Brendovi

Proglašeni pobednici „Najbolje iz Srbije 2014“

BEOGRAD- Privredna komora Srbije, Ministarstvo trgovine i list Privredni pregled izabrali su sinoć 24 najbolja brenda na tržištu Srbije koji su se prijavili na takmičenje „Najbolje iz Srbije 2014. godine“

Ovogodišnja akcija održava se pod sloganom „Najbolje je u ljudima“ a na konkurs se prijavilo 160 robnih i korporativnih brendova i najbolji su prolašenji u 24 kategorije, rečeno je na svečanosti dodele nagrada u beogradskom Belekspo centru.

Bambijeva „Plazma“ je najbolji robni, a Karneks korporativni brend u kategoriji hrane, u ovogodišnjoj akciji „Najbolje iz Srbije“.

U kategoriji roba široke potrošnje u domenu pića, nagrada je pripala „Jelen“ pivu, kao najboljem robnom i „Nektaru“ kao najuspešnijem korporativnom brendu.

U kategoriji trajnih potrošnih dobara, prvi robni brend je Metalac bojler, a korporativni Forma ideale.

Probiotik, kompanije „Ivančić i sinovi“, prvoizabrani je brend robe svakodnevne potrošnje u kategoriji hemija, kozmetika i farmaceutski proizvodi, dok je vršački Hemofarm najbolji korporativni brend.

U kategoriji obuća i odeća, pobedio je P.S. fešn iz Čačka, kao robni brend, a kompanija Mona ponela je titulu prvog korporativnog brenda.

Najuspešniji u kategoriji usluga su Infostud i Er Srbija u kategoriji malih i srednjih odnosno velikih preduzeća, kompanija Gorenje pobedila je u kategoriji najbolji strani korporativni brend.

Nagrada za najbolja javna, državna ili dominantno državna preduzeća pripala je Aerodromu Nikola Tesla u Beogradu.

Tigar obuća iz Pirota je najbolji robni brend proizvodnih dobara i poslovnih usluga, dok je NIS najbolji korporativni brend u istoj katagoriji.

Kao najbolji lokalni brend nagradu je osvojio „Carpe Diem“ iz Srbobrana, a za najbolji lokalni brend sa zaštićenim geografskim poreklom nagrađeno je Poljoprivredno gazdinstvo Ćulum iz Futoga za futoški kiseli kupus.

Nagradu za najupešnije uvođenje novog brenda ponelo je preduzeće Alfa plam iz Vranja za brend Commo, a najbolja trgovinska marka je Premia kompanije Delez Srbija.

Ove godine prvi put nagrađene su i dve manifestacije koje promovišu Srbiju kao atraktivnu destinaciju, a to su Belgrade Beer fest i Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu.

Najbolji izvoznik u kategoriji malih i srednjih preduzeća je Institut RT RK iz Novog Sada, a među velikim kompanijama je Alfa-Plam.

Privredna komora Srbije je ove godine uvela novinu i u skladu sa sloganom „Najbolje u ljudima“, odlučila da nagrade u ime kompanija prime izabrani zaposleni.

Vesna Vilotić, supervizor registracije prtljaga na Aeerodromu „Nikola Tesla“ istakla je da je veoma zadovljna što je nagrada ove godine pripala toj kompaniji navodeći da znači mnogo i da daje podstrek zaposlenima da se još više trude.

Mina Tadić, direktorka marketinga u „Nektaru“ istakla je da toj kompaniji mnogo znači što je nagrada došla od potrošača navodeći da se u tome ogleda potvrda u viziji i istrajnosti koja ne zna za granice.

Ona je podsetila da „Nektar“ ima potpuno zaokružen sistem proizvodnje i da nagrada predstavlja potvrdu uspeha, inovativnosti, razvoja i kvaliteta.

Nadamo se da ćemo to poverenje koje su nam potrošači dali i opravdati„, rekla je Tadić Tanjugu.

Vlasnica poljoprivrednog gazdidnstva i mlekare Carpe diem Jelena Marić rekla je da je ta mlekara sa radom počela pre godinu dana, a da je već počela da dobija priznanja za svoj rad.

Ovo je poruka mladima, a ja imam 27 godina da je Srbija pogodno tle za stvaranje i da obrazovani i mladi ljudi imaju veru u sebe i da u Srbiji mogu da ostvare svoje ideje„, kazala je Marić Tanjugu.

Iz kompanije Delez saopštili su da su izuzetno ponosni što su zahvaljujući brendu Premia koji je poneo priznanje za 2014. godinu ponovo laureati te prestižne nagrade.

To potvrđuje da kupci zaista cene našu privatnu robnu marku Premia„, navodi se u saopštenju Deleza.

Iz kompanije NIS saopšteno je da je ovo je drugi put da kompanija dobija nagradu „Najbolje iz Srbije“ za korporativni brend, što je još jedan dokaz kvaliteta i poverenja potrošača.

Pobednici dobijaju pravo da logo „Najbolje iz Srbije“ koriste kao znak kvaliteta i poverenja na proizvodima, kao i na svojim promotivnim i marketinškim materijalima.

 

Izvor: Tanjug

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Nelt Grupa nastavlja ubrzanje i razvoj do 2025. godine

Advertiser Serbia30. марта 2023.

Glovo pokreće Fond za uticaj, inicijativu za podršku ekološkim i socijalnim projektima

Advertiser Serbia30. марта 2023.

Svečana dodela priznanja „Moj izbor” i „Dobročinitelj”

Advertiser Serbia30. марта 2023.

IKEA i Little Sun predstavljaju SAMMANLÄNKAD kolekciju inspirisanu sunčevom svetlošću

Advertiser Serbia30. марта 2023.

Prva donacija u 2023. godini realizovana u Srednjoj školi „Sveti Ahilije“ u Arilju

Advertiser Serbia29. марта 2023.

Kroz program „Znanjem do posla“ do željene karijere i bolje budućnosti predstavljene usluge karijernog vođenja i savetovanja (KViS)

Advertiser Serbia29. марта 2023.

TS Ventures fond Telekoma Srbija i Microsoft zajednički ulažu u startape

Advertiser Serbia28. марта 2023.

Poslovi sa srednjom školom za platu veću od 1.000 evra

Advertiser Serbia28. марта 2023.

Tencentov prihod od internet oglasa raste po prvi put posle više od godinu dana

Advertiser Serbia28. марта 2023.

„Sat za našu planetu” – Kontinuirana podrška Eurobank Direktne

Advertiser Serbia27. марта 2023.

Infinum Foundation stipendira 10 srednjoškolaca iz cele Hrvatske

Advertiser Serbia27. марта 2023.

SVETLANA JOSIPOVIĆ, Telekom Srbija: „Ulažemo u obrazovanje mladih koji su pokretači pozitivnih promena u društvu“

Advertiser Serbia25. марта 2023.

Umro Gordon Mur suosnivač Intela i silicijumske doline

Advertiser Serbia25. марта 2023.

Ovation ft. Lovers, nova Anno Domini kolaboracija

Advertiser Serbia22. марта 2023.

IoT tehnologija: Digitalizovana poljoprivreda jedan od stubova digitalizacije Srbije

Advertiser Serbia20. марта 2023.