Brendovi

Počeo osmi ciklus programa „AMCHAMPS – MLADI LIDERI PROMENA“

Brendovi

Saradnja akademskog i korporativnog sektora u cilju većeg zapošljavanja mladih

 

U programu AmChamps 8 učestvuje 25 studenata, budućih mladih lidera koji su na završnim godinama osnovnih studija ili na postdiplomskim studijama državnih fakulteta iz Srbije i 25 mladih menadžera koji rade u kompanijama članicama AmCham-a. Osmu godinu zaredom ovaj jedinstveni program profesionalnog usavršavanja realizuje Američka privredna komora u Srbiji, sa idejom da kroz sinergiju akademskog i korporativnog sektora pomogne usavršavanju i razvoju mladih ljudi – lidera koji će voditi poslovnu zajednicu u Srbiji.

Čvrsto verujemo da je prepoznavanje potencijala mladih kao i omogućavanje njihovog napredovanja jedan od preduslova za razvoj srpske ekonomije. Već osmu godinu po redu odabranim učesnicima našeg programa AmChamps pružamo baš takve prilike. Uz znanje i podršku mentora, tokom godinu dana zajedničkog rada, imaće priliku za razmenu ideja, iskustava, dijalog i umrežavanje sa vodećim ljudima poslovne zajednice u Srbiji i stručnjacima iz sveta biznisa. Unaprediće svoje veštine, imaće jasniju sliku o biznis zajednici i biće spremni da u okviru nje preuzmu liderske pozicije“ izjavila je Vera Nikolić Dimić, izvršna direktorka Američke privredne komore u Srbiji povodom otvaranja osmog ciklusa edukativnog programa „AmChamps – Mladi lideri promena“.

Na otvaranju programa AmChamps 8, učesnici su nakon sesija brzog upoznavanja spojeni u mentorske parove. Kroz rad u mentorskim parovima, učesnici će poboljšati svoja znanja, razviti mentorske veštine i proširiti svoje poslovne kontakte. Kroz AmChamps program stiču nova praktična iskustva neophodna za dalji profesionalni napredak, a pored AmChamps sertifikata dobiće mogućnost pohađanja MBA i Master programa koje obezbeđuje Univerzitet York City College, European Campus.

Imajući u vidu broj zainteresovanih da učestvuju u programu, jasno je da je sve više mladih koji sebe vidi na liderskim pozicijama. Njihov preduzetnički duh nas čini optimističnim kada je u pitanju dalji razvoj biznis zajednice. Učesnici AmChamps programa, imaće prilike da steknu uvid u kulturu poslovanja kao i da na svoje radne pozicije dođu informisani, motivisani i spremni da predstave svoj pun potencijal.“ Izjavila je Milica Samardžić, Menadžer za edukaciju i regulatorne poslove u AmCham-u.

———————————————————

Proglašeni pobednički projekti AmChamps programa za 2020.
U finalnom takmičenju sedme generacije AmChamps, najveći broj poena osvojili su Mirjana Pavlović, mentor iz Banke Intese, zajedno sa svojim mentijem, Milanom Miloševićem studentom Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Svi finalisti programa dobili su nagrade – Mirjana, kao najbolji mladi menadžer i najuspešniji mentor stipendiju za Executive MBA studije na York, City College, European Campus, dok će Milan, kao najbolji student polaznik dobiti stipendiju za pohađanje master studija na City College-u tog univerziteta u Solunu. Ostala dva finalna para nagrađena su polovinom stipendije za pomenute studijske programe. Takođe, PWC nagradio je jedan par sa PWC Mini MBA za menadžera i tri obuke po izboru za studenta.

Američka privredna komora u Srbiji predstavlja 200 američkih, međunarodnih i domaćih kompanija koje zapošljavaju oko 97,000 građana Srbije i koje su ukupno u zemlju investirale četrnaest milijardi evra. Američka privredna komora je vodeća nezavisna poslovna asocijacija u Srbiji koja svoje aktivnosti bazira na unapređenju poslovnog okruženja, profesionalnom usavršavanju, edukaciji i promociji svojih članova, kao i na omogućavanju poslovnih kontakata među članstvom.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Brendovi

Dvanaest srpskih kompanija na SEE TOP 100 rang listi

Advertiser Serbia18. oktobra 2021.

Iskoristite posebne pogodnosti – kompletirajte svoj dom vrhunskim inovacijama i učinite ga lepšim nego ikada pre!

Advertiser Serbia17. oktobra 2021.

Počinju nominacije za jubilarnu godišnju nagradu Srpske asocijacije menadžera

Advertiser Serbia15. oktobra 2021.

CEFTA i Privredna Komora Srbije predstavile Dodatni protokol 6 o trgovini uslugama

Advertiser Serbia14. oktobra 2021.

Obeležavanje Svetskog dana hrane u znaku podrške onima kojima je hrana najpotrebnija

Advertiser Serbia14. oktobra 2021.

Produžen rok za prijave za „Kampanje sa svrhom“

Advertiser Serbia14. oktobra 2021.

Online prodavnica je potencijal za brži razvoj malih i srednjih preduzeća

Advertiser Serbia14. oktobra 2021.

Coca-Cola HBC: Do 2040. godine nula emisije CO2

Advertiser Serbia12. oktobra 2021.

Samsung virtuelni događaj „Life Unstoppable: the house of surprises” – sveobuhvatno iskustvo kroz koji se upoznaje moć ekosistema povezanih uređaja

Advertiser Serbia12. oktobra 2021.

Prodavnice u Kaliforniji uvode rodno neutralne police za igračke

Advertiser Serbia12. oktobra 2021.

Priznanje za izuzetno zalaganje u zaštiti dobrobiti životinja uručeno kompaniji Mars

Advertiser Serbia12. oktobra 2021.

Postignut globalni dogovor o oporezivanju velikih kompanija

Advertiser Serbia11. oktobra 2021.

Samsung Galaxy A52s 5G predstavlja zaokruženu A priču

Advertiser Serbia8. oktobra 2021.

Podrška Eurobanke preduzetnicima i mikro preduzećima

Advertiser Serbia7. oktobra 2021.

Drugi dan 21. Beogradskog ekonomskog foruma: Komercijalna banka odigrala značajnu ulogu u oporavku od ekonomskih posledica pandemije

Advertiser Serbia5. oktobra 2021.