Agencije

DOBRINKA VIĆENTIJEVIĆ: „Dočaraćemo polaznicima svu raznolikost upotrebe različitih izvora podataka“

Razgovarali smo sa Dobrinkom Vićentijević, Shopper Insights Director-icom kompanije EyeSee o ovogodišnjoj IAA Akademiji u okviru koje je koordinator edukativnog modula Istraživanje & Analitika

 
_____________________________________________________________________________________

AcademIAA 2021, edukativni program u organizaciji IAA Srbija, ove godine biće održan onlajn u periodu od 21. oktobra do 2. decembra.

Preko 30 predavača i panelista pojaviće se u okviru 6 modula: BIZNIS (koordinator: Marko Pešić, izvršni direktor, Ovation BBDO), DIGITAL (koordinator: Goran Jankuloski, Managing Partner, Žiška), INOVACIJE (koordinator: Ljubica Vukčević, Head of Data Analytics and Insight, Direct Media United Solutions), ISTRAŽIVANJE & ANALITIKA (koordinator: Dobrinka Vićentijević, Shopper Insights Director, EyeSee), KREATIVA (koordinator: Vladimir Ćosić, kreativni direktor, Represent System), MEDIJI (koordinator: Ana Mijajlović, Media Director, Havas Adriatic).

Ovogodišnji program je „otvoren“ za sve zainteresovane (polaznici ove godine ne prolaze proces selekcije), a AcademIAA 2021 donosi jednu značajnu novinu – deo sadržaja namenjen je i onima koji imaju dugogodišnje iskustvo u struci. Reč je o modulu Inovacije, koji će biti održan 4. novembra.

Prijave traju do 15. oktobra!
_____________________________________________________________________________________

Za početak, molimo vas da predstavite modul čiji ste koordinator: Koji je naziv modula, ko su predavači, koje su teme i koji su edukativni sadržaji svake od pojedinačnih tema?

– Naziv modula je Istraživanje & Analitika, a predavači su neki od najvećih stručnjaka i entuzijasta u istraživačkoj industriji u ovom trenutku. Teme koje će biti pokrivene tiču se osnova istraživanja i analitike, trendova u industriji i praktičnih primera kako su neke od najuspešnijih kompanija u Srbiji i svetu došle do veoma važnih saznanja koja su im unapredila poslovanje.

Jovana Dukić Vasić, Business Development Manager iz Smart Plus Research-a, će polaznicima pružiti uvid u osnove istraživačke industrije sa svojim predavanjem ”Klasici koji nikad ne izlaze iz mode – “Tradicionalna” istraživanja bez kojih se ne može“.
Marijana Agić Molnar, CEO and Data Strategist iz DataDo, će u okviru svog predavanja pod nazivom „Budućnost koja je tu – Korišćenje podataka u svrhu razumevanja potrošača“ polaznike upoznati sa primenom analitike u poslovanju i objasniti koje sve podatke kompanije mogu da koriste kao bi unapredlie svoje poslovanje
Emina Tamindžija, Market research and Innovation manager iz Bambija, će nam pokazati kako kompanija koristi istraživanja za lansiranje novih proizvoda u svom predavanju „(Sa)znanje kao gorivo za inovacije – Značaj istraživanja u procesu kreiranja uspešne inovacije“.
Nataša Ajdačić, Shopper Insight and Category Development Manager, Coca-Cola Hellenic Bottling Company, i Predrag Ćirović, Managing Director iz GfK Belgrade, će nam predstaviti kako se može na osnovu analize kupovina bolje upoznati kupac i šta to za jednu kompaniju znači. Naziv predavanja je „Kako udahnuti život podacima? – Segmentacija kupaca bazirana na bihejvioralnim podacima“
Mila Milosavljević, Senior Insights Manager/Digital Consultant iz EyeSee, će nam pokazati kako jedna svetska kompanija kao Tweeter koristi bihejvioralna istraživanja i predstaviti case „Rodne uloge u sportskom oglašavanju – Primena neuromarketinških i bihejvioralnih metoda u razumevanju efekata oglašavanja“.

