Mediji

Saopštenje United Group: Zašto već mesec dana nijedna institucija u Srbiji ne istražuje plan eliminacije slobodnih medija i SBB-a?

Mediji

Ni posle mesec dana od kada su novinari N1 otkrili tajna dokumenta Telekoma o planovima za saradnju sa Telenorom, koji imaju za cilj gušenje medija N1 i Nova S i uništenje SBB kompanije, nijedna nadležna institucija u Srbiji nije reagovala i pokrenula istragu

 
„Namera uništenja konkurenta na tržištu ne zanima tužilaštvo, kod kojeg uopšte nema naznaka da će pokrenuti bilo kakav postupak iz svoje nadležnosti, ispitati obelodanjena dokumenta i pozadinu saradnje Telekoma i Telenora.
U institucijama kojima je posao da provere dokaze i istraže nezakonite postupke vlada upadljiva tišina, dok u isto vreme najviši predstavnici vlasti brane Telekom, unapred ga amnestirajući pričom o “internim aktima” i “neprimerenom jeziku”.
Upravo ovim navodima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić javno je stao u odbranu kartela Telekoma i Telenora, kao i Vladimira Lučića, generalnog direktora Telekoma, koji je stavio svoj potpis na zvanična dokumenta o eliminaciji SBB-a i gušenju medija N1 i Nova S.

United Grupa javno pita sve zaposlene u nadležnim institucijama u Srbiji da li su odlučili da ne rade posao za koji su odgovorni i za koji ih građani Srbije plaćaju, zato što je predsednik presudio u ime svih njih?
Da li tužilaštvo mesec dana ćuti, jer je predsednik Vučić zaključio da ne treba zamerati Telekomu što želi opstanak na tržištu? Da li policija i bezbednosne službe ne sprovode radnje iz svoje nadležnosti, jer ih od dogovora čiji je cilj uništenje konkurenta, više zanima da ispituju kako su procureli skandalozni dokumenti iz Telekoma?
Ni Ministarstvo kulture i informisanja ne interesuje što je cilj sporazuma uspostavljanje dominacije medijskih sadržaja državnog operatora, koji ne bi smeo ni da ima medije po medijskim propisima i uprkos tome što je svaki monopol u javnom informisanju zabranjen.

Zašto i Vlada Srbije na čelu sa Anom Brnabić koja daje novac građana za otvaranje svakog novog radnog mesta u Srbiji, nema problem sa ciljevima državnog Telekoma da u saradnji sa Telenorom uništi kompaniju sa 2.700 zaposlenih u Srbiji, koja je do sada uložila 900 miliona evra i planira još 240 miliona u naredne tri godine?

Jedina se oglasila Komisija za zaštitu konkurencije, ali tako što je svela uspostavljanje saradnje sa jasnim anti-konkurencijskim ciljevima i potencijalno značajnim anti-konkurencijskim efektima na pitanje čistog administrativno-birokratskog odobravanja izuzeća od restriktivnog sporazuma, kao da ne vidi ništa sporno u nameri uništavanja konkurenta i ujedno prejudicirajući kakav će biti ishod postupka.

Postavljamo javno pitanje svim nadležnim institucijama u Srbiji zašto ignorišu nameru uništenja jednog od najvećih stranih investitora u Srbiji United Grupe? Da li je na delu zabrana pokretanja postupaka, jer su Telekom i Telenor za svoj dogovor dobili potpunu podršku vlasti i predsednika Srbije Aleksandra Vučića?

United Grupa obaveštava sve građane Srbije da očigledni dokazi o uništenju slobodnih medija N1 i Nova S, kao i SBB kompanije već mesec dana nisu povod da institucije rade svoj posao. O pritiscima vlasti i lično Aleksandra Vučića, da se afera Telekoma i Telenora zataška i ne istražuje, obavestili smo sve nadležne institucije u Evropskoj uniji, uvereni da nije moguće da u današnjoj Evropi postoji zemlja u kojoj zakoni ne važe, ako predsednik tako kaže,“ navodi se u saopštenju.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Mediji

Forbes u Srbiji: Nezaobilazna destinacija za poslovnu zajednicu

Advertiser Serbia5. децембра 2023.

Više od 80 španskih medija podiglo tužbu protiv Mete

Advertiser Serbia4. децембра 2023.

Sedmični pregled gledanosti televizije od 20. do 26. novembra 2023

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

“Must See” filmovi za ovu nedelju

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Gledanost televizije u oktobru 2023

Advertiser Serbia27. новембра 2023.

Na SkyShowtime platformi od 18. decembra ekskluzivno gledaj Lawmen: Bass Reeves, jednu od najuspešnijih serija

Advertiser Serbia24. новембра 2023.

NEM Zagreb 2023 objavio finaliste takmičenja NEM Awards

Advertiser Serbia23. новембра 2023.

„Telcast“ osvojio publiku!

Advertiser Serbia22. новембра 2023.

TV program koji ne smete propustiti

Advertiser Serbia22. новембра 2023.

NEM Zagreb 2023: Bogata lista hrvatskih i međunarodnih TV profesionalaca koji su potvrdili svoj dolazak

Advertiser Serbia21. новембра 2023.

Odgovor SBB kompanije povodom upozorenja RTS-a za pozicioniranje TV kanala

Advertiser Serbia20. новембра 2023.

Druga sezona „12 reči“ stigla je na kanal Superstar!

Advertiser Serbia17. новембра 2023.

SkyShowtime potvrdio je datum emitovanja dugo očekivane serije The Curse na Međunarodnom filmskom festivalu u Stokholmu

Advertiser Serbia16. новембра 2023.

„Dnevnik” 81 godinu sa čitaocima

Advertiser Serbia15. новембра 2023.

Izdvajamo serije i filmove koje možete gledati na SkyShowtime platformi tokom praznika

Advertiser Serbia15. новембра 2023.