Konferencije

NEM Dubrovnik 2024., 1. dan: Warner Bros. Discovery proslavio predstavljanje Maxa, IDTV predstavili novi sadržaj, buduća predsednica Uprave Hrvatskog Telekoma delila svoje uvide, AI kao goruća tema

DUBROVNIK – NEM Dubrovnik 2024., TV market s pogledom, počeo je juče u Hotelu Dubrovnik Palace, s fokusom na sinergiju sadržaja, telekomunikacija i tehnologije, a posebno na veštačku inteligenciju.

 
Okupili su se predstavnici više od 260 kompanija iz celog sveta, uključujući više od 150 kupaca, rekordan broj izlagača, sponzora i ostalih posetilaca. Tokom četverodnevnog događanja povezivaće se, učiti i sklapati poslove fokusirane na CEE i ostatak Evrope.

Publika je s nestrpljenjem dočekala keynote Q&A intervju s Natašom Rapaić, Member of the Management Board and COO Residential, Hrvatski Telekom, koja preuzima ulogu predsednice Uprave od 1. jula. Sanja Božić-Ljubičić, CEO, Pickbox, Mediatranslations, Mediavision i NEM, moderirala je intervju s Natašom i istražila njenu viziju budućnosti telekomunikacijske industrije. Rapaić je podelila svoja iskustva, uvide i svoj put do nove ključne uloge u karijeri:

„Došla sam u Hrvatsku i u Hrvatski Telekom prije 20 godina. Nikada nisam mislila da ću ostati tako dugo, ali zaista mi sviđa ovdje. Bilo je to lijepo putovanje – imala sam privilegiju raditi s izvrsnim ljudima te raditi stvari koje su poboljšale tvrtku.“

Naglasila je i važnost uloge emocija u industriji koja, kako kaže, nije previše emotivna:
„Danas je televizija naše osnovno poslovanje. TV se očito temelji na sadržaju, a on je ključan za diferencijaciju. No, nije riječ samo o sadržaju; također je ključno je izgraditi emocionalnu povezanost. TV, IPTV i OTT donose emocionalnu povezanost našim korisnicima.“

Ekskluzivni novi sadržaj, informativni paneli i prezentacije

Program se nastavio predstavljanjem sadržaja IDTV-a (All3Media Company) gde su prikazani primeri poput globalnog hita The Traitors, dugoročnih formata poput Linga i njihova najnovijeg formata The Unknown.

Kad je reč o edukaciji, 11. izdanje započelo je informativnim prezentacijama iz kompanija Omdia i PlumResearch te Marie Valenzuele, o aktuelnoj temi veštačke inteligencije i njenoj ulozi u medijima, kao i njenoj upotrebi za stvaranje sadržaja, angažman publike i međunarodnu distribuciju sadržaja.


„Više se nećemo sjećati kako smo radili bez AI-a„, najavila je Maria Valenzuela.

„Očekujemo da će medijske tvrtke potrošiti više od 13 milijardi dolara na AI do 2028.“, rekla je Maria Rua Aguete, Omdia, i dodala: „Kada pitamo tvrtke što vam je prioritet u budućnosti, što mislite da će transformirati svijet? To nije 5G, nije cloud… to je zapravo AI.“  Takođe je objasnila kako AI može da unapredi i brojne elemente u sportu: „Predviđanje utakmica, istaknuta događanja…. Također, voditelji iz raznih zemalja ne moraju biti prisutni osobno, već mogu dobiti istaknuta događanja prevedena na bilo koji jezik na svijetu bez potrebe da budu na terenu.“

Prvi panel ovogodišnjeg događaja odnosio se na Strategies for Worldwide Success of CEE Content sponsored by NEM Zagreb. Panelisti iz RTL Hungary i Warner Bros. Discovery zajedno s Dannom Stern, Global Content Executive and Natalijom Gorščak, Acting President, Board RTV Slovenia, podelili su svoje uvide o partnerstvima, vladinoj podršci, mehanizmima finansiranja i strateškim savezništvima.

Tokom panela The Art of Content Acquisition sponsored by Prva TV rasprava je bila usmerena na inovativne pristupe i praktične savete prilagođene pojedinim zemljama. Panelisti su bili iz kompanija Ampere Analysis, Czech Television, Mediawan Rights and Latvian Television.

Dok je TV market ispunilo više od 260 kompanija, OIV digitalni signali i mreže omogućili su kafu i druženje na NEM-ovoj terasi, poznatoj po udobnom okruženju i inspirativnom pogledu na more.

