Brendovi

Savršena portretna fotografija uz vivo X90 Pro – Upoznaj šest ZEISS portetnih stilova

Brendovi

Kompanija vivo u fokusu svog poslovanja ima pružanje besprekornog iskustva svojim korisnicima.

 

Kako bi korisnici mogli da ispolje svoju kreativnost u visokoj definiciji i proizvedu živopisan multimedijalni sadržaj bez kompromisa, po pitanju kvaliteta, vivo je decembra 2020. godine uspostaviodugoročno strateško partnerstvo sa kompanijom ZEISS, liderom na tržištu optike i optoelektronike.

Zahvaljujući globalnom partnerstvu za mobilno snimanje, vivo X serija pametnih telefona postala je sinonim za vrhunsku tehnologiju snimanja, pružajući svim korisnicima mogućnost da zabeleže snimke profesionalnog kvaliteta na jako pristupačan način.

Funkcija fotografije pametnih telefona koja se istakla kao jedna od najprivlačnijih i najupečatljivijih za kupce jeste portretni režim koji omogućava korisnicima da zabeleže jedinstvenost subjekta tako da on izgleda živopisno i verodostojno. Ova funkcija koristi savršenu kombinaciju pozadine, osvetljenja i poziranja kako bi se postigao željeni efekat.

Prilikom svog kontinuiranog rada na inovacijama, kompanija vivo uvek ima na umu potrebe korisnika. Najnoviji flagshipvivo X90 Pro sadrži čak šest različitih portretnih stilova razvijenih u saradnji sa kompanijom ZEISS kako bi poboljšala portretnu fotografiju.

ZEISS Cine-flare Portret inteligentno detektuje svetlosne izvore na fotografiji i stvara efekat koji podseća na filmsku sliku. Ovaj efekat je savršen za stvaranje klasične estetike na portretima. Kada postoji očigledan i svetao izvor svetlosti u vidu tačke unutar kadra, na slici će se pojaviti blistavi i dinamični odsjaji u obliku sunca. Kada je izvor svetlosti van okvira, na slici će se pojaviti jednostavni, elegantni i dinamični odsjaji u obliku prstena.

ZEISS Cinematic Style Bokeh omogućava korisnicima telefona da rekreiraju svetski poznatu holivudsku estetiku omogućavajući jedinstvenbokeh efekat sa širokim odnosom širine i visine od 2,39:1 i umetničkim dugačkim ovalnim bokeh-om.

ZEISS Planar Style Bokeh inspirisan ZEISSPlanar 2.8/80, savršen je za izolovanje glavnog subjekta od pozadine. Majstorski manipuliše oštrinom i mekim fokusom kako bi precizno odredio pozadinsko osvetljenje, što ga čini odličnim alatom za beleženje i isticanje suštine karaktera subjekta u fokusu, stvarajući slojevitu kompoziciju koja pažljivo ocrtava siluetu subjekta bez ugrožavanja detalja. ZEISSPlanarStyleBokehbriljira u spontanim scenarijima, čak iu noćnim uslovima sa ograničenim osvetljenjem.

ZEISS Biotar Style Bokeh inspirisan ZEISSContaxBiotar 1.5/75 iz 1930. godine, idealan je za sunčane dane i vreme provedeno u prirodi. Ovaj stil portreta odlikuje vrtložnibokeh efekat i ovalni odsjaji sa oštrim ivicama kao i efekat mačijeg oka od centra ka ivicama. Ovaj izgled bokeh-a se stvara i dolazi do izražaja kada je u pozadini prirodni pejzaž poput šume i vidljiv je direktan izvor svetlosti. Zahvaljujući ovom efektu, subjekt dolazi do izražaja na jedinstven način i čini celu kompoziciju fotografije zanimljivijom.

ZEISS Sonnar Style Bokeh, inspirisan ZEISSSonnar 180/2.8, preporučuje se za beleženje iskrenih, spontanih svakodnevnih trenutaka.Zahvaljujući „kremastomzamagljenju“ tj. blur-u, koji fotografijama daje romantičan i nežan izgled, subjekat jasno dolazi do izražaja. ZEISSSonnarStyleBokeh preporučuje se za ulične portrete.

