Internet

Google je lansirao Program sigurnosti na internetu “Be Internet Awesome”

Internet

Google je udružio snage sa kompanijom North Kingdom koja se bavi dizajnom digitalnog iskustva, kako bi stvorili Interland – besplatnu, interaktivnu igru namenjenu deci

Igra predstavlja ključnu tačku programa pod nazivom “Be Internet Awesome” (Budi internet fantastičan), čiji je cilj edukacija dece o sigurnom i odgovornom online okruženju.

Projekat je osmišljen u skladu sa filozofijom dizajna za Iskustveno doba – stvaranjem impresivnog online okruženja za decu putem kojeg ona uče, zabavljaju se i stvaraju emotivne veze koje su ključne za kovanje dugotrajnih životnih lekcija. Igri se pristupa putem pretraživača, sa akcentom na pristupačnosti – pa je zato igra dostupna na desktop računarima jednako kao i na laptopu, tabletu i mobilnim telefonima.

Interland se sastoji iz četiri jasno odvojena sveta u kojima se deca susreću sa izazovima, slagalicama i igrama koje ih pripremaju da budu oprezni spram pretnji koje vrebaju na internetu, među kojima su hakeri, sajber siledžije i prevaranti. U okviru igre postoji 5 ključnih poruka koje se deci predočavaju:

– Budi internet pametan: Deli sa ljubavlju
– Budi internet oprezan: Ne padaj na laži
– Budi internet jak: Osiguraj svoje tajne
– Budi internet ljubazan: Kul je biti fin
– Budi internet hrabar: Kada sumnjaš na nešto, razgovaraj o tome

Tehnički direktor kompanije North Kingdom, Danijel Isakson o izazovu ovog projekta je rekao: “Želeli smo da igra bude jednostavna, zabavna i da može da se igra lako i bez mnogo priprema. Zato smo morali da ogolimo koncepte i da pojedinačne igre posmatramo kao “okidače za razmišljanje” umesto da pokušavamo da objasnimo kompleksne probleme putem igre.

Želeli smo da igre funkcionišu bez previše inicijalnih objašnjenja, jer znamo da mnogi ljudi, uključujući i decu, ta objašnjenja preskaču. Takođe smo želeli da redukujemo količinu teksta, jer je nivo veštine čitanja među decom različit. Međutim, ipak smo i dalje želeli da priči damo kontekst, kako bismo istakli cilj igre, pa smo izabrali da koristimo kombinaciju teksta i glasa koji pokriva sliku.”

Ovaj projekat je poslednji u dugačkom nizu projekata koji slede filozofiju dizajna kompanije North Kingdom. Direktor dizajna i partner, Jakob Najland objašnjava: “Danas dizajn nije kritičan samo iz perspektive funkcionalnosti, dizajn mora da ima emotivni uticaj na korisnika, i oni zajedno čine sveobuhvatni cilj dizajna. Mi pokušavamo i stvaramo emotivne veze između brendova i korisnika putem inovativnih iskustava, proizvoda i usluga koje su smislene i relevantne u životima ljudi.”

Najland dodaje: ”Za nas, dizajn za iskustveno doba označava izradu digitalnih priča koje će drugi iskusiti. Putem bogate naracije i razigrane gejmifikacije, uspeli smo da na zabavan i edukativan način uputimo decu o važnosti sigurnosti na internetu. To je dizajn koji funkcioniše i koji ima smisla.”

Martin Džonson, CEO i partner je izjavio: “…Ovo je prikaz momenta kada se tehnologija, dizajn i svrha uspešno spoje i pokažu šta je moguće u iskustvenom dobu.”

North Kingdom i Google imaju uspešan partnerski odnos već sedam godina, tokom kojih su stvorili neke od najpoznatijih online iskustava poput ‘Google Rome’, ‘Build With Chrome’ i ‘A Journey through Middle Earth’.

Be Internet Awesome takođe sadrži bogatu publikaciju namenjenu edukatorima i roditeljima, koja sadrži lekcije i zadatke, odobrene od strane Internacionalnog društva za tehnologiju u edukaciji (International Society for Technology in Education – ISTE).

Igra je dostupna putem linka.

 

Izvor: www.designed.rs

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Internet

Zakerberg priznao greške, najavljuje bolju zaštitu podataka

Advertiser Serbia22. marta 2018.

Britanska televizija tajno snimila izjavu generalnog direktora Cambridge Analytica o Trampu

Advertiser Serbia21. marta 2018.

KupujemProdajem objavio Android aplikaciju

Advertiser Serbia20. marta 2018.

„Google porez“ donosi pet milijardi evra

Advertiser Serbia20. marta 2018.

Novi skandal s Trampovom izbornom kampanjom na Facebook-u?

Advertiser Serbia19. marta 2018.

Google menja način prikazivanja rezultata u pretraživaču

Advertiser Serbia19. marta 2018.

Reklama u kojoj se korisnici pozivaju na nasilje koštala Snap 800 miliona dolara

Advertiser Serbia19. marta 2018.

Google tokom prošle godine uklonio 3,2 milijarde neprikladnih oglasa

Advertiser Serbia16. marta 2018.

Google zabranjuje reklamiranje kriptovaluta

Advertiser Serbia15. marta 2018.