Brendovi

Kompanija Samsung otvorila petu digitalnu učionicu u Srbiji

Brendovi

Učenici Osnovne škole „Svetozar Marković“ u Lapovu imaće priliku da usvajaju gradivo putem najsavremenijih tehnologija i opreme, zahvaljujući kompaniji Samsung koja je u ovoj obrazovnoj instituciji otvorila petu digitalnu učionicu u Srbiji

Naš cilj je da deci pokažemo kako da uče pametno, a u tome moderna tehnologija može samo da im pomogne. Veoma smo ponosni na ovaj projekat i na dosadašnje rezultate koje smo postigli. Najvažnije nam je da su reakcije nastavnika i učenika veoma pozitivne i da oni jasno osećaju poboljšanje pri pohađanju nastave i učenju. Verujem da će tako biti i u ovoj školi“, kaže Milan Vujović, direktor marketinga kompanije Samsung za Adriatik region.

null

Prema istraživanjima sprovedenim u digitalnim učionicama koje koriste Samsung rešenje, najveće unapređenje u nastavi ogleda se u znatno većoj interaktivnosti učenika tokom časa, poboljšanoj saradnji među njima, kao i u boljem razumevanju gradiva. Takođe, koncentracija učenika je poboljšana za 23 odsto, dok je produktivnost nastavnika porasla za 10 odsto.

null

Nadam se da će ova pametna učionica dodatno osnažiti ulogu nastavnika i omogućiti učenicima jedno novo iskustvo učenja i interaktivniju nastavu. Posebno nam je drago što je još jedna škola iz unutrašnjosti dobila tu privilegiju da primeni nove tehnologije u svom radu“, kaže Slavica Tomić, direktorka Osnovne škole „Svetozar Marković“.

Kompanija Samsung investirala je oko šest miliona dinara za opremanje i renoviranje digitalne učionice u Lapovu. Učionica je opremljena sa 30 Samsung uređaja Tab A od 9.7 inča, pametnom tablom i odgovarajućim softverom. Uređaji su povezani sa centralnim serverom koji poseduje bazu svih podataka i multimedijalnih materijala za nastavu. Predviđeno je da učionicu koriste đaci svih razreda kako bi svi podjednako učestvovali u novim metodama nastave, a nastavnom osoblju će biti omogućena obuka i dodatni treninzi.

U saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, kompanija Samsung je do sada otvorila četiri digitalne učionice u Srbiji – u osnovnim školama u Požarevcu i Paraćinu, kao i u Elektrotehničkoj školi „Zemun“ i Fakultetu organizacionih nauka.

null


 

O kompaniji Samsung Electronics, Ltd.

null

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiriše svet i oblikuje budućnost svojim transformativnim idejama i tehnologijama, donoseći nove definicije u svetu televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, kamera, digitalnih kućnih uređaja, štampača, medicinske opreme, mrežnih sistema i rešenja za poluprovodnike i LED uređaje. Takođe se nalazimo na vodećem položaju u oblasti povezivanja novih uređaja na internet (“Internet stvari”) kroz, između ostalog, naše inicijative za pametne domove i digitalno zdravstvo. Zapošljavamo 319.000 ljudi u 84 zemlje uz godišnju prodaju od 196 milijardi američkih dolara. Da biste saznali više, molimo vas da posetite našu zvaničnu internet prezentaciju na adresi www.samsung.com i naš zvanični blog na adresi global.samsungtomorrow.com.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Niklo kao ja: Urbanim vrtovima protiv klimatskih promena

Advertiser Serbia16. јул 2024.

Schneider Electric za mlade električare – pridruži se!

Advertiser Serbia15. јул 2024.

Skoro dve hiljade građana besplatno pregledalo mladeže

Advertiser Serbia15. јул 2024.

Belgija: Vlada zabranjuje izlaganje duvanskih proizvoda u prodavnicama

Advertiser Serbia12. јул 2024.

Velika Britanija: Amazonu preti istraga zbog lošeg tretmana dobavljača

Advertiser Serbia12. јул 2024.

Samsung Galaxy Z Fold6 i Z Flip6 podižu Galaxy AI na novi nivo

Advertiser Serbia11. јул 2024.

A1 Kinoteka letnji bioskop počinje sa projekcijama od 15. jula

Advertiser Serbia11. јул 2024.

MARINA GUZIJAN, Nelt: „Pokazaćemo učesnicima koji su tipovi podatka danas bitni, kako da se podaci kreiraju u kvalitetne uvide i koje su veštine potrebne da se razvijaju kako bismo ostali konkurentni sutra“

Advertiser Serbia11. јул 2024.

Samsung Galaxy Z Flip6 Olympic Edition, vođen Galaxy AI tehnologijom, ekskluzivno predstavljen takmičarima Olimpijskih igara

Advertiser Serbia10. јул 2024.

Nestlé petu godinu zaredom uključuje hrvatske studente u Summer’s Cool plaćenu praksu

Advertiser Serbia8. јул 2024.

AVON primio Cruelty Free sertifikat za sve svoje proizvode

Advertiser Serbia8. јул 2024.

Novi Galaxy Watch i BioActive senzor proširuju mogućnosti ličnih i preventivnih wellness rešenja

Advertiser Serbia8. јул 2024.

Galaxy Unpacked Jul 2024: Otvori svoju priču

Advertiser Serbia5. јул 2024.

Tisak – sinonim za kiosk u kojem ima ‘Svašta nešto’

Advertiser Serbia4. јул 2024.

Schneider Electric proglašen najodrživijom kompanijom na svetu od strane časopisa Time i portala Statista

Advertiser Serbia4. јул 2024.