Brendovi

Savremeni trendovi u odgovornom poslovanju i kako ih pretvoriti u prednost

BEOGRAD – Forum za odgovorno poslovanje i UniCredit Banka su realizovali događaj za predstavnike malih i srednjih preduzeća, na temu savremenih trendova u odgovornom poslovanju i kako ih pretvoriti u prednost

 

Direktor Smart kolektiva i Izvršni direktor Foruma za odgovorno poslovanje, Neven Marinović, predstavnicima preduzeća predstavio je savremene trendove društveno odgovornog poslovanja i naveo da članice Foruma svoj rad već uveliko zasnivaju na ovim principima, i da su spremne da podrže MSP na tom putu.

Kreditori sve češće, pored finansijske, gledaju i socijalnu i ekološku komponentu projekata, odnosno poslova koje finansiraju. Velike kompanije žele da se uvere da sarađuju sa kvalitetnim partnerima u lancu dobavljača i zbog toga uvode obavezu različitih vidova sertifikacije. To sve, naizgled stvara dodatno opterećenje za mala i srednja preduzeća, ali zapravo može predstavljati veliku prednost za razvoj poslovanja na zdravim, održivim osnovama“ izjavio je Marinović.

Dugogodišnja članica Foruma, UniCredit Banka, ogromnu pažnju posvećuje razvoju lokalne zajednice u kojoj posluje i to pokazuje kroz brojne društveno odgovorne projekte.

Postoje različiti načini pružanja podrške lokalnim zajednicama i svaka kompanija može da ih prilagodi svom poslovanju, veličini preduzeća, kao i resursima. Ti resursi ne moraju uvek da budu finansijski, jer najveću vrednost jedne kompanije čine upravo njeni zaposleni. Mi se stoga trudimo da zajednici obezbedimo, između ostalog i neke vrednosti, koje će im koristiti na duže staze, poput različitih vrsta obuka i mentorskih programa“, izjavila je Jasna Uzelac Braunović, rukovodilac Tima za odnose sa medijima i održivo poslovanje UniCredit Banke.

Zaključak događaja koji je održan u petak je da društveno odgovorno poslovanje postaje važan činilac i kada je u pitanju segment malih i srednjih preduzeća, jer takva vrsta poslovanja ima veliki uticaj na reputaciju čime ova preduzeća jačaju svoju konkurentnost natržištu.

Forum za odgovorno poslovanje okuplja vodeće lidere kojid oprinose razvoju društva kroz principe odgovornog poslovanja. Inovativnim pristupom održivom poslovanju, podstiče sve oblike biznis sektora da na različite načine doprinesu razvoju duštva. Forum osnažuje kompanije da posluju u skladu sa principima održivosti, i sinergijom resursa i znanja razvijaju alate za upravljanje društveno odgovornim aktivnostima, i tako ostvaruju merljiv društveni uticaj.

Članice Foruma su: Atlantic grupa, Bambi, Banca Intesa, British American Tobacco, B92, Coca-Cola HBC Srbija, CRH, Delhaize Srbija, Deloitte, Delta Holding, Direct Media, Erste Bank, Eurobank, GSK, IKEA Srbija, Lidl Srbija, Manpower Group, Mercator-S, NIN, Nordeus, Rakita Exploration, Represent Communications, SAGA, Societe Generale Banka, Telekom Srbija, Telenor, TITAN Cementara Kosjerić, UniCredit Bank, Victoria Group, Vip mobile, Vojvođanska banka.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

[POGLED SA VRHA 2022/23] SONJA ĆETKOVIĆ, Infostud: „Ostvarili smo najbolje rezultate u poslednjih 20 godina“

Advertiser Serbia27. јануара 2023.

Kako kompanije vivo i ZEISS stavljaju fotografiju pametnih telefona u „fokus“

Advertiser Serbia27. јануара 2023.

SBB fondacija donirala novac školi za slepu i slabovidu decu

Advertiser Serbia27. јануара 2023.

Stiže Coca-Cola telefon

Advertiser Serbia26. јануара 2023.

Kampanje sa svrhom 2023 Warm Up „Brainwork for better world“

Advertiser Serbia25. јануара 2023.

Kompanija BlueCat najavljuje međunarodnu ekspanziju otvaranjem Centra za brigu o korisnicima i razvoj integracije u Beogradu

Advertiser Serbia24. јануара 2023.

Velika Britanija: Depozitni sistem od 2025

Advertiser Serbia24. јануара 2023.

Podignuta optužnica protiv carinskog agenta C&A

Advertiser Serbia20. јануара 2023.

Kopaonik Biznis Forum slavi jubilej – Tri decenije postojanja

Advertiser Serbia19. јануара 2023.

Glovo i njegovi korisnici u 2022. godini – Šta se, kada i kako naručivalo u godini iza nas?

Advertiser Serbia19. јануара 2023.

Samsung uvodi senzor slike od 200 megapiksela za vrhunski doživljaj visoke rezolucije na pametnim telefonima

Advertiser Serbia19. јануара 2023.

TM Roh: Kako strast i svrha podstiču mobilne inovacije

Advertiser Serbia18. јануара 2023.

Objavljen je konkurs za šesnaestu VIRTUS nagradu za filantropiju

Advertiser Serbia18. јануара 2023.

Prethodna godina u znaku deficita i uvoza radne snage

Advertiser Serbia17. јануара 2023.

Poznajete vanserijske mlade talente? SBB fondacija otvara konkurs za petu generaciju stipendista

Advertiser Serbia17. јануара 2023.