Mediji

Kurir TV dobio od REM-a dozvolu za emitovanje

Mediji

U Adria Media Grupi kažu da tačan datum početka emitovanja novog kablovskog kanala još nije određen, ali je poznato da će na toj televiziji, uz zaposlene u listu Kurir, biti angažovano dodatnih sto novinara i televizijskih eksperata

 

Jedna od tačaka dnevnog reda sednice Savet REM-a, održane 27. marta, bilo je i donošenje odluke o izdavanju dozvole za pružanje medijske usluge na osnovu zahteva Adria Media Group d.o.o. Beograd – Kurir televizija.

Odluka još nije objavljena na sajtu regulatornog tela, ali u Adria Media Grupi, izdavaču lista Kurir, potvrđuju da su od REM-a dobili odobrenje za početak rada.

Dozvolu REM-a smo dobili i u pitanju je dozvola za kablovsko emitovanje“, rekla je za Cenzolovku Irena Petrović, PR menadžer AMG.

Ona je dodala da početak emitovanja programa još nije određen.

Tačan datum početka emitovanja programa procenjujemo u odnosu na novonastalu situaciju izazvanu korona virusom. U ovom trenutku nam je važno da se orijentišemo na proizvodnju sadržaja, koja je, u datim okolnostima, bezbedno i svrsishodno organizovana“, naglasila je Irena Petrović.

Kurir televiziju zasad će moći da gledaju samo korisnici MTS IPTV i kablovskog sistema Supernova, ali u AMG se nadaju da će „postići dogovor i sa ostalim operaterima na teritoriji Srbije“.

U AMG navode da će program nove televizije biti „u duhu brenda Kurir, što znači kombinacija informativnog i zabavnog programa“, uz uverenje da će programska šema Kurir TV „biti zanimljiva i relevantna širokoj ciljnoj grupi, kao što su to već onlajn i print izdanja“.

Projekat TV izdanja brenda Kurir predviđa da se, pored već zaposlenih, uposli dodatnih sto novinara i televizijskih eksperata. Naravno, njihov broj će se tokom vremena menjati, u skladu sa potrebama tržišta i rastom brenda Kurir. Pojačaćemo broj dopisništava po Srbiji, jer je Kurir brend kome je Srbija u fokusu“, kaže Irena Petrović iz AMG.

Pokretanje televizijske ekstenzije dnevnog lista Kurir u tom mediju najavljivano je još 2015. godine. Prošlog februara mediji su objavili da se „u sedištu AMG gradi nekoliko TV studija za novu televiziju čiji će program početi da se emituje u aprilu“.

Navodno, ta televizija trebalo je da bude nazvana K1 i da bude „u ponudi Telekomovog kabla, na broju jedan, što bi trebalo da predstavlja pandan SBB-ovom N1“. Mediji su početkom prošle godine spekulisalii o tome da je iza akvizicije AMG krajem 2018 samo nominalno stajao Mondo Inc Igora Žeželja, a da je stvarni kupac zapravo Telekom Srbija.

Inače, televizija pod nazivom K1 zaista je počela da radi, i to baš na Telekomovoj platformi, ali iza te, kao i još dve televizije – TV doktor i Kazbuka, stoji pevač Željko Joksimović.

 
Autor: Denis Kolundžija
Izvor: Cenzolovka

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Mediji

Sedmični pregled gledanosti televizije od 10. do 16. juna 2024

Advertiser Serbia20. јун 2024.

Uzbudljive priče i ove nedelje na TV programu

Advertiser Serbia18. јун 2024.

NEM Dubrovnik 2024., 3. dan: Skyshowtime CEO podelio uvide, Lionsgate prikazao novi sadržaj, TV product showcase, Pickbox proslavio 10 godina

Advertiser Serbia13. јун 2024.

NEM Dubrovnik 2024., 2. dan: Keynote govori Warner Bros. Discovery i BBC Studios, skrininzi i predstavljanja velikih studija iz SAD

Advertiser Serbia12. јун 2024.

NEM Dubrovnik 2024., 1. dan: Warner Bros. Discovery proslavio predstavljanje Maxa, IDTV predstavili novi sadržaj, buduća predsednica Uprave Hrvatskog Telekoma delila svoje uvide, AI kao goruća tema

Advertiser Serbia11. јун 2024.

Leto na SkyShowtime platformi

Advertiser Serbia10. јун 2024.

Predstavljeni finalisti međunarodne radionice “Make the Scene!“, partnerskog projekta United Media i Pulskog Filmskog Festivala

Advertiser Serbia8. јун 2024.

Odakle satelit među krompirima i malinama i kakve veze sa tim imaju Japanci i Tito

Advertiser Serbia7. јун 2024.

United Grupa započinje izgradnju novog terestrijalnog kabla između Atine i Soluna

Advertiser Serbia6. јун 2024.

SUPERSTAR 3 – Dom remasterizovanih domaćih klasika

Advertiser Serbia5. јун 2024.

United Grupa stvara najveću optičku mrežu u Jugoistočnoj Evropi pod brendom United Fiber

Advertiser Serbia4. јун 2024.

Filmske avanture i ove nedelje na FilmBox kanalima

Advertiser Serbia4. јун 2024.

Uspostavljena saradnja United Media i Fakulteta dramskih umetnosti

Advertiser Serbia3. јун 2024.

SkyShowtime otkriva impresivan spisak naslova koji stižu na platformu u toku 2024. godine i u nastavku

Advertiser Serbia3. јун 2024.

Filmovi koji će definitivno postati vaši favoriti

Advertiser Serbia28. мај 2024.