Mediji

Radio Televizija Crne Gore u 2015 ostvarila dobit od 792.000 evra

Mediji

PODGORICA – Radio Televizija Crne Gore pozitivno je poslovala u 2015. godini i ostvarila dobit od 792 hiljade evra, saopšteno je na sednici Saveta RTCG

Finansijska direktorka Javnog servisa, Valentina Šćekić, kazala je da se pozitivni rezultati ostvaruju treću godinu zaredom.

Ona je, prenosi Portal RTCG, navela da i dalje za RTCG ostaju otvoreni problemi kao što je spor sa RDC-om i neusvajanje zakona o javnim radio-difuznim servisima, čije će odredbe uticati na kolektivni ugovor.

Savet je odlučio da se prošlogodišnja dobit rasporedi na dugove iz ranijeg perioda.

Član Saveta, Goran Đurović, pozvao je poslanike Skupštine da „povedu računa o budžetu Javnog servisa“. Njegov predlog je da se za RTCG umesto 0,3 iz državnog budžeta izdvaja 0,5 odsto BDP-a.

Potrebno je obezbediti stabilnu finansijsku osnovu za poslovanje Javnog sevisa. A potrebno je povećati i pritisak na generalnog direktora RTCG – ako u ovoj godini Javni servis bude negativno poslovao, s minusom od makar jednog eura, direktor i Savet treba da snose odgovornost„, smatra Đurović.

Predsednik Saveta, Vladimir Pavićević, saopštio je da se još nisu sastali predstavnici dva sindikata RTCG i Radne grupe koja radi na kolektivnom ugovoru.

Očekujem da će se to desiti do kraja sedmice„, kazao je Pavićević.

To će direktno uticati i na sistematizaciju radnih mesta. Šef pravne službe RTCG, Dragan Marković, naručio je da će do sredine jula biti spremna nova organizaciona šema.

Generalni direktor Javnog servisa, Rade Vojvodić, smatra da u toj šemi treba izjednačiti tri sektora, te da Portal, isto kao Radio i Televizija, treba da ima programskog direktora.

Mislim da bi to doprinelo profesionalizaciji i daljem jačanju nezavisnosti ove kuće. Zadovoljan sam što već funkcionišu urednički kolegijumi Portala, Radija i Televizije„, kazao je Vojvodić.

Član Saveta, Perko Vukotić, takođe je ocenio da je dobar potez „približavanje“ novinara 3 medija i formiranje integrisanog njuz-ruma.

Drago mi je i što se radi na racionalizaciji troškova, tako da jedan novinar može da spremi priču za tri vrste medija. Takav novinar je novinar budućnosti„, poručio je Vukotić. On smatra da bi trebalo raditi na dodatnoj edukaciji novinara, organizovati seminare, obuke i sl. Za sve zaposlene.

Vojvodić je istakao da su, nakon što je RTCG bila domaćin Generalne skupštine evropskih javnih servisa u Budvi, sa više evropskih adresa stigla pisma zahvalnosti.

Moram da se pohvaliti organizacijom tog događaja. Ne samo da smo razmenili mišljenja o radu i izazovima javnih servisa, već su tu bili okupljeni profesionalci, u lijepom ambijentu, na lepom mestu … Radnici u reportažnim kolima su uradili odličan posao. Drago mi je što je takva poruka i slika pošla iz male zemlje i iz malog javnog servisa„, kazao je Vojvodić.

On je, takođe, saopštio da je Televizija Crne Gore u junu bila nagledaniji, prema istraživanju koje je radio IPSOS.

Đurović je na to dodao da bi se već trebalo pripremiti za novo, dubinsko istraživanje gledanosti i poverenja. Ponovio je stav da bi do 1. jula 2017. RTCG trebalo da bude medij sa najviše poverenja, te da, ako se to ne ostvari, menadžment mora snositi posledice.

Raduju me ovi podaci iz juna, ali proći će leto, Evropsko prvenstvo i Olimpijada, a gledanost treba zadržati i nakon toga„, kazao je Đurović.

 

Izvor: Agencije

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Mediji

Gledanost TV programa s nacionalnom pokrivenošću u februaru 2021. godine

Advertiser Serbia3. marta 2021.

SBB nastavlja sa investicijama u Srbiji: Počinje digitalizacija Zrenjanina

Advertiser Serbia1. marta 2021.

Australija usvojila zakon kojim nalaže Facebook-u i Google-u da plaćaju prenošenje vesti

Advertiser Serbia25. februara 2021.

Pojavio se lažni portal „Južnih vesti“

Advertiser Serbia25. februara 2021.

Saopštenje: United Grupa i SBB pozivaju RATEL da pokrene formalnu proceduru za aukciju 5G mreže u Srbiji

Advertiser Serbia24. februara 2021.

Saopštenje United Group: Telenor da pokaže zalaganje za konkurentnost omogućavanjem ulaska SBB na tržište mobilne telefonije

Advertiser Serbia24. februara 2021.

Saopštenje United Group: Zašto već mesec dana nijedna institucija u Srbiji ne istražuje plan eliminacije slobodnih medija i SBB-a?

Advertiser Serbia22. februara 2021.

Google pristao da plaća sadržaje koje objavljuju mediji u vlasništvu Ruperta Mardoka

Advertiser Serbia18. februara 2021.

Google će zbog autorskih prava francuskim medijima platiti 76 miliona dolara

Advertiser Serbia16. februara 2021.

United Grupa preuzima bugarske operatore Net1 i ComNet Sofia

Advertiser Serbia12. februara 2021.

SBB omiljeni internet provajder i jedan od najpoželjnijih poslodavaca mladih u Srbiji

Advertiser Serbia12. februara 2021.

Preminuo Lari Flint, osnivač magazina Hustler

Advertiser Serbia11. februara 2021.

Crne naslovnice na poljskim nezavisnim medijima zbog poreza na reklame

Advertiser Serbia11. februara 2021.

United Grupa ponovo ima najbržu mobilnu mrežu u Evropi prema merenju Ookle®

Advertiser Serbia10. februara 2021.

Uskoro stiže EON Connect: SBB predstavlja revoluciju u bezbednosti interneta

Advertiser Serbia9. februara 2021.