Obeležen Dan propagandista

Agencije

BEOGRAD – U Domu omladine Beograda 23. decembra su, na svečanosti povodom Dana propagandista dodeljena tradicionalna priznanja Udruženja za tržišne komunikacije Srbije (UEPS), autorima najboljih kreativnih ostvarenja iz oblasti marketinga. Više od 350 zvanica i gostiju prisustvovalo je ovom svečanom činu.

Rekordan broj izuzetno kvalitetnih radova pristiglih na ovogodišnji konkurs nametnuo je žiriju težak i odgovoran zadatak, ali i zadovoljstvo da bude svedok stručnih znanja i talenta domaćih kreativaca u oblasti tržišnih komunikacija.

null

Ovogodišnji dobitnik najznačajnijeg priznanja pojedincu u oblasti tržišnih komunikacija, nargrade UEPS-a za životno delo dobila je Nadežda Milenković čime je Klub laureata u kom su dosad bili isključivo dobitnici muškog roda, oplemenjen prisustvom ove sjajne dame.

null

Prestižno priznanje struke, nagradu Dragan Sakan New Idea dobila je Kampanja 1003 agencije Communis rađena za klijente Bambi i Knjaz Miloš, koja je pokazala kako znanja, veštine i dosetljivost profesionalaca iz tršnih komunikacija mogu da pomognu u vanrednim situacijama kao što su bile majske poplave u Srbiji.

null

Zlatno priznanje za promociju srpske propagandne prakse u inostranstvu pripalo je agenciji New Moment za rad Nova krila Evrope – Air Serbia
Najbolja u kategoriji za ambalažu proizvoda bila je agencija McCann za rad Domain Lepovo, klijent Vinarija Tikveš, za vizuelno kreiranje identiteta – agencija Communis za rad Moj sin samo malo sporije hoda, klijent Beogradsko dramsko pozorište, koja je i u kategoriji kreiranja nove robne marke bila najbolja sa radom Bambi Plazma – Milky Sendwich, klijent Bambi.
Zlatno priznanje za izdavački projekat dobila je agencija New Moment za izdanje New Moment Magazine – Balkan Eros, klijent Savet za mišljenje. Posebno priznanje za izdavaštvo u oblasti tržišnih komunikacija pripalo je izdavačkoj kući Clio za ediciju „Marketing i menadžment“

U kategoriji istraživački projekat ove godine nosilac Zlatno priznanja je Agencija Partner Research Solutions za MEin Print istraživanje efikasnosti oglašavanja u novinama.

PR sve važniji u tržišnom komuniciranju

U okviru kategorije za PR kampanju, za korporativni PR zlato je pripalo agenciji McCann za rad Drama u taksiju, klijent Jugoslovensko dramsko pozorište; za brend PR zlato su ravnopravno delili agencija Communis za rad Plazma Milky Sendwich – Venčanje Plazme i mleka, klijent Bambi i New Moment za rad Dan pažnje, klijent Soko Štark, dok je za društveno odgovorne PR kampanje prvo mesto osvojila agencija Leo Burnett za rad Pokret 65+, klijent Fond B92.

Posebno priznanje za preventivno-edukativne kampanje u cilju ranog otkrivanja dijabetesa i sprečavanja dijabetesnih komplikacija dodeli mr Radivoju Mračeviću i Društvo za borbu protiv šećerne bolesti grada Novog Sada.
Za promociju na mestu prodaje zlato je pripalo agenciji New Moment za rad Bananica barkod skener, klijent Soko Štark, a za aktivnosti na vanstandardnim mestima – agenciji Communis za rad Knjaz na Adi, klijent Knjaz Miloš.

U kategoriji sajamskog nastupa prvi je Saatchi&Saatchi za štand na međunarodnom sajmu SIAL, klijenti Nectar i Fructal.

U okviru kategorije „event” projekat, za najbolji korporativni događaj proglašen je rad agencije Communis 25 godina kompanije OSA, klijent OSA Računarski inženjering; najbolji humanitarni „event” projekat, po oceni žirija je Pokret 65+, agencije Leo Burnett za klijenta Fond B92, dok je u okviru Brand /proizvod /usluga zlato pripalo Beoexpo Systemu za rad Sportska strana Srbije, klijent Ministarstvo omladine i sporta Srbije i Sportski savez Srbije.

Laskavo priznanje za odnos prema kupcima i korisnicima ponela je agencija New Moment za rad Dan pažnje, klijent Soko Štark, koja je i u kategoriji za kampanju kreiranu za direktnu komunikaciju (Direktni Marketing) podelila prvo mesto sa agencijom McCann.

Zlatno Priznanje društveno odgovorne kampanje Delta fondaciji za kampanju Pomoć poplavljenim područjima, dok je Posebno priznanje za humanitarni događaj za organizaciju Velikog humanitarnog muzičkog festivala „Noć za pomoć“ primalo domaćinu skupa Domu omladine Beograda.

Digitalne komunikacije u ekspanziji

U okviru Digitala bila je oštra konkurencija. Za interaktivnu digitalnu kampanju zlato je pripalo agenciji Ovation za rad Adidas ZX Flux, klijent Adidas, za web site agenciji New Moment, za Digital communication elements i za mobilni web i mobilne aplikacije- agenciji Communis, a za prisustvo na društvenim mrežama agenciji Homepage za rad Hemofarm – Svako dobro, FB stranica, klijent Hemofarm.

