Magazini

Počela Liceulice nedelja

Magazini

Kao i prethodnih godina, Liceulice opet obeležava nedelju uličnih novina i tako vas iznova podseća zašto je solidarnost vrednost zbog koje društvo može biti bolje i uspešnije na raznim poljima

Tokom proteklih šest godina ovaj magazin je kroz svoje različite programe postao prepoznatljivo mesto pokretanja važnih društvenih tema, inovator u promociji socijalnog preduzetništva i dobar primer praktične integracije onih kojima je pomoć najpotrebnija. Kroz nekoliko događaja i manjih akcija i ovoga puta Liceulice daje podršku svojim prodavcima, osvaja nove prostore slobode govora i pronalazi načine za još kvalitetnitniju komunikaciju vrednosti za koje se zalaže.

Tako će prolaznici na beogradskim ulicama ovih dana moći da vide kako se u ulozi prodavaca uličnih novina snalaze neke poznate ličnosti i zašto je važno da svi zajedno doprinesemo ovakvoj borbi za bolje društvo.

U četvrtak 30. juna sa početkom u 19 sati u dvorištu Centra za kulturnu dekontaminaciju biće održana tribina pod nazivom “O čemu govorimo kada govorimo o pop kulturi?”. O ulozi popularne kulture u obrazovanju, svakodnevnom životu, umetnosti i vrednostima koje ovakva odrednica nosi govoriće Vida Knežević (urednica portala Mašina i članica kolektiva Kontekst), Dejan Ilić (urednik izdavačke kuće Fabrika knjiga) i Miloš Janković (stalni saradnik magazina Liceulice).

null

Drugi događaj zakazan je za vikend – u subotu u 18h na splavu 20/44 na Savskom keju biće predstavljen novi Liceulice program pod nazivom Štenderaj. Promovisaćemo našu novu liniju majica – majica čijom kupovinom pomažete opstanak organizacije Liceulice, a ujedno sebi nabavljate komad odeće koji će svi želeti.

Kao što je već poznato, sve je manje fondova i konkursa koji bi finansirali projekat kakav je Liceulice. Prodaja magazina raste, ali smo još uvek daleko od potpune samoodrživosti. Zato, pored razgednica, kalendara i postera iz programa Iz Dobrih Razloga, uvodimo novi proizvod – majice. U svih trideset brojeva magazina, koliko je do sada izašlo, trudili smo se da posebnu pažnju posvetimo dizajnu i uopšte vizuelnoj komunikaciji problema kojima se bavimo. Svako izdanje tako donosi i ilustracije velikog broja autora iz zemlje i regiona. Praveći Štenderaj, odabrali smo desetak ilustracija različitih autora i od njih napravili printove za majice. Na taj način, promovišemo rad ovih umetnika, ali i njihovu spremnost da svojim talentom doprinesu i borbi za naše ciljeve“, kaže Nikoleta Kosovac, koordinatorka Liceulice programa.

Prve odštampane majice moći će da se kupe ili naruče na događaju u subotu. Oni koji dođu, imaće priliku da lično upoznaju i druže sa prodavcima magazina, ovaj put u ulozi modela, i da ih na taj način ohrabre i podstaknu da budu još bolji u poslu kojim se bave.

Liceulice postoji već šest godina i u Srbiji su ovo jedine ulične novine koje funkcionišu po preuzetom modelu globalne mreže. Ovakav model podrazumeva da su prodavci novina isključivo na ulici i da dolaze iz marginalizovanih i ugroženih društvenih grupa. Iznos koji kupac daje za jedan primerak magazina uvek se deli na pola – jedan deo je namenjen za dalju produkciju i naredni broj, a druga polovina ostaje prodavcu kao zarada. Istovremeno, teme kojima se ulične novine u većini zemalja bave su one koje ne pronalazimo u drugim medijima i po tome, kao i vrednostima koje podržavaju, one su jedinstven proizvod koji pomaže ugroženima, a edukuje one koji ga kupuju i čitaju.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Magazini

Naslovna strana italijanskog magazina Vogue u beloj boji

Advertiser Serbia9. aprila 2020.

Jeff Bezos i dalje na vrhu Forbes-ove liste

Advertiser Serbia8. aprila 2020.

Prestaje štampanje oko 60 australijskih listova

Advertiser Serbia2. aprila 2020.

Arhiva časopisa „Kinoteka“ dostupna onlajn

Advertiser Serbia29. marta 2020.

Playboy gasi štampano izdanje

Advertiser Serbia19. marta 2020.

Slobodne novine od 25. marta dostupne čitaocima

Advertiser Serbia12. marta 2020.

Italija izgubila četvrtinu prodavaca novina

Advertiser Serbia17. februara 2020.

Magazin Vogue najprodavaniji u istoriji: Kako je Megan Markl doprinela tome

Advertiser Serbia16. februara 2020.

IVANA BOGDANOVIĆ iz Represent Communications dobitnica prestižne nagrade magazina PC Press

Advertiser Serbia5. februara 2020.

Preminuo novinar Dragoljub Žarković

Advertiser Serbia5. februara 2020.

Voren Bafet odustao od štampanih medija, prodaje sve novine

Advertiser Serbia30. januara 2020.

90. rođendan magazina Ad Age

Advertiser Serbia12. januara 2020.

Magazin Vogue bez fotografija na naslovnoj strani

Advertiser Serbia7. januara 2020.

Novi magazin „Karakter“ na kioscima

Advertiser Serbia18. decembra 2019.

Ministarstvo: Za sufinansiranje televizijskog sadržaja 75 miliona dinara, ostalima manje

Advertiser Serbia10. decembra 2019.