Agencije

Cannes Lions: Investirajte u kreativnost, jeftinije je od otpremnine

Agencije

U susret najprestižnijem svetskom festivalu advertajzinga Cannes Lions koji se održava od 21. do 27. juna ove godine u Kanu, predstavljena je nova promotivna kampanja koju je osmislila i realizovala agencija McCann London.

null

Na iznenađenje mnogih, kampanja poziva ne tako uspešne kreativce da dođu na najbolji festival advertajzinga. Na neuobičajen i duhovit način kampanja se obraća menadžerima, ali i onima čiji poslovni učinak u kreativnoj industriji nije zadovoljavajući. Kampanja propagira neprijatan, ali ubedljiv stav da je istinsko ulaganje u kreativnost slanje zaposlenih koji nisu dovoljno efikasni, da budu delegati na festivalu kako bi stekli nove veštine, poručujući da je to „jeftinije od otpremnine“.

null

„Želeli smo da naglasimo da je mnogo skuplje ukoliko se ne vodi računa o talentu, nego ukoliko se on razvija“, izjavila je ovim povodom Senta Slingerland, direktorka za brend strategiju festivala Cannes Lions, i naglasila: „Ulaganje u kreativnosti će unaprediti posao, a dolazak u Kan je savršen način za to“. Rob Doubal, kopredsednik agencije McCann London koja je osmislila kampanju, dodaje: „Iako je naša kampanja duhovita, ona stvara veoma razuman zaključak. Zašto bi status delegata na festivalu bio isključivo rezervisan za najbolje u kreativnoj industriji? Ukoliko zaista želimo mnogo kreativniji svet, kao što svi govorimo, treba da ohrabrimo zaposlene koji trenutno ne obavljaju dobro svoje poslovne zadatke da budu inspirisani na festivalu Cannes Lions“.

null

Dodatni elementi kampanje uključuju takmičenje Cannes Confessionals sa mogućnošću osvajanja kotizacije za učešće na festivalu u Kanu. Potrebno je da zainteresovani za učešće na ovom festivalu snime video koji treba da objasni zašto baš oni zaslužuju da budu delegati na festivalu. Međutim, da bi pobedili, moraće da dokažu koliko su loši u obavljanju svog posla, a ne koliko su dobri.

null

null 

Unrsal Meivedia” (UM) je specijalizovana medijska agencija koja se bavi strateškim planiranjem i zakupom medijskog prostora za klijente na svim medijskim platformama. Postoji na srpskom tržištu od 1999. godine, prvo kao medijsko odeljenje agencije „McCann Beograd”, a od 2005. kao nezavisna medijska agencija u okviru „I&F McCann Grupe”, jedne od vodećih kompanija za pružanje usluga u oblasti tržišnih komunikacija u jugoistočnoj Evropi. Svojim klijentima i potencijalnim partnerima pruža usluge vođenja ukupnih klijentovih investicija za medije, od planiranja svih kanala komunikacije, optimizacije potrebnog budžeta, razumevanja potrošača, savetovanja, do detaljnog medijskog planiranja i zakupa, praćenja kampanja, učinka i finansija.

Više u Agencije

Nova kampanja JAZAS-a i Degordiana: Distanca od 2 mikrona štiti od virusa!

Advertiser Serbia7. avgusta 2020.

JOVANA SIMIĆ, Ovation BBDO: Cancel Culture i brendovi

Advertiser Serbia3. avgusta 2020.

Istraživanje: Kreativna industrija u Srbiji među najpogođenijim Covid-19 krizom

Advertiser Serbia3. avgusta 2020.

MARIJA MATIĆ: „VIDA je najmoćniji kanal advertajzing komunikacije koji je do sada postojao“

Advertiser Serbia27. jula 2020.

Direct PERSPECTIVE pokreće dijalog o novoj normalnosti – O poslovanju, brendovima i tehnologijama

Advertiser Serbia23. jula 2020.

IVAN WESTERVEEN, Saatchi & Saatchi Beograd: „Cvrčak i Mrav u Africi“ je tip projekta koji opravdava postojanje naše profesije i kreativne industrije

Advertiser Serbia20. jula 2020.

Ghetaldus je izbacio stav na sunce

Advertiser Serbia17. jula 2020.

2 Red Dot nagrade za Studio Sonda: Za sladoled King u čašici i za projekat EPK Rijeka 2020, Autorske Bure

Advertiser Serbia16. jula 2020.

Saatchi&Saatchi Hrvatska osvojio AdForum-ov PHNX

Advertiser Serbia13. jula 2020.

Jana 800 by Saatchi&Saatchi Hrvatska

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Doktori superheroji deo digitalne izložbe “Great ads for good”

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Novi letnji Master class u Represent Communications: TikTok like a PRO

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Budućnost maloprodaje: Sinergija razumevanja, efikasnosti i empatije

Advertiser Serbia30. juna 2020.

POLARIS otkriva kako COVID-19 kriza utiče na advertajzing industriju

Advertiser Serbia26. juna 2020.

PREDRAG VOJINOVIĆ: „Živimo u doba egzibicionizma, voajerizma, materijalizma i egoizma“

Advertiser Serbia26. juna 2020.