Koji su glavni edukativni ciljevi modula čiji ste vi koordinator i kome je ova edukacija namenjena?

– Ove godine modul smo organizovali tako da polaznicima dočaramo svu raznolikost upotrebe različitih izvora podataka i prikažemo konkretne studije slučaja koje će ih inspirisati u njihovom daljem radu.

Modul ima dva jednako važna cilja. Jedan je da, onima koji se prvi put susreću sa istraživanjima i analitikom, pruži zdrave osnove za razumevanje KOJA istraživanje/analize i KAKO primeniti da bi se dobili pravi odgovori na poslovna pitanja. Drugi cilj je da svima pruži jasnu sliku u kom smeru ide istraživačka industrija, te da predstavi nove trendove u svetu i kod nas.

Edukacija je namenjena svima koji se trenutno bave istraživanjema i analitikom ili će ih tokom svoje karijere koristiti za donošenje uspešnih poslovnih odluka.

Uputite poziv svim potencijalnim polaznicima, odnosno preporučite ovogodišnju IAA Akademiju

– Dođite da iz prve ruke i od najuspešnijih ljudi iz naše industrije čujete najrelevantnije informacije za svakog mladog marketara na jednom mestu. Ovakva prilika se ne propušta!

 

Izvor: Advertiser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

Svet slavi sa Novakom: ,,Ne dozvolite da vam bilo ko oduzme snove“

Advertiser Serbia30. јануара 2023.

[KREATIVCI & KREATIVNOST 2022/23] DAMIR RUVIĆ, Via Media: „Svake godine je sve manje domaćih radova koji skreću pažnju“

Advertiser Serbia26. јануара 2023.

Degordian akvizirao Shopycode, e-commerce development kompaniju

Advertiser Serbia26. јануара 2023.

Ovation Digital Trends 2023 – Da li se usuđujete da (ne) budete digitalni?

Advertiser Serbia20. јануара 2023.

Mladi genijalci Beograda za koje će se tek čuti

Advertiser Serbia19. јануара 2023.

Sonda & Kraš „Designed by People“: Korisnici će sami da dizajniraju praznični asortiman Kraš proizvoda za 2023!

Advertiser Serbia19. јануара 2023.

IGOR MLADINOVIĆ, Imago Ogilvy: Generacija mediokracija

Advertiser Serbia18. јануара 2023.

[KREATIVCI & KREATIVNOST 2022/23] DEJAN SPIRKOSKI, Saatchi & Saatchi Skopje: „Kreativnost napreduje i postaje još bolja pod pritiskom“

Advertiser Serbia17. јануара 2023.

[KREATIVCI & KREATIVNOST 2022/23] IVANA PETKOVIĆ, SVA: „Sve više brendova se pita ko su suštinski, šta rade i kako utiču na društvo u celini“

Advertiser Serbia16. јануара 2023.

Studiu Sonda čak tri nagrade na velikoj bijenalnoj izložbi Hrvatskog dizajna

Advertiser Serbia16. јануара 2023.

[KREATIVCI & KREATIVNOST 2022/23] MILOŠ SKOKIĆ, Žiška: „Dobar agencijski kreativac današnjice nije kreativac, već kreator“

Advertiser Serbia13. јануара 2023.

[KREATIVCI & KREATIVNOST 2022/23] IVANA ZEKOVIĆ, Leo Burnett Beograd: „Jedini trend koji priznajem je: biti original.“

Advertiser Serbia12. јануара 2023.

[KREATIVCI & KREATIVNOST 2022/23] JELENA FIŠKUŠ i SEAN POROPAT, Studio Sonda: „Ideja će i dalje biti ključ svega“

Advertiser Serbia11. јануара 2023.

[POGLED SA VRHA 2022/23] EMINA FERIZOVIĆ, Eminent Communications: „Primetan je trend rasta potražnje za malim agencijama“

Advertiser Serbia11. јануара 2023.

[POGLED SA VRHA 2022/23] DANIEL ACKERMANN, Degordian: „Vladaju neizvjesnost i disbalans u industriji tržišnih komunikacija“

Advertiser Serbia10. јануара 2023.