Brendovi

Švajcarski hotel po sniženim cenama nudi poseban paket usluga „Kovid-19“

Brendovi

U danima samoizolacije i socijalnog distanciranja, slogan švajcarskog hotela Le Bijou – „budite u hotelu potpuno sami“ poprimio je sasvim novo značenje

 

Pošto je lanac hotela Le Bijou (Dragulj) već ranije osmislio koncept pružanja hotelskih usluga po kome gosti mogu u potpunosti da izbegnu kontakte sa drugim ljudima, suosnivač i izvršni direktor, Aleksander Hubner, navodi da im nije bilo teško da pokrenu program „Kovid-19“.

Jedine novine koju bi ovaj luksuzni paket usluga trebalo da obuhvati su mogućnost posete lekaru i dostava hrane.

Le Bijou ima 42 smeštajne jedinice – koje Hubner opisuje kao „luksuzni Airbnb“ – raspoređene po raznim gradovima širom Švajcarske. Apartmani su opremljeni kuhinjom, saunom, džakuzijem, imaju kamin i teretanu.

Osim radnika zaduženih za čišćenje, hotel uopšte nema drugog osoblja, čak ni recepciju. Gosti tokom boravka imaju aplikaciju, a na usluzi im je 24 sata asistent preko koga mogu da naruče obrok, ličnog kuvara, namirnice, masažu, taksi i još mnogo toga, a sada su neke usluge prilagođene novonastaloj situaciji.

Čitava stvar je postavljena tako da smeštaj bude potpuno automatizovan tako da gost ne mora da se sreće sa drugim ljudima“, naglašava Hubner i dodaje da to što su pokrenuli paket usluga „Kovid-19“, predstavlja logičan potez.

Pošto su uočili da gosti ostaju sve duže i da se češće interesuju za posete lekara, odlučili su da sve to pretvore u jedan osmišljen paket usluga. Paket „Kovid-19“ je prilagodljiv i omogućava posete lekaru, testiranje na korona virus, čak i celodnevnu negu sedam dana u nedelji, jer su sklopili ugovor sa privatnom klinikom koja će gostima pružati medicinske usluge.

Hubner navodi da je hotel prethodne nedelje imao ukupno pet rezervacija, ali da je od uvođenja nove ponude interesovanje počelo eksponencijalno da se uvećava. Iako se još uvek može rezervisati smeštaj samo na jednu noć, ipak većina se odlučuje za boravak između dve nedelje i dva meseca.

Sastav gostiju je pola-pola. Deo čine turisti koji borave u Švajcarskoj, a deo stariji stanovnici koji nemaju pomoć u kući.

Iako goste savetuju da ukoliko su pozitivi na virus ostanu kod svoje kuće, kako to nalažu smernice koje je propisala švajcarska vlada, ukoliko gosti imaju samo blage simptome, ili su asimptomatski, ne mogu da garantuju da neki od gostiju nisu bili zaraženi.

Svesni su činjenice koju je objavio kineski Centar a kontrolu i prevenciju bolesti, da korona virus mogu da prenose i osobe koje nemaju vidljive simptome, i mada hotel nema osoblje, Hubner naglašava da se pridržavaju svih mera predostrožnosti zbog korona virusa.

Sobe će sada biti čišćene i pre i posle boravka, ali ne i tokom. Odvoz smeća će se obavljati u dogovoru sa gostima, a isporuke će biti dostavljane do ulaza u dvorište, umesto da budu unete u apartman i raspakovane. Osoblje zaduženo za održavanje higijene u hotelu, takođe će imati svu propisanu zaštitnu opremu.

S obzirom na to da je pandemija korona virusa dovela do ozbiljnog pada tražnje za ovom vrstom turističkih usluga, tako su i opale i cene. Ono što bi u normalnim okolnostima u Le Bijou koštalo 1.000 dolara po noći, trenutno se nudi po duplo nižoj ceni. Gosti mogu da se jave doktoru dva puta dnevno za dodatnih 800 dolara ili da urade interni test na korona virus u sobi za dodatnih 500 dolara. Usluga medicinske sestre 24 sata, sedam dana nedeljno takođe je dostupna za dodatnih 5.000 dolara dnevno, kaže Hubner.

Tako dvonedeljni boravak u „Dragulju“ može koštati između 6.000 i 77.500 dolara, u zavisnosti za koji se paket usluga gosti odluče.
 

Izvor: RTS

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Brendovi

Postavimo stvari na pravu meru

Advertiser Serbia27. maja 2020.

Piaggio uspešno osporio dizajn kineskog falsifikatora

Advertiser Serbia26. maja 2020.

Bankrotirao Hertz posle 102 godine iznajmljivanja automobila

Advertiser Serbia23. maja 2020.

Evropska unija zabranila cigarete sa ukusom mentola

Advertiser Serbia21. maja 2020.

EFF pokušava da spreči Google-ovo preuzimanje Fitbit-a

Advertiser Serbia21. maja 2020.

Volkswagen se izvinio zbog rasističke reklame

Advertiser Serbia21. maja 2020.

Trgovci i dobavljači traže od EU obaveznu oznaku Nutri-Score

Advertiser Serbia20. maja 2020.

„J&J“ prestaje da prodaje bebi puder na bazi talka u SAD i Kanadi

Advertiser Serbia20. maja 2020.

EasyJet na udaru sajber napada, hakeri došli do podataka devet miliona korisnika

Advertiser Serbia19. maja 2020.

Ask an expert: SLOBODAN ĐINOVIĆ, direktor kompanije Orion Telekom

Advertiser Serbia19. maja 2020.

Italijanski dizajneri prave torbe od pakovanja za hranu i Amazonovih paketa

Advertiser Serbia19. maja 2020.

Amazon jedan od najvećih dobitnika korona krize

Advertiser Serbia18. maja 2020.

Ugostiteljstvo nije luksuz

Advertiser Serbia13. maja 2020.

Vinarija Tikveš investirala 720.000 evra u nove vinograde u doba krize

Advertiser Serbia11. maja 2020.

Lego Group i Universal Music Group se udružuju kako bi proširili i inspirisali kreativnu igru dece kroz moć muzike

Advertiser Serbia7. maja 2020.