Brendovi

U Valjevu promovisan Trening centar Tehničke škole – fabrika Gorenje jedan od partnera

Brendovi

Danas je u Valjevu promovisan Trening centar Tehničke škole, jedan od dvanaest na području Srbije. Promociji je prisustvovala Gabrijela Grujić, direktorka Kancelarije za dualno obrazovanje i NOKS, kao i predstavnici kompanija Gorenje, koja je deo grupe Hisense Europe, Hansgrohe i Bizerba. 

 

Tehnička škola u Valjevu, sa preko 800 učenika i tradicijom dugom preko 80 godina, prva je u Srbiji ispunila sve propisane uslove za dobijanje statusa Regionalnog trening centra. Osnovni zadatak trening centara je da pruže podršku dualnom obrazovanju, čime će učenici biti u prilici da istovremeno stiču teorijska i praktična znanja, a pored formalnog obrazovanja polaznici centara biće u prilici da dobiju i predviđene obuke i prekvalifikacije, što će im obezbediti lakši i brži put do zaposlenja.

„Koncept permanentnog učenja i širenja kulture znanja duboko je ukorenjen u korporativni identitet grupe Hisense. Četvrta industrijska revolucija pruža ogromne šanse za razvoj, ali takođe zahteva od svih nas da proces učenja koji započinje u školskom dobu nastavimo i nakon završetka formalnog obrazovanja. Gorenje je, nakon donošenja Zakona o dualnom obrazovanju bilo prva kompanija koja je potpisala podršku programu kroz Memorandum o saradnji. Naša saradnja sa partnerima iz Tehničke škole ima cilj da mladima, kroz projekat dualnog obrazovanja, omogući znanje, iskustvo, zaposlenje i dalji razvoj karijere uz podršku privrede, a mi smo kao kompanija tu da ih podržimo u tom nastojanju“, istakla je Stanka Pejanović, potpredsednica Hisense International.

Devet radionica i trinaest specijalizovanih kabineta ove škole opremlјeno je najsavremenijom opremom za obučavanje učenika i odraslih u, za sada, četiri područja rada: Mašinstvo i obrada metala, Elektrotehnika, Geodezija i građevinarstvo i Saobraćaj. Na taj način, Trening centar će biti velika podrška realizaciji dualnog modela stručnog obrazovanja i obukama aktuelnih zaposlenih, kao i prekvalifikaciju i pripremu za rad budućih zaposlenih (neformalno obrazovanje). 

Hisense Europe ove godine otvara novi proizvodni pogon, Gorenje Valjevo 3,  koji će doneti i novih 1.000 radnih mesta za stanovnike Valjeva i Kolubarskog okruga, pored  1.750 zaposlenih, koliko fabrika ima u ovom trenutku. U novom pogonu godišnje će proizvoditi 750 hiljada side-by-side aparata, dok će ukupna proizvodnja u sva tri pogona Gorenja Valjevo do 2025. godine dostići čak 1,7 miliona aparata godišnje. Najmoderniji rashladni uređaji iz Valjeva naći će svoje mesto u domovima širom Evrope, na svim evropskim tržištima sa kojima Hisense već posluje. Čak 92% ukupne proizvodnje namenjeno je izvozu, što ovu fabriku pozicionira na listu najvećih izvoznika iz Srbije.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Članski paketi Auto-moto saveza Srbije od sada dostupni i na 600 TENFORE lokacija

Advertiser Serbia1. јуна 2023.

Održana regionalna konferencija „Značaj učenja kroz rad (WBL) i socijalne inkluzije za razvoj privreda zapadnog balkana (WB6)“

Advertiser Serbia31. маја 2023.

Svečana dodela priznanja „Miljenik potrošača”

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Pernod Ricard i Lenny Kravitz predstavili brend Nocheluna

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Marlboro odlazi u istoriju?

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Saznajte kako da ažurirate podešavanja privatnosti u svim svojim aplikacijama

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Roming podaci i pametno putno osiguranje – u jednom paketu

Advertiser Serbia29. маја 2023.

Glovo analitika pokazuje da su se prošle godine u Srbiji naručivala 3 burgera svakog minuta

Advertiser Serbia29. маја 2023.

Slovenija: Oglašivač 2022. godine je Mercator

Advertiser Serbia27. маја 2023.

Pet korisnih funkcija kamere vivo X90 Pro

Advertiser Serbia25. маја 2023.

TouchMenu – inovativna aplikacija u svetu ugostiteljstva!

Advertiser Serbia25. маја 2023.

Samsung 2023 linija televizora impresionira recenzente izuzetnim kvalitetom slike i fenomenalnim zvukom

Advertiser Serbia24. маја 2023.

Završena 5. konferencija HR Experience: Važno je upravljati sobom

Advertiser Serbia23. маја 2023.

Telekom Srbija pokrenuo podkast „Telcast“: Digitalni svet iz prvog lica sa Minjom Miletić

Advertiser Serbia23. маја 2023.

EBRD priznanje za Eurobank Direktnu za podsticaj zelene trgovine

Advertiser Serbia23. маја 2023.