Brendovi

Predstavljena Jana Luna Plena, posebno izdanje negazirane prirodne mineralne vode napunjene za vreme punog Meseca

Brendovi

Mesec, peti najveći prirodni satelit Sunčevog sistema, već stotinama godina inspiše čovečanstvo – od naučnika i istraživača do umetnika i književnika.

 

O samom nastanku Meseca prevladava teorija koja kaže da je neposredno nakon nastanka Sunčevog sistema, pre 4,5 milijarde godina, veliko nebesko telo udarilo u Zemlju i da su se krhotine tog snažnog sudara vremenom formirale u ono što danas poznajemo kao Mesec.

Mesec ima neverovatnu snagu na celokupni život na Zemlji – zajedno sa Suncem i Zemljinom rotacijom deluje na plimu i oseku, ali i na ljude, s obzirom da se organizam odraslih ljudi sastoji od 60 posto vode. Veruje se da Mesečeva energija utiče na naše emocionalno i duhovno stanje.

Kad se Mesec na svojoj putanji nađe u blizini Sunca, ne može se videti i tad se naziva mlad Mesec ili mladina. U sledećih sedam dana Mesec postupno dolazi u položaj u kojem se u odnosu na Sunce vidi pod pravim uglom, a tad je osvetljena desna polovina i ovu menu nazivamo prva četvrt. Tokom punog Meseca, Mesec stoji nasuprot Suncu, potpuno osvetljen njegovom svetlošću. Pun Mesec ili uštap javlja se dvanaest puta u godini, odnosno jednom mesečno. Zatim se osvetljena strana postupno smanjuje, a kad se smanji tačno na polovinu, to je poslednja faza, poznata kao zadnja četvrt“, objašnjava astronom Korado Korlević iz Zvjezdarnice Višnjan.

Sandy Lovković, Ivan Čevra i Korado Korlević

Voda inspirisana čarolijom Meseca

Upravo je pun Mesec (lat. Luna plena) bio inspiracija za novi, ekskluzivni proizvod u Jamničinom asortimanu. Radi se o posebnom, limitiranom izdanju negazirane prirodne mineralne vode Jana, napunjene za vreme punog Meseca – Jana Luna Plena. Biće dostupna u restoranskoj ponudi, u oko 40 restorana u Hrvatskoj.

Janin izvor nalazi se u netaknutoj prirodi Žumberka. Izvire iz dubine od 800 metara, što je ujedno i najdublji izvor u našoj regiji. Najviši nivo klasifikacije, jer pripada prirodnim mineralnim vodama, zaslužila je svojim stalnim stabilnim mineralnim sastavom, kao i svojom kvalitetom, što je više puta potvrđeno svetski priznatim sertifikatom Monde Selection. Jana Luna Plena zadržala je sve odlike Jane, a inovaciju, uz period u kojem smo je punili, predstavlja moderno dizajnirana etiketa na kojoj se nalazi Mesec koji svetli u mraku“, kazala je Sandy Lovković, direktorica razvoja i istraživanja u Jamnici plus.

Uz novo, Mesečevo ruho Jane, ono što ostaje nepromenjeno su svežina, idealan mineralni sastav i beskompromisni kvalitet.

Lucija Lugomer

Mladen Duduković

Andrea Trgovčević Iličić i Kristijan Iličić

Foto: Biljana Šimić
O kompaniji Jamnica plus
Jamnica plus lider je na tržištu mineralnih voda i sokova u Hrvatskoj, a posluje kao deo Grupe pića, organizacijske divizije unutar Fortenova grupe, koju uz Jamnicu čine Sarajevski kiseljak d.o.o. u BiH, Mg Mivela d.o.o. u Srbiji, Jamnica mineralna voda d.o.o. u Sloveniji te Jamnica Water Kft. u Mađarskoj. Promišljenim ulaganjima u modernizaciju, razvoj i nove tehnologije Grupa pića došla je do pozicije jednog od najmodernijih evropskih proizvođača mineralnih voda i bezalkoholnih pića s ukupnom godišnjom proizvodnjom većom od 600 milijuna litara što je čini najvećim proizvođačem u ovom delu Evrope. Grupa pića nudi široku paletu brendova kao što su Jamnica, Botanica, Sarajevski kiseljak, Mg Mivela, Jana, Jana Ice Tea, Jana vitamin, Jana s okusom voća, Sara, ProSport, ProGame, Toco, Sensation, Sky i Barts. Više informacija: jamnica.company/hr

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

iSTYLE eksluzivno predstavio novu seriju iPhone 15 uređaja u Srbiji

Advertiser Serbia29. септембра 2023.

Bezbednost podataka i zaštita privatnosti uz vivo telefone

Advertiser Serbia29. септембра 2023.

Stada Gis Srbija obeležava 10 godina poslovanja

Advertiser Serbia28. септембра 2023.

Jačanje tržišne pozicije kroz međunarodne sajmove

Advertiser Serbia28. септембра 2023.

Istražite razigrani dizajn nove linije futroli za telefone Galaxy Z Fold5 i Z Flip5

Advertiser Serbia28. септембра 2023.

Samsung u Evropi predstavio „The Wall for Virtual Production“ na sajmu IBC 2023

Advertiser Serbia26. септембра 2023.

Organizaciona kultura i dizajn

Advertiser Serbia25. септембра 2023.

Rajan Teder iz benda OneRepublic koristi Galaxy Buds2 Pro slušalice za novu verziju pesme „Counting Stars“

Advertiser Serbia25. септембра 2023.

A1 Srbija lansirao Program partnerstva

Advertiser Serbia24. септембра 2023.

U Gastrošoru prva beogradska kišna bašta u okviru projekta „Niklo kao ja“

Advertiser Serbia22. септембра 2023.

Hoće li Nemačka uvesti ograničenja reklamiranja alkohola?

Advertiser Serbia21. септембра 2023.

IKEA te poziva da napraviš mesta za život

Advertiser Serbia21. септембра 2023.

Otvorene prijave za Školu privatnosti

Advertiser Serbia21. септембра 2023.

#Digital2023 – dve strukovne nagrade dodeljene kompaniji Telekom Srbija za marketing komunikacije

Advertiser Serbia20. септембра 2023.

Rekordan saobraćaj na aerodromu Nikola Tesla Beograd i u avgustu

Advertiser Serbia20. септембра 2023.