Brendovi

Počeo osmi ciklus programa „AMCHAMPS – MLADI LIDERI PROMENA“

Brendovi

Saradnja akademskog i korporativnog sektora u cilju većeg zapošljavanja mladih

 

U programu AmChamps 8 učestvuje 25 studenata, budućih mladih lidera koji su na završnim godinama osnovnih studija ili na postdiplomskim studijama državnih fakulteta iz Srbije i 25 mladih menadžera koji rade u kompanijama članicama AmCham-a. Osmu godinu zaredom ovaj jedinstveni program profesionalnog usavršavanja realizuje Američka privredna komora u Srbiji, sa idejom da kroz sinergiju akademskog i korporativnog sektora pomogne usavršavanju i razvoju mladih ljudi – lidera koji će voditi poslovnu zajednicu u Srbiji.

Čvrsto verujemo da je prepoznavanje potencijala mladih kao i omogućavanje njihovog napredovanja jedan od preduslova za razvoj srpske ekonomije. Već osmu godinu po redu odabranim učesnicima našeg programa AmChamps pružamo baš takve prilike. Uz znanje i podršku mentora, tokom godinu dana zajedničkog rada, imaće priliku za razmenu ideja, iskustava, dijalog i umrežavanje sa vodećim ljudima poslovne zajednice u Srbiji i stručnjacima iz sveta biznisa. Unaprediće svoje veštine, imaće jasniju sliku o biznis zajednici i biće spremni da u okviru nje preuzmu liderske pozicije“ izjavila je Vera Nikolić Dimić, izvršna direktorka Američke privredne komore u Srbiji povodom otvaranja osmog ciklusa edukativnog programa „AmChamps – Mladi lideri promena“.

Na otvaranju programa AmChamps 8, učesnici su nakon sesija brzog upoznavanja spojeni u mentorske parove. Kroz rad u mentorskim parovima, učesnici će poboljšati svoja znanja, razviti mentorske veštine i proširiti svoje poslovne kontakte. Kroz AmChamps program stiču nova praktična iskustva neophodna za dalji profesionalni napredak, a pored AmChamps sertifikata dobiće mogućnost pohađanja MBA i Master programa koje obezbeđuje Univerzitet York City College, European Campus.

Imajući u vidu broj zainteresovanih da učestvuju u programu, jasno je da je sve više mladih koji sebe vidi na liderskim pozicijama. Njihov preduzetnički duh nas čini optimističnim kada je u pitanju dalji razvoj biznis zajednice. Učesnici AmChamps programa, imaće prilike da steknu uvid u kulturu poslovanja kao i da na svoje radne pozicije dođu informisani, motivisani i spremni da predstave svoj pun potencijal.“ Izjavila je Milica Samardžić, Menadžer za edukaciju i regulatorne poslove u AmCham-u.

———————————————————

Proglašeni pobednički projekti AmChamps programa za 2020.
U finalnom takmičenju sedme generacije AmChamps, najveći broj poena osvojili su Mirjana Pavlović, mentor iz Banke Intese, zajedno sa svojim mentijem, Milanom Miloševićem studentom Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Svi finalisti programa dobili su nagrade – Mirjana, kao najbolji mladi menadžer i najuspešniji mentor stipendiju za Executive MBA studije na York, City College, European Campus, dok će Milan, kao najbolji student polaznik dobiti stipendiju za pohađanje master studija na City College-u tog univerziteta u Solunu. Ostala dva finalna para nagrađena su polovinom stipendije za pomenute studijske programe. Takođe, PWC nagradio je jedan par sa PWC Mini MBA za menadžera i tri obuke po izboru za studenta.

Američka privredna komora u Srbiji predstavlja 200 američkih, međunarodnih i domaćih kompanija koje zapošljavaju oko 97,000 građana Srbije i koje su ukupno u zemlju investirale četrnaest milijardi evra. Američka privredna komora je vodeća nezavisna poslovna asocijacija u Srbiji koja svoje aktivnosti bazira na unapređenju poslovnog okruženja, profesionalnom usavršavanju, edukaciji i promociji svojih članova, kao i na omogućavanju poslovnih kontakata među članstvom.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Samsung Electronics predstavlja Bespoke JET AI pametni usisivač

Advertiser Serbia8. јуна 2023.

vivo X90 Pro – mobilna estetika i mogućnosti snimanja pronalaze savršenu ravnotežu

Advertiser Serbia8. јуна 2023.

A1 Srbija počinje izgradnju svoje optičke infrastrukture kako bi korisnicima pružila i fiksne usluge

Advertiser Serbia8. јуна 2023.

Uspešni lideri predvodnici su timova na putu ka uspehu

Advertiser Serbia8. јуна 2023.

Eurobank Direktna i ovog proleća podržava manifestaciju „Noć knjige”

Advertiser Serbia8. јуна 2023.

Samsung događaj „Bespoke Life 2023“ predstavlja tehnologije koje nude pogodnosti danas i grade održivije sutra

Advertiser Serbia7. јуна 2023.

DRAŽEN ŠUMIĆ je novi direktor Microsoft razvojnog centra u Srbiji

Advertiser Serbia6. јуна 2023.

mts i PULSOC za kompanije su osmislili premijum servis za očuvanje bezbednosti podataka i celokupnih sistema

Advertiser Serbia5. јуна 2023.

Izgubili ste telefon. Šta sad?

Advertiser Serbia5. јуна 2023.

Hemofarm novim rekordima obeležio 63 godine poslovanja

Advertiser Serbia2. јуна 2023.

Na Labena Ventures prijavilo se neverovatnih 120 projekata iz 29 država EU i šire regije, najviše iz Srbije: 18

Advertiser Serbia2. јуна 2023.

Samsung i Dezeen organizuju globalni konkurs za dizajn

Advertiser Serbia2. јуна 2023.

IKEA i Eni Libovic pokreću program mentorstva za buduće fotografe

Advertiser Serbia2. јуна 2023.

Eurobank Direktna donirala 1,5 miliona dinara za uređenje lokaliteta Nacionalnog parka Tara

Advertiser Serbia1. јуна 2023.

Članski paketi Auto-moto saveza Srbije od sada dostupni i na 600 TENFORE lokacija

Advertiser Serbia1. јуна 2023.