empatije. Jedno po jedno žarište ratova se rasplamsava, svet se deli i po hladnoratovskim i po novotehnološkim granicama, a mi treba da se bavimo prodajom dobrih priča.

Već 30 godina sam u industriji koju javnost sve manje podržava jer misli da svoje kreativne sposobnosti koristimo da bi manipulisali njima.

To je industrija u kojoj je sve manje dobrih ljudi, jer mladima marketing više nije seksi, a i posla će biti sve manje jer dolazi AI koji eto ne može da šiša travu i čisti ulice, ali može odlično da piše, prevodi i postuje na društvenim mrežama. I u takvom sumornom okruženju šta nam je činiti.
Dejv Trot u Predatorskom razmišljanju kaže: Marketing je kao i rat, igra sa nultim zbirom. Ako nešto želite morate to da uzmete od nekog drugog. A Adam Morgan je to opisao kao borba noževima u telefonskoj govornici. Ili si grabljivac ili plen. Nema mesta za sakrivanje, nema posmatrača.

Zato moramo u komunikacijama da budemo superiorni da bi preživeli. Šta znači biti superioran u komunikacijama, o tome ću govoriti na PRO PR-u

Osnivač ste Represent Systema, jednog od najjačih komunikacijskih sistema u ovom delu Evrope, koji uspešno posluje već više od 20 godina. Na ovogodišnjoj PRO PR konferenciji održaćete predavanje koje nosi intrigantan naziv „Kada ste u komunikacijskom poslu, ili ste superiorni ili ste mrtvi!” U čemu se ogleda superiornost Represent Systema na tržištu komunikacijskih usluga?

– Naše polje delovanja su komunikacijski konsalting, biznis mediji i edukacija, komunikacije u 4 države Zapadnog Balkana. I niko nema takav biznis. I još kada dodam da smo u samo poslednje 2 godine razvili znanja i timove za komunikaciju u IT industriji kroz platformu WebMind, postavili Employer Booster za employer branding, razvili produkciju za Tik Tok i vertikalna videa i lansirali Odrzime.rs kao predvodnika za ESG komunikacijski konsalting. Rekao bih da to zvuči dosta superiorno.

Po vama, koje osobine treba da ima jedan uspešan PR profesionalac, a koje karakteristike su potrebne da bi jedna PR organizacija bila uspešna?

– Danas više niko ne priča o marketingu, advertajzingu ili tržišnim komunikacijama, zato PR ili bilo koji drugi komunikacijski profesionalac mora da bude stručnjak za Engagement, Entertainment i Experience.

A svaka organizacija u našem biznisu koja želi da opstane ne sme da ostane proizvođač ulja za trombone.

Kakvo je vaše generalno mišljenje o PRO PR konferenciji? Šta očekujete od njenog predstojećeg izdanja, u okviru kojeg ćete i vi učestvovati?

– To je konferencija koja već godinama prkosi digitalnim silama gravitacije i radujem se što još uvek postoji i okuplja veliki broj komunikacijskih profesionalaca. Posle svake od njih pokaže se da PR industrija i dalje sa bojnog polja izlazi sa štitom, a ne na njemu! Hvala Danijelu zbog toga i pozivam sve one koji žele da misle i kreiraju više nego da promptuju da nam se pridruže.

 

Autor: Nenad Danilović
Izvor: Advertiser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] CREATIVE DISORDER STUDIO: „Created for AI, by AI“ za Diplo Fondaciju

Advertiser Serbia25. фебруар 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] BRUKETA&ŽINIĆ&GREY: „Sve ima bolji okus s Vegetom“ za Podravku

Advertiser Serbia22. фебруар 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] KOMUNIKACIJSKI LABORATORIJ: „#BirajZeleno – više ljubavi, manje otpada od hrane“ za Nestlé Adriatic

Advertiser Serbia20. фебруар 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] ŽIŠKA: „Sav od igre“ za Munchmallow

Advertiser Serbia19. фебруар 2024.

[KREATIVCI & KREATIVNOST 2023/24] ADORJAN KURUCZ, Homepage.Creative.Digital: „Verovatno kao odgovor na sveprisutno veštačko, očekuje nas i više ljudskog“

Advertiser Serbia16. фебруар 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] 404: „terrapija – Liječimo Zemlju edukacijom“ za Udrugu Terra Hub

Advertiser Serbia16. фебруар 2024.

Dragana Josipović preuzela je vođenje Futura DDB agencije u Zagrebu

Advertiser Serbia15. фебруар 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] LEO BURNETT: „Srećičica“ za A1 Srbija

Advertiser Serbia13. фебруар 2024.

Direct Media United Solutions najbolja agencija za podršku online prodaji

Advertiser Serbia12. фебруар 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] SEÑOR: „Samo Osječko“ za Osječku pivovaru

Advertiser Serbia12. фебруар 2024.

[POGLED SA VRHA 2023/24] ALEKSANDAR RADUKIN, Homepage.Creative.Digital: „Komunikacije evoluiraju nikad brže, potrebna je ogromna fleksibilnost i rezilijentnost“

Advertiser Serbia8. фебруар 2024.

[KREATIVCI & KREATIVNOST 2023/24] ZDRAVKO KEVREŠAN, DRV: „Potrebno nam je kolektivno osveženje, a onda i zajednička dugoročnija strategija i konkretne aktivnosti za bolju scenu i uslove“

Advertiser Serbia1. фебруар 2024.

V+O formirao strateško partnerstvo sa međunarodnom komunikacionom grupacijom SEC Newgate

Advertiser Serbia1. фебруар 2024.

Da li je ovo najgledanija reklama u regionu?

Advertiser Serbia31. јануар 2024.

[POGLED SA VRHA 2023/24] MAJA SUBOTIĆ, SVA: „Komunikacija treba i mora da postane mnogo funkcionalniji alat biznisa“

Advertiser Serbia30. јануар 2024.