Max Launch Party domaćina Warner Bros. Discovery

Popularna tema industrije u CEE-ju i celoj Evropi bilo je nedavno predstavljanje Max streaming platforme. Warner Bros. Discovery organizovao je zabavu dobrodošlice kojom je proslavio dostupnost usluge u 25 zemalja u Evropi i 65 zemalja i teritorija u svetu.

Terasa na krovu hotela bila je puna učesnika koji su se zagreavali za Jamieja Cookea, Group SVP and GM CEE, Middle East and Turkey, Warner Bros. Discovery i njegov Q&A intervju koji će uslediti sledeći dan.

Više informacija možete pronaći na službenim stranicama NEM Dubrovnik 2024. 

***

Nezaobilazan B2B događaj za CEE regiju

NEM Dubrovnik je B2B event koji se održava svake godine i posvećen je razvitku TV industrije u zemljama CEE regije. Redovni gosti su predstavnici FTA i pay TV kanala, tehnološke kompanije, pružaoci usluga streaminga i telekomunikacijskih usluga te drugi operateri koji omogućuju gledanje televizijskih programa, ali isto tako i mnogi glumci, producenti, redatelji, scenaristi i drugi profesionalci iz audiovizuelne industrije.
Proteklih godina na NEM Dubrovniku su učestvovali predstavnici više od 180 velikih globalnih i lokalnih kompanija, među ostalima: Eutelsat, Deutsche Telekom, A1 Telekom Austria Group, United Group, Comcast, Irdeto, NAGRA, Global Agency i Warner Bros. Discovery te AMC Networks International, BBC Studios, Paramount, Disney, NBCUniversal, Fremantle, Sony Pictures Television, Pickbox, MGM, ITV Studios Global Entertainment, Viasat World, Telekom Srbija Group, Prva Srpska Televizija, ZDF, BETA Film, HRT, Nova TV, RTL Hrvatska, RTL Hungary i mnogi drugi.

New Europe Market

New Europe Market (NEM) je grupni naziv za niz događanja koja organizuje Mediavision, hrvatska agencija za marketing i TV industriju. NEM se tradicionalno održava u Dubrovniku, dok je NEM Zagreb, posvećen televizijskim sadržajima, održan 2019. i 2022. Tokom tri dana bogatog programa u hotelu Esplanade Zagreb, događaj je fokusiran na stvaranje televizijskih i filmskih sadržaja, gde se održavaju brojne radionice i NEM Awards.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Konferencije

NEM Dubrovnik 2024., 3. dan: Skyshowtime CEO podelio uvide, Lionsgate prikazao novi sadržaj, TV product showcase, Pickbox proslavio 10 godina

Advertiser Serbia13. јун 2024.

NEM Dubrovnik 2024., 2. dan: Keynote govori Warner Bros. Discovery i BBC Studios, skrininzi i predstavljanja velikih studija iz SAD

Advertiser Serbia12. јун 2024.

PR Roman Forum uz pokroviteljstvo italijanske organizacije za odnose s javnošću – FERPI

Advertiser Serbia22. мај 2024.

Iskoristite veliku pre-summer sale akciju za SoMo Borac ulaznicu

Advertiser Serbia20. мај 2024.

NEM Dubrovnik 2024. objavljuje kompletan program: Sinergija sadržaja, industrije telekoma i tehnologije

Advertiser Serbia20. мај 2024.

Učenje, odučavanje i ponovno učenje – osnova je uspeha za budućnost poslovanja

Advertiser Serbia17. мај 2024.

Tradicionalni forum menadžera Srpske asocijacije menadžera u znaku AI

Advertiser Serbia14. мај 2024.

Da li su gradovi pokretači promena u društvu?

Advertiser Serbia10. мај 2024.

Forum Menadžera “What can AI do for you?”

Advertiser Serbia9. мај 2024.

Vrhunska tehnologija kao jedna od ključnih tema NEM Dubrovnika 2024

Advertiser Serbia8. мај 2024.

Prelaz na održivo društvo promeniće sve i svakoga

Advertiser Serbia3. мај 2024.

NEM Dubrovnik 2024 otkriva dodatne zanimljivosti iz agende

Advertiser Serbia3. мај 2024.

Najveći stručnjaci iz industrije luksuza po prvi put u Beogradu na The Luxury Network Adria Insight Series

Advertiser Serbia30. април 2024.

MANUELA ŠOLA, Komunikacijski laboratorij: „Cilj nam je stvoriti zajednicu okrenutu prema budućnosti”

Advertiser Serbia29. април 2024.

NEM Dubrovnik 2024 otkriva delove programa: Glavni govornici, razna predstavljanja i uvidi u TV industriju

Advertiser Serbia29. април 2024.