Agencije

DOBRINKA VIĆENTIJEVIĆ: „Dočaraćemo polaznicima svu raznolikost upotrebe različitih izvora podataka“

Razgovarali smo sa Dobrinkom Vićentijević, Shopper Insights Director-icom kompanije EyeSee o ovogodišnjoj IAA Akademiji u okviru koje je koordinator edukativnog modula Istraživanje & Analitika

 
_____________________________________________________________________________________

AcademIAA 2021, edukativni program u organizaciji IAA Srbija, ove godine biće održan onlajn u periodu od 21. oktobra do 2. decembra.

Preko 30 predavača i panelista pojaviće se u okviru 6 modula: BIZNIS (koordinator: Marko Pešić, izvršni direktor, Ovation BBDO), DIGITAL (koordinator: Goran Jankuloski, Managing Partner, Žiška), INOVACIJE (koordinator: Ljubica Vukčević, Head of Data Analytics and Insight, Direct Media United Solutions), ISTRAŽIVANJE & ANALITIKA (koordinator: Dobrinka Vićentijević, Shopper Insights Director, EyeSee), KREATIVA (koordinator: Vladimir Ćosić, kreativni direktor, Represent System), MEDIJI (koordinator: Ana Mijajlović, Media Director, Havas Adriatic).

Ovogodišnji program je „otvoren“ za sve zainteresovane (polaznici ove godine ne prolaze proces selekcije), a AcademIAA 2021 donosi jednu značajnu novinu – deo sadržaja namenjen je i onima koji imaju dugogodišnje iskustvo u struci. Reč je o modulu Inovacije, koji će biti održan 4. novembra.

Prijave traju do 15. oktobra!
_____________________________________________________________________________________

Za početak, molimo vas da predstavite modul čiji ste koordinator: Koji je naziv modula, ko su predavači, koje su teme i koji su edukativni sadržaji svake od pojedinačnih tema?

– Naziv modula je Istraživanje & Analitika, a predavači su neki od najvećih stručnjaka i entuzijasta u istraživačkoj industriji u ovom trenutku. Teme koje će biti pokrivene tiču se osnova istraživanja i analitike, trendova u industriji i praktičnih primera kako su neke od najuspešnijih kompanija u Srbiji i svetu došle do veoma važnih saznanja koja su im unapredila poslovanje.

Jovana Dukić Vasić, Business Development Manager iz Smart Plus Research-a, će polaznicima pružiti uvid u osnove istraživačke industrije sa svojim predavanjem ”Klasici koji nikad ne izlaze iz mode – “Tradicionalna” istraživanja bez kojih se ne može“.
Marijana Agić Molnar, CEO and Data Strategist iz DataDo, će u okviru svog predavanja pod nazivom „Budućnost koja je tu – Korišćenje podataka u svrhu razumevanja potrošača“ polaznike upoznati sa primenom analitike u poslovanju i objasniti koje sve podatke kompanije mogu da koriste kao bi unapredlie svoje poslovanje
Emina Tamindžija, Market research and Innovation manager iz Bambija, će nam pokazati kako kompanija koristi istraživanja za lansiranje novih proizvoda u svom predavanju „(Sa)znanje kao gorivo za inovacije – Značaj istraživanja u procesu kreiranja uspešne inovacije“.
Nataša Ajdačić, Shopper Insight and Category Development Manager, Coca-Cola Hellenic Bottling Company, i Predrag Ćirović, Managing Director iz GfK Belgrade, će nam predstaviti kako se može na osnovu analize kupovina bolje upoznati kupac i šta to za jednu kompaniju znači. Naziv predavanja je „Kako udahnuti život podacima? – Segmentacija kupaca bazirana na bihejvioralnim podacima“
Mila Milosavljević, Senior Insights Manager/Digital Consultant iz EyeSee, će nam pokazati kako jedna svetska kompanija kao Tweeter koristi bihejvioralna istraživanja i predstaviti case „Rodne uloge u sportskom oglašavanju – Primena neuromarketinških i bihejvioralnih metoda u razumevanju efekata oglašavanja“.

Koji su glavni edukativni ciljevi modula čiji ste vi koordinator i kome je ova edukacija namenjena?

– Ove godine modul smo organizovali tako da polaznicima dočaramo svu raznolikost upotrebe različitih izvora podataka i prikažemo konkretne studije slučaja koje će ih inspirisati u njihovom daljem radu.

Modul ima dva jednako važna cilja. Jedan je da, onima koji se prvi put susreću sa istraživanjima i analitikom, pruži zdrave osnove za razumevanje KOJA istraživanje/analize i KAKO primeniti da bi se dobili pravi odgovori na poslovna pitanja. Drugi cilj je da svima pruži jasnu sliku u kom smeru ide istraživačka industrija, te da predstavi nove trendove u svetu i kod nas.

Edukacija je namenjena svima koji se trenutno bave istraživanjema i analitikom ili će ih tokom svoje karijere koristiti za donošenje uspešnih poslovnih odluka.

Uputite poziv svim potencijalnim polaznicima, odnosno preporučite ovogodišnju IAA Akademiju

– Dođite da iz prve ruke i od najuspešnijih ljudi iz naše industrije čujete najrelevantnije informacije za svakog mladog marketara na jednom mestu. Ovakva prilika se ne propušta!

 

Izvor: Advertiser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

One i McCann Podgorica zajedno sa partnerima osvojili 3 nagrade na CIM Forumu

Advertiser Serbia2. јуна 2023.

FEFA fakultet i I&F Grupa – četvrtu godinu zaredom savremenim studijama obrazuju buduće marketare

Advertiser Serbia1. јуна 2023.

Izabran novi Upravni Odbor IAA Serbia

Advertiser Serbia31. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] MCCANN TIRANA: „Kampanja za zapošljavanje“ za Webhelp

Advertiser Serbia31. маја 2023.

WPP se udružuje sa NVIDIA kako bi koristio veštačku inteligenciju u oglašavanju

Advertiser Serbia30. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] 404: „Ožujsko – Svjetsko nogometno prvenstvo“

Advertiser Serbia30. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] IMAGO OGILVY: „Uživaj između redova“ za Kraš Napolitanke

Advertiser Serbia29. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] SVA: „Novogodišnja čestitka 2023″

Advertiser Serbia25. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] DEGORDIAN: „Dizajn web stranice i prilagođavanje za preko 40 tržišta“ za Muzej iluzija

Advertiser Serbia25. маја 2023.

Dva srebra za M2Communications na Eventex Awards

Advertiser Serbia22. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] MCCANN SARAJEVO: „I jare i pare“ za Grawe osiguranje

Advertiser Serbia22. маја 2023.

Ovation najuspešnija agencija na MIXX 2023

Advertiser Serbia19. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] FUTURA DDB HRVATSKA: „McFlurry & McSundae Deluxe Oreo“ za McDonald’s Hrvatska

Advertiser Serbia18. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] OVATION: „Štark – I osmeh je tu!“

Advertiser Serbia17. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] IMAGO OGILVY: „Sve je moguće dok si u igri“ za Hattrick – PSK

Advertiser Serbia16. маја 2023.