Brendovi

Predstavljena Jana Luna Plena, posebno izdanje negazirane prirodne mineralne vode napunjene za vreme punog Meseca

Brendovi

Mesec, peti najveći prirodni satelit Sunčevog sistema, već stotinama godina inspiše čovečanstvo – od naučnika i istraživača do umetnika i književnika.

 

O samom nastanku Meseca prevladava teorija koja kaže da je neposredno nakon nastanka Sunčevog sistema, pre 4,5 milijarde godina, veliko nebesko telo udarilo u Zemlju i da su se krhotine tog snažnog sudara vremenom formirale u ono što danas poznajemo kao Mesec.

Mesec ima neverovatnu snagu na celokupni život na Zemlji – zajedno sa Suncem i Zemljinom rotacijom deluje na plimu i oseku, ali i na ljude, s obzirom da se organizam odraslih ljudi sastoji od 60 posto vode. Veruje se da Mesečeva energija utiče na naše emocionalno i duhovno stanje.

Kad se Mesec na svojoj putanji nađe u blizini Sunca, ne može se videti i tad se naziva mlad Mesec ili mladina. U sledećih sedam dana Mesec postupno dolazi u položaj u kojem se u odnosu na Sunce vidi pod pravim uglom, a tad je osvetljena desna polovina i ovu menu nazivamo prva četvrt. Tokom punog Meseca, Mesec stoji nasuprot Suncu, potpuno osvetljen njegovom svetlošću. Pun Mesec ili uštap javlja se dvanaest puta u godini, odnosno jednom mesečno. Zatim se osvetljena strana postupno smanjuje, a kad se smanji tačno na polovinu, to je poslednja faza, poznata kao zadnja četvrt“, objašnjava astronom Korado Korlević iz Zvjezdarnice Višnjan.

Sandy Lovković, Ivan Čevra i Korado Korlević

Voda inspirisana čarolijom Meseca

Upravo je pun Mesec (lat. Luna plena) bio inspiracija za novi, ekskluzivni proizvod u Jamničinom asortimanu. Radi se o posebnom, limitiranom izdanju negazirane prirodne mineralne vode Jana, napunjene za vreme punog Meseca – Jana Luna Plena. Biće dostupna u restoranskoj ponudi, u oko 40 restorana u Hrvatskoj.

Janin izvor nalazi se u netaknutoj prirodi Žumberka. Izvire iz dubine od 800 metara, što je ujedno i najdublji izvor u našoj regiji. Najviši nivo klasifikacije, jer pripada prirodnim mineralnim vodama, zaslužila je svojim stalnim stabilnim mineralnim sastavom, kao i svojom kvalitetom, što je više puta potvrđeno svetski priznatim sertifikatom Monde Selection. Jana Luna Plena zadržala je sve odlike Jane, a inovaciju, uz period u kojem smo je punili, predstavlja moderno dizajnirana etiketa na kojoj se nalazi Mesec koji svetli u mraku“, kazala je Sandy Lovković, direktorica razvoja i istraživanja u Jamnici plus.

Uz novo, Mesečevo ruho Jane, ono što ostaje nepromenjeno su svežina, idealan mineralni sastav i beskompromisni kvalitet.

Lucija Lugomer

Mladen Duduković

Andrea Trgovčević Iličić i Kristijan Iličić

Foto: Biljana Šimić
O kompaniji Jamnica plus
Jamnica plus lider je na tržištu mineralnih voda i sokova u Hrvatskoj, a posluje kao deo Grupe pića, organizacijske divizije unutar Fortenova grupe, koju uz Jamnicu čine Sarajevski kiseljak d.o.o. u BiH, Mg Mivela d.o.o. u Srbiji, Jamnica mineralna voda d.o.o. u Sloveniji te Jamnica Water Kft. u Mađarskoj. Promišljenim ulaganjima u modernizaciju, razvoj i nove tehnologije Grupa pića došla je do pozicije jednog od najmodernijih evropskih proizvođača mineralnih voda i bezalkoholnih pića s ukupnom godišnjom proizvodnjom većom od 600 milijuna litara što je čini najvećim proizvođačem u ovom delu Evrope. Grupa pića nudi široku paletu brendova kao što su Jamnica, Botanica, Sarajevski kiseljak, Mg Mivela, Jana, Jana Ice Tea, Jana vitamin, Jana s okusom voća, Sara, ProSport, ProGame, Toco, Sensation, Sky i Barts. Više informacija: jamnica.company/hr

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

A1 Kinoteka letnji bioskop počinje sa projekcijama od 15. jula

Advertiser Serbia12. јул 2024.

Belgija: Vlada zabranjuje izlaganje duvanskih proizvoda u prodavnicama

Advertiser Serbia12. јул 2024.

MARINA GUZIJAN, Nelt: „Pokazaćemo učesnicima koji su tipovi podatka danas bitni, kako da se podaci kreiraju u kvalitetne uvide i koje su veštine potrebne da se razvijaju kako bismo ostali konkurentni sutra“

Advertiser Serbia11. јул 2024.

Samsung Galaxy Z Fold6 i Z Flip6 podižu Galaxy AI na novi nivo

Advertiser Serbia11. јул 2024.

Samsung Galaxy Z Flip6 Olympic Edition, vođen Galaxy AI tehnologijom, ekskluzivno predstavljen takmičarima Olimpijskih igara

Advertiser Serbia10. јул 2024.

Nestlé petu godinu zaredom uključuje hrvatske studente u Summer’s Cool plaćenu praksu

Advertiser Serbia8. јул 2024.

AVON primio Cruelty Free sertifikat za sve svoje proizvode

Advertiser Serbia8. јул 2024.

Novi Galaxy Watch i BioActive senzor proširuju mogućnosti ličnih i preventivnih wellness rešenja

Advertiser Serbia8. јул 2024.

Galaxy Unpacked Jul 2024: Otvori svoju priču

Advertiser Serbia5. јул 2024.

Tisak – sinonim za kiosk u kojem ima ‘Svašta nešto’

Advertiser Serbia4. јул 2024.

Schneider Electric proglašen najodrživijom kompanijom na svetu od strane časopisa Time i portala Statista

Advertiser Serbia4. јул 2024.

Samsung poziva fanove širom sveta u Galaxy Experience prostore da dožive sledeće poglavlje Galaxy AI

Advertiser Serbia3. јул 2024.

Mala i srednja preduzeća koja koriste Microsoft Excel meta su sajber infekcija

Advertiser Serbia3. јул 2024.

Ljubimci na poslu: Kompanija Mars obeležava Svetski dan pasa na poslu

Advertiser Serbia3. јул 2024.

Biljana Vuksanović i Miloš Bojović, Telekom Srbija: Mentorstvo kao inspiracija

Advertiser Serbia2. јул 2024.