Internet

Google je lansirao Program sigurnosti na internetu “Be Internet Awesome”

Internet

Google je udružio snage sa kompanijom North Kingdom koja se bavi dizajnom digitalnog iskustva, kako bi stvorili Interland – besplatnu, interaktivnu igru namenjenu deci

Igra predstavlja ključnu tačku programa pod nazivom “Be Internet Awesome” (Budi internet fantastičan), čiji je cilj edukacija dece o sigurnom i odgovornom online okruženju.

Projekat je osmišljen u skladu sa filozofijom dizajna za Iskustveno doba – stvaranjem impresivnog online okruženja za decu putem kojeg ona uče, zabavljaju se i stvaraju emotivne veze koje su ključne za kovanje dugotrajnih životnih lekcija. Igri se pristupa putem pretraživača, sa akcentom na pristupačnosti – pa je zato igra dostupna na desktop računarima jednako kao i na laptopu, tabletu i mobilnim telefonima.

Interland se sastoji iz četiri jasno odvojena sveta u kojima se deca susreću sa izazovima, slagalicama i igrama koje ih pripremaju da budu oprezni spram pretnji koje vrebaju na internetu, među kojima su hakeri, sajber siledžije i prevaranti. U okviru igre postoji 5 ključnih poruka koje se deci predočavaju:

– Budi internet pametan: Deli sa ljubavlju
– Budi internet oprezan: Ne padaj na laži
– Budi internet jak: Osiguraj svoje tajne
– Budi internet ljubazan: Kul je biti fin
– Budi internet hrabar: Kada sumnjaš na nešto, razgovaraj o tome

Tehnički direktor kompanije North Kingdom, Danijel Isakson o izazovu ovog projekta je rekao: “Želeli smo da igra bude jednostavna, zabavna i da može da se igra lako i bez mnogo priprema. Zato smo morali da ogolimo koncepte i da pojedinačne igre posmatramo kao “okidače za razmišljanje” umesto da pokušavamo da objasnimo kompleksne probleme putem igre.

Želeli smo da igre funkcionišu bez previše inicijalnih objašnjenja, jer znamo da mnogi ljudi, uključujući i decu, ta objašnjenja preskaču. Takođe smo želeli da redukujemo količinu teksta, jer je nivo veštine čitanja među decom različit. Međutim, ipak smo i dalje želeli da priči damo kontekst, kako bismo istakli cilj igre, pa smo izabrali da koristimo kombinaciju teksta i glasa koji pokriva sliku.”

Ovaj projekat je poslednji u dugačkom nizu projekata koji slede filozofiju dizajna kompanije North Kingdom. Direktor dizajna i partner, Jakob Najland objašnjava: “Danas dizajn nije kritičan samo iz perspektive funkcionalnosti, dizajn mora da ima emotivni uticaj na korisnika, i oni zajedno čine sveobuhvatni cilj dizajna. Mi pokušavamo i stvaramo emotivne veze između brendova i korisnika putem inovativnih iskustava, proizvoda i usluga koje su smislene i relevantne u životima ljudi.”

Najland dodaje: ”Za nas, dizajn za iskustveno doba označava izradu digitalnih priča koje će drugi iskusiti. Putem bogate naracije i razigrane gejmifikacije, uspeli smo da na zabavan i edukativan način uputimo decu o važnosti sigurnosti na internetu. To je dizajn koji funkcioniše i koji ima smisla.”

Martin Džonson, CEO i partner je izjavio: “…Ovo je prikaz momenta kada se tehnologija, dizajn i svrha uspešno spoje i pokažu šta je moguće u iskustvenom dobu.”

North Kingdom i Google imaju uspešan partnerski odnos već sedam godina, tokom kojih su stvorili neke od najpoznatijih online iskustava poput ‘Google Rome’, ‘Build With Chrome’ i ‘A Journey through Middle Earth’.

Be Internet Awesome takođe sadrži bogatu publikaciju namenjenu edukatorima i roditeljima, koja sadrži lekcije i zadatke, odobrene od strane Internacionalnog društva za tehnologiju u edukaciji (International Society for Technology in Education – ISTE).

Igra je dostupna putem linka.

 

Izvor: www.designed.rs

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Internet

Google-ov Fitbit dogovor pod istragom Komisije

Advertiser Serbia5. avgusta 2020.

Tramp preti da će zabraniti TikTok, ako ga Microsoft ne kupi do 15. septembra

Advertiser Serbia4. avgusta 2020.

Amazon dobio zeleno svetlo za pokretanje usluge satelitskog interneta

Advertiser Serbia3. avgusta 2020.

Microsoft novi vlasnik TikTok-a od septembra?

Advertiser Serbia3. avgusta 2020.

Istinomer i AFP zvanični partneri Facebook-a za otkrivanje lažnih vesti u Srbiji

Advertiser Serbia31. jula 2020.

Australija će prva na svetu naterati Facebook i Google da plate za vesti i medijski sadržaj

Advertiser Serbia31. jula 2020.

Turski parlament usvojio sporni zakon o društvenim mrežama

Advertiser Serbia29. jula 2020.

Objavljeni vodiči za sigurnu e-trgovinu

Advertiser Serbia28. jula 2020.

Aukcija za spektar 5G u Srbiji odložena za prvi kvartal 2021

Advertiser Serbia27. jula 2020.

Australijsko regulatorno telo tuži Google za obmanu svojih korisnika

Advertiser Serbia27. jula 2020.

Platforme Amazon, Google i Wish uklonile neonacističke sadržaje

Advertiser Serbia25. jula 2020.

Twitter najavio mogućnost uvođenja pretplate zbog pada prihoda

Advertiser Serbia24. jula 2020.

Steve Wozniak tužio YouTube

Advertiser Serbia24. jula 2020.

United Grupa pokreće e-commerce biznis Shoppster – najveću integrisanu online i TV prodavnicu

Advertiser Serbia23. jula 2020.

LinkedIn gasi 960 radnih mesta

Advertiser Serbia22. jula 2020.