Brendovi

Predstavljena Jana Luna Plena, posebno izdanje negazirane prirodne mineralne vode napunjene za vreme punog Meseca

Brendovi

Mesec, peti najveći prirodni satelit Sunčevog sistema, već stotinama godina inspiše čovečanstvo – od naučnika i istraživača do umetnika i književnika.

 

O samom nastanku Meseca prevladava teorija koja kaže da je neposredno nakon nastanka Sunčevog sistema, pre 4,5 milijarde godina, veliko nebesko telo udarilo u Zemlju i da su se krhotine tog snažnog sudara vremenom formirale u ono što danas poznajemo kao Mesec.

Mesec ima neverovatnu snagu na celokupni život na Zemlji – zajedno sa Suncem i Zemljinom rotacijom deluje na plimu i oseku, ali i na ljude, s obzirom da se organizam odraslih ljudi sastoji od 60 posto vode. Veruje se da Mesečeva energija utiče na naše emocionalno i duhovno stanje.

Kad se Mesec na svojoj putanji nađe u blizini Sunca, ne može se videti i tad se naziva mlad Mesec ili mladina. U sledećih sedam dana Mesec postupno dolazi u položaj u kojem se u odnosu na Sunce vidi pod pravim uglom, a tad je osvetljena desna polovina i ovu menu nazivamo prva četvrt. Tokom punog Meseca, Mesec stoji nasuprot Suncu, potpuno osvetljen njegovom svetlošću. Pun Mesec ili uštap javlja se dvanaest puta u godini, odnosno jednom mesečno. Zatim se osvetljena strana postupno smanjuje, a kad se smanji tačno na polovinu, to je poslednja faza, poznata kao zadnja četvrt“, objašnjava astronom Korado Korlević iz Zvjezdarnice Višnjan.

Sandy Lovković, Ivan Čevra i Korado Korlević

Voda inspirisana čarolijom Meseca

Upravo je pun Mesec (lat. Luna plena) bio inspiracija za novi, ekskluzivni proizvod u Jamničinom asortimanu. Radi se o posebnom, limitiranom izdanju negazirane prirodne mineralne vode Jana, napunjene za vreme punog Meseca – Jana Luna Plena. Biće dostupna u restoranskoj ponudi, u oko 40 restorana u Hrvatskoj.

Janin izvor nalazi se u netaknutoj prirodi Žumberka. Izvire iz dubine od 800 metara, što je ujedno i najdublji izvor u našoj regiji. Najviši nivo klasifikacije, jer pripada prirodnim mineralnim vodama, zaslužila je svojim stalnim stabilnim mineralnim sastavom, kao i svojom kvalitetom, što je više puta potvrđeno svetski priznatim sertifikatom Monde Selection. Jana Luna Plena zadržala je sve odlike Jane, a inovaciju, uz period u kojem smo je punili, predstavlja moderno dizajnirana etiketa na kojoj se nalazi Mesec koji svetli u mraku“, kazala je Sandy Lovković, direktorica razvoja i istraživanja u Jamnici plus.

Uz novo, Mesečevo ruho Jane, ono što ostaje nepromenjeno su svežina, idealan mineralni sastav i beskompromisni kvalitet.

Lucija Lugomer

Mladen Duduković

Andrea Trgovčević Iličić i Kristijan Iličić

Foto: Biljana Šimić
O kompaniji Jamnica plus
Jamnica plus lider je na tržištu mineralnih voda i sokova u Hrvatskoj, a posluje kao deo Grupe pića, organizacijske divizije unutar Fortenova grupe, koju uz Jamnicu čine Sarajevski kiseljak d.o.o. u BiH, Mg Mivela d.o.o. u Srbiji, Jamnica mineralna voda d.o.o. u Sloveniji te Jamnica Water Kft. u Mađarskoj. Promišljenim ulaganjima u modernizaciju, razvoj i nove tehnologije Grupa pića došla je do pozicije jednog od najmodernijih evropskih proizvođača mineralnih voda i bezalkoholnih pića s ukupnom godišnjom proizvodnjom većom od 600 milijuna litara što je čini najvećim proizvođačem u ovom delu Evrope. Grupa pića nudi široku paletu brendova kao što su Jamnica, Botanica, Sarajevski kiseljak, Mg Mivela, Jana, Jana Ice Tea, Jana vitamin, Jana s okusom voća, Sara, ProSport, ProGame, Toco, Sensation, Sky i Barts. Više informacija: jamnica.company/hr

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Hemofarm novim rekordima obeležio 63 godine poslovanja

Advertiser Serbia2. јуна 2023.

IKEA i Eni Libovic pokreću program mentorstva za buduće fotografe

Advertiser Serbia2. јуна 2023.

Eurobank Direktna donirala 1,5 miliona dinara za uređenje lokaliteta Nacionalnog parka Tara

Advertiser Serbia1. јуна 2023.

Članski paketi Auto-moto saveza Srbije od sada dostupni i na 600 TENFORE lokacija

Advertiser Serbia1. јуна 2023.

Stella Artois zvezda među pivima sada sa 00% alkohola

Advertiser Serbia1. јуна 2023.

Održana regionalna konferencija „Značaj učenja kroz rad (WBL) i socijalne inkluzije za razvoj privreda zapadnog balkana (WB6)“

Advertiser Serbia31. маја 2023.

Svečana dodela priznanja „Miljenik potrošača”

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Pernod Ricard i Lenny Kravitz predstavili brend Nocheluna

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Marlboro odlazi u istoriju?

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Saznajte kako da ažurirate podešavanja privatnosti u svim svojim aplikacijama

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Roming podaci i pametno putno osiguranje – u jednom paketu

Advertiser Serbia29. маја 2023.

Glovo analitika pokazuje da su se prošle godine u Srbiji naručivala 3 burgera svakog minuta

Advertiser Serbia29. маја 2023.

Slovenija: Oglašivač 2022. godine je Mercator

Advertiser Serbia27. маја 2023.

Pet korisnih funkcija kamere vivo X90 Pro

Advertiser Serbia25. маја 2023.

TouchMenu – inovativna aplikacija u svetu ugostiteljstva!

Advertiser Serbia25. маја 2023.