Brendovi

Mihailo Janković novi predsednik SAM-a, izabrani novi članovi Upravnog odbora

Brendovi

BEOGRAD – Srpska asocijacija menadžera održala je XVI izbornu Skupštinu na kojoj je izabrala novog predsednika – Mihaila Jankovića, generalnog direktora MK Grupe, koji će poziciju predvodnika najvećeg udruženja menadžera u zemlji preuzeti od Dragoljuba Damljanovića, i na kojoj će u naredne tri godine nastaviti da pruža doprinos daljem osnaživanju Asocijacije.

 

Mihailo Janković ima dugogodišnje, bogato iskustvo u vođenju korporativnih sistema, kao i u oblasti poslovne i strateške transformacije kompanija u cilju održivog rasta i razvoja poslovanja. Dobitnik je SAM Godišnje nagrade za „Menadžera godine 2019. godine“ kao i nagrade za promociju i razvoj liderstva kod mladih. Dugogodišnji je mentor, predavač na SAM Akademiji i učesnik raznovrsnih aktivnosti koje su doprinele širenju znanja, podršci menadžerima i poslovanju u najširem smislu.

Velika je privilegija stajati ispred članova u ulozi predsednika Asocijacije. Želeo bih posebno da se zahvalim Dragoljubu i dosadašnjim članovima UO na poverenju ukazanom kroz kandidaturu u novom mandatu, kao i svima koji su me podržali. Prihvatio sam ozbiljan zadatak, SAM je danas udruženje sa 500 članova, bogato aktivnostima, samoodrživo, sa pozitivnom atmosferom, dobrom reputacijom i velikim potencijalom. Spreman sam da posvetim svoje vreme i energiju daljem razvoju SAMa i ostvarivanju naše misije i ciljeva u bliskoj budućnosti“, rekao je Mihailo Janković i dodao: „Ne možemo da menjamo svet u kome živimo ali možemo da budemo relevantni za zajednicu i da kroz sve što radimo damo svoj doprinos u kreiranju boljeg mikro okruženja, i posledično ostvarimo pozitivan uticaj na našu privredu i društvo.“

Dragoljub Damljanović, koji je predvodio Asocijaciju u prethodnom mandatu, takođe se obratio prisutnima i istakao da je zahvalan na svim zajedničkim iskustvima i ponosan na ostvarene rezultate, koji su značajno uticali na menadžersku zajednicu i koji će biti potpora za još bolju budućnost, uvezivanje, napredak i rast.

Tri godine iza nas obeležile su globalna pandemija i izazovna spoljna geopolitička situacija, čiji su se uticaji prelili i na Srbiju. Ipak, u takvom okruženju, mi smo pokazali snagu kao Asocijacija, pruživši podršku našim članovima i široj poslovnoj zajednici kroz različite inicijative. Dodatno smo unapredili platformu za sticanje i razmenu znanja među menadžerima i preduzetnicima, pozicionirali smo se kao jak društveni akter kada se radi o biznis i društvenim temama, pokrenuli smo SAM Akademiju, proširili članstvo na naše menadžere van Srbije i započeli aktivnosti po regionu. Na kraju, prijateljska atmosfera i želja naših članova da kroz deljenje iskustva vrate „dug društvu“ je nešto na šta sam posebno ponosan“, istakao je Dragoljub Damljanović.

Novi članovi Upravnog odbora SAMa uz novog predsednika Mihaila Jankovića biće: Dragoljub Damljanović, Schneider Electric, Dragomir Kostić, Atlantic Brands, Nebojša Mandić, Intereuropa Beograd, Nebojša Matić, Mikroelektronika, Biljana Jovanović, modna kuća Luna, Borislav Miljanović, Represent System, Branka Pudrlja Durbaba, A1, Dragan Filipović, Generali Osiguranje, Ivana Đoković, AIGO, Miša Lukić, New Startegy, Rade Rakočević, Senzal Capital, Saša Popović, VEGA IT, Vlastimir Vuković, NLB Komercijalna banka, Bojan Leković, KupujemProdajem i Vesna Damjanić, Bloomberg Adria kao medijski partner. Predsednik Skupštine Srpske asocijacije menadžera biće Slobodan Đinović, Orion telekom.

SAM je u prethodne tri godine uspešno realizovao i sproveo više od 170 različitih aktivnosti od kojih su se posebno izdvojile reakcija i aktivnosti tokom pandemije, pokretanje edukativnog programa SAM Akademije i nove forme Foruma menadžera, rast članstva i očuvanje jedinstvene, prijateljske i pozitivne atmosfere za razvoj i poslovno povezivanje. Tradicionalni Junski susret, kao i dodela Godišnjih nagrada su događaji koji su se svake godine realizovali i gde su se promovisale najboje poslovne i poslodavačke prakse i gde su se posebno isticali pojedinci i kompanije koji doprinose razvoju mladih i šireg društva.

Asocijacija će u narednom periodu nastaviti da se razvija, širi, jača svoju mrežu i doprinosi unapređenju poslovne i društvene zajednice. Integritet, relevantnost, jako i brojno članstvo, kao i posebno usmerenje na razvoj mladih članova biće osnove za nastavak daljeg uspešnog rada ovog Udruženja.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Galaxy AI u rukama 8,8 miliona ljudi: Revolucija veštačke inteligencije sada stvarno počinje

Advertiser Serbia21. мај 2024.

Održana druga radionica sa Ivanom Minićem i autorima Naše mreže: Mali biznisi su najvitalniji deo privrede i šansa manjih sredina

Advertiser Serbia20. мај 2024.

BELhospice proslavio 20. rođendan: Jubilej posvećen podizanju svesti o palijativnoj nezi u Botaničkoj bašti “Jevremovac“

Advertiser Serbia20. мај 2024.

CEFTA i Zajedničko regionalno tržište su instrumenti za ubrzanu integraciju u EU tržište

Advertiser Serbia16. мај 2024.

A1 Srbija dostigao milionitog korisnika VoLTE tehnologije

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Najnovija linija Samsung AI TV-a i zvučnika već je dostupna u redovnoj prodaji u Srbiji

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Milionska kazna za Epic Games zbog reklama usmerenih na decu

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Knox Journals: Neka je vaša bezbednost uvek pod kontrolom – vaši podaci se koriste tačno onako kako vi smatrate prikladnim

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Poznati modni brend bankrotirao

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Kampanja „Dečji svet je veći od ekrana” privukla ogromnu pažnju javnosti!

Advertiser Serbia14. мај 2024.

Tradicionalni forum menadžera Srpske asocijacije menadžera u znaku AI

Advertiser Serbia14. мај 2024.

Glovo i Spotify ulaze u partnerstvo i nude Spotify Premium Glovo korisnicima

Advertiser Serbia14. мај 2024.

NELT Grupa i UNICEF formiraju strateško partnerstvo da opreme decu veštinama za 21. vek

Advertiser Serbia14. мај 2024.

ĐORĐE JOVANOVIĆ, Xiaomi: „Ova kampanja je nastavak game changing serijala kampanja po kojima je Xiaomi postao poznat“

Advertiser Serbia10. мај 2024.

Infinum je prva hrvatska developerska agencija sa sertifikatom Poslodavac Partner

Advertiser Serbia10. мај 2024.