ZEISS Distagon Style Bokeh, inspirisan ZEISSContax 2.0/28koristi širokougaonu kompoziciju i idealan je za snimanje šire scene i pogodan je za beleženje šire scene ali i za hvatanje govora tela subjekta. Ovaj stil sočiva simulira bokeh koji odražava efekat heksagonalne dijafragme u područjima van fokusa.
Svaki od ovih ZEISS portretnih stilova pruža jedinstvenu estetiku koja će privući ljubitelje fotografije i omogućiti stvaranje impresivnih portreta. Najnoviji vivo X90 Proflagship označava novo poglavlje saradnje dva globalna brenda i njihove zajedničke vizije u dovođenju iskustva mobilne fotografije na viši nivo.

vivo X90 Pro dostupan je u Srbiji po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 139.999 dinara kod ovlašćenih vivo partnera.

###

O kompaniji vivo
vivo je tehnološka kompanija koja stvara odlične proizvode utemeljene na vrednosti zasnovane na dizajnu, sa centralnim fokusom na pametne uređaje i inteligentne usluge. Cilj kompanije je izgradnja mosta između ljudi i digitalnog sveta. Zahvaljujući jedinstvenoj kreativnosti, vivo pruža korisnicima sve ugodniji digitalan život. Vodeći se osnovnim vrednostima kompanije, koje uključuju Benfen*, sa fokusom na dizajn i korisničko iskustvo, kao i kontinuirano učenje i timski duh, vivo je implementirao strategiju održivog razvoja, sa vizijom da postane korporacija svetske klase, sa još većim fokusom na društvenu odgovornost.

Okupljanjem i razvijanjem najboljih lokalnih talenata, sa ciljem pružanja vrhunskog kvaliteta, vivo je podržan kroz mrežu razvojno-istraživačkih centara, smeštenih u Šenženu, Donguanu, Nanđingu, Pekingu, Hangzou, Šangaju i Šijanu, fokusirajući se na razvoj najsavremenijih potrošačkih tehnologija, uključujući 5G, veštačku inteligenciju, industrijski dizajn, sistem za fotografisanje i druge nadolazeće tehnologije. vivo je takođe osnovao inteligentnu mrežu proizvodnih baza (uključujući ovlašćeni proizvodni centar), gde proizvodi približno 200 miliona pametnih telefona godišnje. Do sada, vivo je razgranao prodajnu mrežu u više od 60 zemalja i regiona i uživa poverenje više od 400 miliona korisnika širom sveta.

* ,,Benfen” je pojam u kineskom jeziku koji opisuje stav raditi prave stvari na pravi način – što je idealan opis misije kompanije vivo, da gradi tehnologiju za opšte dobro.

O novostima u kompaniji vivo možete saznati na vivo.com/rs

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

A1 Srbija otvorila prvi Cybersecurity Escape Room u zemlji

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Nelt – 30 godina na pravoj ruti

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Božićni marketi u Evropi: Evo kako da otputujte jednostavno, udobno i bezbrižno do odabrane destinacije za odmor

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Zabrana u EU: Neće se više prodavati vazduh u kesicama čipsa, velike kutije za ambalažu…

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Amazon najavio Q, AI chatbot za kompanije

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Domaća CGI kampanja koja je privukla veliku pažnju

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Eurobank Direktna sponzor 23. Beogradskog ekonomskog foruma

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Velika Britanija: Lidl iznajmljuje božićne džempere potrošačima

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

vivo predstavlja Y17s: Za bezbrižne dane sa stilom

Advertiser Serbia25. новембра 2023.

IT kompanija Seavus menja naziv u Kinšift

Advertiser Serbia24. новембра 2023.

Novi dragulj planinskog turizma „Crowne Plaza Kolašin” u Crnoj Gori

Advertiser Serbia24. новембра 2023.

Glovo obeležava Black Friday uz popust i do 65% kod svojih 14 partnerskih prodavnica

Advertiser Serbia23. новембра 2023.

Ekonomičan i udoban „beg“ iz grada

Advertiser Serbia23. новембра 2023.

Nespresso i Fusalp vas vode u čarobni svet praznika

Advertiser Serbia23. новембра 2023.

Samsung Electronics jedan od pet najboljih globalnih brendova četvrtu godinu zaredom

Advertiser Serbia22. новембра 2023.