U kreativnoj upotrebi medija po oceni žirija najbolja je bila agencija McCann za rad FitCurves, klijent FitCurves teretane, najbolji print je imla agencija New Moment za seriju printova Juvelirnica, klijent COGIMAR ribarnica, Ljuta, a prva u outdoor-u – agencija Publicis za rad Nescafe ,3u1, Start here.

Zlatno priznanje za radio spot dobila je agencija Communis za rad Beograd, grad novih IDEA, klijent IDEA, a za TV spot – agencija Leo Burnett za rad Intermezzo Cash Load, klijent Banka Intesa.

Integrisane kampanje – obilje kreativnih rešenja

Priznanje za promotivnu integrisanu kampanju u kategoriji socijalne i humanitarne kampanje pripalo je Communisu za 1003, klijent Bambi i Knjaz Miloš, dok je posebno priznanje za društvenu angažovanost dodeljeno je kampanji Hronika pretnji, Agencija Saatchi&Saatchi, klijent OEBS/Kom. za istraživanje ubistava novinara.

U kategoriji finansijski sektor i usluge najbolji je rad agencije McCann za Raiffeisen Bank, u kategoriji hrane Communisu se opet pozlatilo sa radom Bambi Plazma – Milky sendwich, klijent Bambi, među pićima najbolje je prošla FCB Afirma za rad Grand kafa Gold – A s kim Vi pijete kafu, klijent Grand prom. Prvi u kategoriji Zdravlje, lepota i moda je Atlantik Brands za rad Rosal Lip Balm (Inc)redible colors,u Transport, turizam, putovanja – New Moment za rad Nova krila Evrope, u kategoriji: Odmor, zabava, kultura edukacija – agencija Blumen za rad Beogradski gastro fest, klijenti Kulinarska federacija Srbije i Diplomatska asocijacija Srbije.
Kategorija Maloprodaja i usluge donela je još jedno zlato agenciji Communis za rad Beograd, grad novih IDEA, klijent IDEA, a u kategoriji Komunikacioni proizvodi i usluge najbolji je Leo Burnet za rad Hajde da pričamo druge priče, klijent VIP Mobile. U korporativnom oglašavanju najbolji je bio McCann za rad Drama u taksiju.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

[POGLED SA VRHA 2020/21] DAMIR CIGLAR, Imago Ogilvy: „Agencije, pripremite se na 4. industrijsku revoluciju, većinu će uskoro zamijeniti AI“

Advertiser Serbia25. januara 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] COMMUNIS DDB: „Nezavisni mediji zavise od tebe!“ za IREX

Advertiser Serbia25. januara 2021.

Represent Academy počela sa radom: #znanjejeuvekumodi

Advertiser Serbia25. januara 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] SAATCHI & SAATCHI SKOPJE: „Non-stop postpaid“ za CRNOGORSKI TELEKOM

Advertiser Serbia25. januara 2021.

[KREATIVCI & KREATIVNOST 2020/21] VLADIMIR MITROVIĆ, Ovation BBDO: „2020 + 1. Ulazimo zajedno, jači.“

Advertiser Serbia22. januara 2021.

[KREATIVCI & KREATIVNOST 2020/21] IVANA ZEKOVIĆ, Saatchi & Saatchi Beograd: „Nažalost, zbog celokupne situacije, 2020. godina je istrebila kreativnost“

Advertiser Serbia21. januara 2021.

[KREATIVCI & KREATIVNOST 2020/21] JANKO PAVLOVIĆ, Havas Adriatic: „Havas Adriatic se brzo adaptirao i zbog toga sam ponosan na sve nas“

Advertiser Serbia20. januara 2021.

McCann proglašen za „Evropsku agencijsku mrežu godine“ 2020. od strane Effie Awards Europe

Advertiser Serbia18. januara 2021.

[KREATIVCI & KREATIVNOST 2020/21] JELENA FIŠKUŠ i SEAN POROPAT, Studio Sonda: „Oglašavanje 2020. obilježili su komunikacijski koncepti koji su tražili produkcijski i situacijski nove načine izvedbe“

Advertiser Serbia18. januara 2021.

Nova PR agencija za korporativne komunikacije kompanije Nestlé Adriatic u Hrvatskoj

Advertiser Serbia15. januara 2021.

Magazin Kongres: VESNA VLAŠIĆ JUSUPOVIĆ među najuticajnijim ljudima u okviru event&meetings industrije

Advertiser Serbia15. januara 2021.

[KREATIVCI & KREATIVNOST 2020/21] LUCIJA POTOČNIK, Degordian Hrvatska: „Oglašivači se sve više otvaraju prema idejama domaćih kreativaca“

Advertiser Serbia15. januara 2021.

[KREATIVCI & KREATIVNOST 2020/21] ALEN GROZAJ, Publicis Zagreb: „Vjerujem da kreativci nisu ugrožena, već prije sve više tražena vrsta“

Advertiser Serbia14. januara 2021.

[KREATIVCI & KREATIVNOST 2020/21] DARKO BOSNAR, Imago Ogilvy: „Zlatno doba reklamnih agencija kakve poznajemo od prije 15 godina je završeno“

Advertiser Serbia13. januara 2021.

[KREATIVCI & KREATIVNOST 2020/21] ADORJAN KURUCZ, Homepage.Creative.Digital.: „Naš najveći doprinos u 2020 je bilo lansiranje Homepage Academy“

Advertiser Serbia12. januara 2021.