Agencije

Gerd Leonhard na Future Tense: „Održivost nije utopija, nego poslovna strategija čovečanstva“

ZAGREB – Kako izgleda održiva budućnost? O tome će na poslovnoj konferenciji Future Tense u maju u Zagrebu govoriti futurolog Gerd Leonhard

 

Može li održivost biti isplativa? To je pitanje koje se sve češće postavlja ali mnogi veruju kako je potpuno suvišno jer alternative, jednostavno, nema. Prošle smo godine na poslovnoj konferenciji Future Tense od futurologa Mikea Walsha čuli kako „poslovi koji nisu digitalni, za 10 godina više neće postojati“. Ove godine švajcarski futurolog Gerd Leonhard poručuje kako ista sudbina čeka poslove koji nisu održivi.

Zbog krize s pandemijom Covida-19 potpuno smo promenili prioritete. Ekonomista Milton Friedman kaže da smo puno spremniji da napravimo radikalne promene kad smo suočeni s krizom i propadanjem. Nakon pandemije, zbog koje smo promenili svoj način života jer smo morali, mislim da ćemo istu stvar napraviti i s klimatskim promenama. To nije pitanje altruizma ili humanizma, nego napretka. To je poslovna strategija čovečanstva“, kaže Leonhard.

Ovaj švajcarski futurolog, nekadašnji muzičar, u poslednjih 20 godina postao je jedan od najcenjenijih govornika i futurologa na svetu, sa više od 1600 govora i aktivnosti u više od 50 zemalja sveta. Savetovao je brojne globalne kompanije i nacionalne vlade, a sebe pre svega naziva – humanistom. U srži njegovog poslovanja je moto: Ljudi, Planeta, Svrha i Prosperitet te smatra kako će u idućih 5 godina svi uspešni poslovi biti zeleni i održivi.

Fan sam tehnologije i veštačke inteligencije. Ne mislim da treba da je se bojimo, ali mislim da moramo da se menjamo. Ne treba da razmišljamo o tome koja će radna mesta i veštine nestati, nego razmišljati na način da će opstati oni koji će znati da je koriste. U srcu svakog sistema ili pojedinca mora postojati, uz želju za preživljavanjem, i želja za održavanjem. Po meni, neupitno je hoćemo li ili nećemo ulagati u održivost. Ako želite opstati, ostati i ostaviti pozitivan trag – održivost je jedini scenarijo“, smatra Sabina Škrtić, članica uprave ENNA grupe.

Future Tense međunarodno je nagrađivana poslovna konferencija i biće održana 10. i 11. maja 2023. u Muzeju suvremene umjetnosti. Osim Gerda Leonharda, u Zagreb dolazi još šest svetski cenjenih futurologa; Erice Orange će govoriti o budućnosti obrazovanja i rada, Nikolas Badminton o budućnosti tehnologije, a Anders Indset o tome kako će izgledati leadership budućnosti. S kopenhaškog Instituta za studije budućnosti dolaze dva futurologa; Sofie Hvitved, koja će nam približiti kako izgleda budućnost metaversea, veštačke inteligencije i medija te Joe-Max Wakim, stručnjak za trendove u zdravlju i medicini. Alfons Karabuda će govoriti o budućnosti industrije zabave i kulture.

Osim predavanja, na Future Tense 2023 očekuju vas panel rasprave s vodećim ljudima lokalne i regionalne poslovne i akademske zajednice, neprofitnog sektora i javne administracije. Donosioci odluka na svim nivoima okupiće se u MSU i raspravljati o mogućnostima koje nose nove tehnologije i korištenju inovacija u svakodnevnom poslovanju.

Sve o ovogodišnjoj konferenciji, kao i o ulaznicama i mogućnosti učestvovanje pronađite na www.futuretense.eu.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

FEFA fakultet i I&F Grupa – četvrtu godinu zaredom savremenim studijama obrazuju buduće marketare

Advertiser Serbia1. јуна 2023.

Izabran novi Upravni Odbor IAA Serbia

Advertiser Serbia31. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] MCCANN TIRANA: „Kampanja za zapošljavanje“ za Webhelp

Advertiser Serbia31. маја 2023.

WPP se udružuje sa NVIDIA kako bi koristio veštačku inteligenciju u oglašavanju

Advertiser Serbia30. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] 404: „Ožujsko – Svjetsko nogometno prvenstvo“

Advertiser Serbia30. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] IMAGO OGILVY: „Uživaj između redova“ za Kraš Napolitanke

Advertiser Serbia29. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] SVA: „Novogodišnja čestitka 2023″

Advertiser Serbia25. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] DEGORDIAN: „Dizajn web stranice i prilagođavanje za preko 40 tržišta“ za Muzej iluzija

Advertiser Serbia25. маја 2023.

Dva srebra za M2Communications na Eventex Awards

Advertiser Serbia22. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] MCCANN SARAJEVO: „I jare i pare“ za Grawe osiguranje

Advertiser Serbia22. маја 2023.

Ovation najuspešnija agencija na MIXX 2023

Advertiser Serbia19. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] FUTURA DDB HRVATSKA: „McFlurry & McSundae Deluxe Oreo“ za McDonald’s Hrvatska

Advertiser Serbia18. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] OVATION: „Štark – I osmeh je tu!“

Advertiser Serbia17. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] IMAGO OGILVY: „Sve je moguće dok si u igri“ za Hattrick – PSK

Advertiser Serbia16. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] DEGORDIAN: „Smoki street art celebration“

Advertiser Serbia15. маја 2023.