Konferencije

Re-set samit: Digitalizacija kao izazov današnjice i potreba budućnosti

Konferencije

BEOGRAD – Na četvrtoj onlajn konferenciji, pod nazivom „Digitalizacija – transformacija proizvoda i procesa“, koja je održana danas u okviru Re-set summita, koji organizuje Adria Media Group u strateškom partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije, govorilo se o značaju tehnologije, prednostima i problemima u digitalnom svetu

 

Na samom početku konferencije obratila se guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, koja je istakla veliki doprinos razvoju inovacija u bankarskom sistemu koje poboljšavaju kvalitet života, zatim detaljno predstavila rezultate NBS, kao i mogućnosti koje svaki građanin može iskoristiti putem najsavremenijih bankarskih servisa. Ona je najavila i uslugu koju će banke pružiti od marta 2021., a to je da od kuće možete da transferišete novac samo ako znate broj mobilnog a ne i računa. Guvernerka je naglasila i da je u ovoj godini za više od 100 odsto porastao promet roba i usluga putem interneta, a uskoro će biti predstavljen i registar svih start-ap kompanija u Srbiji.

U uvodnom delu „Otvoreno o digitalnoj agendi“ razgovarali su Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade RS, i Vladan Dabović, specijalni savetnik Ekonomskog instituta. Mihailo Jovanović je govorio o dosadašnjem ulaganju u digitalizaciju i koliko je značajna njena primena za građanina, a ekskluzivno je najavio i otvaranje data centra u Kragujevcu u decembru.
U tri panela učesnici su razmenili mišljenja i podelili svoja znanja i iskustva u vezi sa
novim tehnologijama.
U prvom panelu, koji je moderirao Vladan Dabović, specijalni savetnik Ekonomskog instituta, učestvovali su Miloš Cvetanović, državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Vladimir Lučić iz Telekoma Srbija, Goran Ličanin iz kompanije Huawei CEE&Nordic i Zoran Banjac, predstavnik Vlatacomom Instituta. Oni su se složili da ulaganje u infrastrukturu i telekomunikacije daje najveći rast BDP. Državni sekretar najavio je uvođenje brzog interneta i u najruralnije delove Srbije do 2025. godine.

Drugim panelom pod nazivom „Nova generacija plaćanja“ moderirala je Kjara Cvetinović iz Udruženja banaka Srbije. Panelisti, među kojima su bili Dragana Stanić, viceguvernerka Narodne banke Srbije, Katarina Ocokoljić iz Privredne komore Srbije, Vladimir Vasić, generalni sekretar Udruženja banaka Srbije, Miroslav Pivić, savetnik IO Direktne Banke, Marija Popović, predsednica IO Mobi banke, i Vladimir Dornik iz OTP banke Srbija pokrenuli su pitanja o razvoju mobilnog bankarstva, značaju instant plaćanja, narednim koracima i novim uslugama koje su planirane u narednom periodu.

O digitalnim trendovima i brzom prilagođavanju promenama, važnosti povezivanja IT sektora i tradicionalne industrije i uspešnim primerima u biznisu pričali su Marjan Stojanović iz Privredne komore Srbije, Vuk Guberinić, osnivač i direktor kompanije CarGo technologies, Dušan Vasiljević, direktor Western Balkans Consulting Global i Srđan Plamenac iz Tehnomanije, dok je moderator bio Vladan Dabović, specijalni savetnik Ekonomskog instituta.

Kompletnu konferenciju možete detaljno pogledati na linku re-setsummit.adriamediagroup.com/agenda/re-set-ekonomija/digitalizacija-transformacijaproizvoda/.

U petak, 20. novembra, održava se poslednja konferencija posvećena ekonomiji „Turizam pokretač privrede od 2021. godine“, čiji prenos uživo možete pratiti na sajtu re-set-summit.adriamediagroup.com/.
Re-set summit traje do 27. novembra, a teme koje će biti u fokusu sledeće nedelje su: obrazovanje, zdravstvo i održiva budućnost.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Konferencije

Treća, do sada najveća, SPLET TECH konferencija

Advertiser Serbia14. јун 2024.

NEM Dubrovnik 2024., 3. dan: Skyshowtime CEO podelio uvide, Lionsgate prikazao novi sadržaj, TV product showcase, Pickbox proslavio 10 godina

Advertiser Serbia13. јун 2024.

NEM Dubrovnik 2024., 2. dan: Keynote govori Warner Bros. Discovery i BBC Studios, skrininzi i predstavljanja velikih studija iz SAD

Advertiser Serbia12. јун 2024.

NEM Dubrovnik 2024., 1. dan: Warner Bros. Discovery proslavio predstavljanje Maxa, IDTV predstavili novi sadržaj, buduća predsednica Uprave Hrvatskog Telekoma delila svoje uvide, AI kao goruća tema

Advertiser Serbia11. јун 2024.

PR Roman Forum uz pokroviteljstvo italijanske organizacije za odnose s javnošću – FERPI

Advertiser Serbia22. мај 2024.

Iskoristite veliku pre-summer sale akciju za SoMo Borac ulaznicu

Advertiser Serbia20. мај 2024.

NEM Dubrovnik 2024. objavljuje kompletan program: Sinergija sadržaja, industrije telekoma i tehnologije

Advertiser Serbia20. мај 2024.

Učenje, odučavanje i ponovno učenje – osnova je uspeha za budućnost poslovanja

Advertiser Serbia17. мај 2024.

Tradicionalni forum menadžera Srpske asocijacije menadžera u znaku AI

Advertiser Serbia14. мај 2024.

Da li su gradovi pokretači promena u društvu?

Advertiser Serbia10. мај 2024.

Forum Menadžera “What can AI do for you?”

Advertiser Serbia9. мај 2024.

Vrhunska tehnologija kao jedna od ključnih tema NEM Dubrovnika 2024

Advertiser Serbia8. мај 2024.

Prelaz na održivo društvo promeniće sve i svakoga

Advertiser Serbia3. мај 2024.

NEM Dubrovnik 2024 otkriva dodatne zanimljivosti iz agende

Advertiser Serbia3. мај 2024.

Najveći stručnjaci iz industrije luksuza po prvi put u Beogradu na The Luxury Network Adria Insight Series

Advertiser Serbia30. април 2024.