Agencije

26. Golden Drum Festival objavio ovogodišnji program

26. Međunarodni festival kreativnosti Golden Drum, koji će biti održan u Portorožu, od 17. do 18. oktobra 2019. godine pod sloganom “Creativity 4 Change”, otkrio je svoj prvi raspored programa

 

Učesnicima je preostalo 8 dana da prijave svoje radove za takmičarski deo Festivala, koji je deo WARC rang liste, i registruju se koristeći Early Bird ponudu; krajnji rok za oba je 13. avgust. Mladi kreativci imaju malo više od mesec dana da odluče da se pozabave brifom za konkurs pod nazivom „Slovenija, zemlja čistih i zdravih voda“, koji je otvoren do 10. septembra.

S malim promenama u dužini programa i bržim i dinamičnijim formatima predavanja, Golden Drum približava program festivala onima koji vreme smatraju retkim resursom. Tokom dva dana, na pozornice Golden Drum-a izaćiće oko 40 međunarodnih predavača koji će govoriti o akcijama koje pokreću pozitivne promene u različitim oblastima i koje će nam usmeravati fokus na oglašavanje za bolje sutra.

Glavni govornik 26. festivala je jedan od od najviše objavljivanih filozofa ranog 21. veka, Slavoj Žižek, a lista govornika koji će učestvovati, pored njega, je izvanredna.

Posetioci će imati priliku da slušaju Andrea Henao, generalnog direktora 360 Agency Berlin i 360 Agency Europe, prve održive reklamne agencije na svetu, koja promoviše isključivo održive brendove širom sveta. Dawid Szczepaniak, izvršni kreativni direktor i partner i umetnički direktor u VMLY&R Poland, Ewelina Wojtyczka će predstaviti kampanju „The Last Ever Issue“, nagrađenu sa Glass Lion.

Među ostalim izuzetnim agencijskim profesionalcima, tu su: André Felix, izvršni kreativni direktor Wunderman Thompson u Lisbonu, on će govoriti o phygital-u, isprepletenom virtualnom i fizičkom u umovima u svakodnevnom životu ljudi i kako ga možemo koristiti za povezivanje internet i oflajn sveta i stvoriti bliže i efikasnije iskustvo za kupca. Luis Castillo, suosnivač i glavni izvršni direktor NeuroDigital Technologies u Španiji, sa svojom je kompanijom lansirao proizvode kao što su Gloveone i Avatar VR, a sada vodi revolucionarni taktilni VR, koji se može sagledati kroz višestruko nagrađeni projekat „Touching Masterpieces„. Krešimir Macan, savetnik za komunikacije i vlasnik agencije Manjgura, cenjeni hrvatski komunikacijski i poslovni savetnik specijalizovan je za upravljanje krizama, stratešku komunikaciju u politici i društvenim medijima, objasniće zašto su odnosi s javnošću tako cool, gde im je mesto u digitalizovanoj sadašnjosti i budućnosti, i zašto bi mogli biti uticajniji i kreativniji nego ikad. Shailin Dhar, glavni izvršni direktor Fraud Crusader i suosnivač i Kirsten Jamieson, Director of Client Operations u Method Media Intelligence u SAD, rade na naglašavanju važnosti standardizacije i transparentnosti u oglašavanju i baviće se problemom rešavanja prevara o oglasima.

Predavači koji doleze iz velikih kompanija: Evgeniya Chernetskaya, direktorka marketinga u Microsoft Multi-Country za CEE i Centralnu Aziju, vodi tim marketera kroz radikalno promenljivo marketinško okruženje u eri digitalne transformacije. Sarađuje sa „She Exports Program“ u Ukrajinu za održivi razvoj i promoviše nacionalno liderstvo žena vođeno principima ekonomskog rasta, uspostavljenim od strane UN i WTO. Jeannette Liendo, starija potpredsednica, marketinga i komunikacija za Mastercard, rukovodi brendom, marketingom za potrošače i B2B marketingom u kompaniji Mastercard Europe, fokusirajući se na isporuku integrisanih rešenja i rešenjima zasnovanim na iskustvima koja pokreću poslovanje, poboljšavaju ugled i oblikuju industriju u svim oblastima.

Kreativnost je u svojoj suštini veoma široka tema: Michał Marczak, reditelj čiji je najnoviji dugometražni film “All these sleepless nights” dobio je nagradu za najbolju režiju na Sundance Film Festival 2016. godine. Sarađivao je sa brendovima Sprite, Ikea, Johny Walker i Coca-Cola, kao i sa muzičarima poput Tom Yorke i Radiohead. Sa Anna Różalska, suosnivačicom i glavnom izvršnom direktoricom poljskog Match&Spark, pričaće o svom iskustvu sa filmom, muzičkim videima i oglasnom industrijom, a sve začinjeno anegdotama o radu sa velikim imenima.

Naučni stav: profesor Bogdan Draganski, univerzitetska bolnica u Lozani i direktor, Neuroimaging Lab LREN, univerziteta u Lozani u Švajcarskoj, radi u oblasti mentalnog zdravlja sa akcentom na identifikaciji slikovnih biomarkera u poremećajima mozga koji služe kao pomoć razvoju novih terapijskih pristupa demenciji. U svom govoru Bogdan će se fokusirati na postojećim saznanjima koja imaju za cilj da objasne kreativnost sa neuro-naučnog stanovišta.

Listu ostalih govornike pogledajte na: goldendrum.com/speakers.

Poziv za Young Drummers-e

Slovenačka Turistička Zajednica i Golden Drum Festival vas pozivaju da se pridružite tradicionalnom Young Drummers takmičenju za najbolji i najkreativniji poster na temu „Slovenija, zemlja čistih i zdravih voda“

Autor najboljeg postera ili serije plakata dobiće nagradu od 3.000 evra. Kreativci ispod 30 godina iz 57 zemalja moći će da se prijave do 10. septembra 2019. godine do 24:00.

Radove koje prijave Young Drummers ocenjivaće petočlani žiri pod vodstvom Davida Rolfea, izvršnog potpredsednika, direktora integrisane produkcije u BBDO New York, SAD. Pridružuju mu se: Boogie, fotograf, Srbija/SAD; Milka Pogliani, kreativni konsultant i savetnik i bivša predsedavajuća Evropskog kreativnog saveta EMEA, predsednica i izvršna kreativna direktorica, McCann Worldgroup, Italija; Martin Ježek, šef za podatke, strategiju i kreativnost, MSL Kindred, Češka Republika i Ana Savšek, content marketing menadžer, Slovenačka turistička zajednica.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Ovih 5 stvari su ključne za veliki broj pratilaca na Instagramu

Advertiser Serbia16. avgusta 2019.

JELENA IVANOVIĆ, IAA Serbian Chapter: „Iskren i otvoren pristup prema polaznicima, bez mistifikacija, upravo je ono po čemu se AcademIAA razlikuje od drugih vidova edukacije“

Advertiser Serbia15. avgusta 2019.

neXtvaARna Bući Bući Avantura za decu i roditelje

Advertiser Serbia15. avgusta 2019.

GOLDEN DRUM 2019: Rok za prijavu radova produžen do 3. septembra

Advertiser Serbia13. avgusta 2019.

21. SEMPL, MADDIE READTS: „Od lajkova je važnije kako je sadržaj primljen“

Advertiser Serbia12. avgusta 2019.

Predavanje Minje Cvetković: „Od influencera do digital creatora“

Advertiser Serbia12. avgusta 2019.

Istorija razvoja OOH oglašavanja u Srbiji #4: Fudbal Fićama

Advertiser Serbia9. avgusta 2019.

Produžene prijave za program AcademIAA

Advertiser Serbia9. avgusta 2019.

GOLDEN DRUM 2019: Lekcije iz najboljih svetskih kampanja

Advertiser Serbia9. avgusta 2019.

NIKOLA BARAĆ, Httpool: „U centru modula Digital ovogodišnje AcademIAA, biće – korisnik“

Advertiser Serbia8. avgusta 2019.

BalCannes uskoro zatvara prijave, a svi koji prijave radove ostvaruju popust na kotizacije za Weekend

Advertiser Serbia7. avgusta 2019.

JELENA ŠARENAC, Henkel: „U okviru Biznis modula predstojeće AcademIAA ćemo govoriti o kreativnim rešenjima koja vode unapređenju biznisa kroz pozitivne primere iz prakse“

Advertiser Serbia7. avgusta 2019.

Pobednik MarTech Challenge takmičenja osvaja put na konferenciju u Kaliforniji!

Advertiser Serbia7. avgusta 2019.

BORIS MARČETIĆ, Popular: „Na modulu Kreativa u okviru AcademIAA kreativce ćemo učiti kako da vrednuju i kako da naplate svoj rad“

Advertiser Serbia6. avgusta 2019.

PREDRAG ĆIROVIĆ, GfK Belgrade: „Modul Istraživanje u okviru predstojeće AcademIAA akcenat stavlja na praktičnu primenu istraživanja u rešavanju ključnih biznis pitanja“

Advertiser Serbia5. avgusta 2019.