Mediji

Uskoro nova platforma RTS Planeta Plus – šta korisnici mogu da očekuju

Mediji

Na konferenciji „Content to Consumer“, premijerno je predstavljena nova internet platforma Javnog medijskog servisa – RTS Planeta Plus. Korisnicima će uskoro na jednom mestu biti dostupna svojevrsna sublimacija antologijskih i najgledanijih naslova iz produkcije javnog servisa.

 

Jedan od prvih noviteta u Novoj godini koje priprema Radio-televizija Srbije za gledaoce u Srbiji i širom sveta, nova je platforma sa premijum sadržajima.

RTS Planeta Plus je naš najnoviji razvojni projekat. Nastao je kao posledica praćenja korisničkih navika i potreba. Zaključili smo, analizirajući podatke na RTS Planeti da oni žele jednostavnije da dođu do specijalizovanih sadržaja, tako da nudimo širu a specijalizovanu programsku ponudu, koja će uskoro biti dostupna svim korisnicima širom sveta“, objasnila je Tatjana Ćitić, pomoćnica izvršnog direktora Sektora za razvoj RTS-a.

Koji je glavni adut platforme
Glavni adut te platforme je izuzetna lista autora koji potpisuju najveće serijske i filmske naslove u istoriji televizije i igranog programa.

U arhivi RTS-a čuvamo prve radove koje je upravo na Televiziji Beograd realizovao Srđan Karanović, Slobodan Šijan, Zdravko Šotra, Aleksandar Đorđević, ali isto tako i neke antologijske drame Aleksandra Popovića, Dušana Kovačevića, Siniše Kovačevića, izvanredni scenariji Siniše Pavića, Gordana Mihića. Sve je to ekranizovano na Televiziji Beograd“, ističe Gorica Zarić, odgovorna urednica.

Najobimniji segment Planete Plus je igrani, serijski i dramski program koji je Radio-televiziju Srbije učinio najuspešnijom producentskom kućom u regionu.

TV drama, kao autentičan televizijski format zaživela je na Televiziji Beograd i sačuvala poseban status u stručnoj javnosti, ali i među publikom.

Postojala je potreba i od strane korisnika, ali i od nas, koji smo u RTS-u, da kreiramo te sadržaje do kojih korisnici mogu da dođu: da se taj igrani program, od serijskih do celovečernjih filmova, a pre svega, autentični televizijski format – TV drama učini dostupnim korisnicima i sadašnjim i budućim korisnicima Planete Plus“, kaže Gorica Zarić.

Na jednom mestu biće dostupna široka plejada antologijskih i najgledanijih naslova iz produkcije Javnog servisa: filmski i serijski program i bogat dokumentarni program. Korisnici će moći da uživaju i u notama vrhunskih izvođača klasične muzike i džeza.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Mediji

Velika Britanija: Ukida se TV pretplate za javni servis?

Advertiser Serbia17. januara 2022.

CNN izgubio gotovo 90% publike u odnosu na prošlu godinu

Advertiser Serbia16. januara 2022.

Hrvatska: Roditelji za ograničenje oglašavanja nezdrave hrane dok deca gledaju televiziju

Advertiser Serbia13. januara 2022.

United Grupa učvršćuje poziciju u Grčkoj: Wind Hellas u vlasništvu vodeće telekomunikacione kompanije u Jugoistočnoj Evropi

Advertiser Serbia12. januara 2022.

Kruševac i Kraljevo su novi SBB GIGA gradovi

Advertiser Serbia27. decembra 2021.

Praznična čarolija postaje još lepša: Cinestar filmovi i serije od sada samo za SBB korisnike

Advertiser Serbia24. decembra 2021.

Samsung u partnerstvu sa Netflix-om unosi popularnu parisku modu i trendi uređaje u drugu sezonu hit serije Emily in Paris

Advertiser Serbia24. decembra 2021.

United Grupa: Evropska komisija odobrila preuzimanje kompanije Wind Hellas

Advertiser Serbia22. decembra 2021.

Portugalska kompanija kupuje Euronews

Advertiser Serbia21. decembra 2021.

Medijska i digitalna pismenost – Zajedničkim radom državnih institucija, međunarodnih organizacija, kompanija i zainteresovanih pojedinaca do potrebnih digitalnih veština

Advertiser Serbia21. decembra 2021.

Saopštenje: SBB je korisnicima u skladu sa Zakonom dao popust za elektronske račune

Advertiser Serbia21. decembra 2021.

Imenovani direktor Radio Beograda i glavni urednik Prvog programa

Advertiser Serbia21. decembra 2021.

RTS podneo krivične prijave zbog postavljanja premijernih serija na internet

Advertiser Serbia19. decembra 2021.

Color Press Group predstavlja novog člana porodice: Stigao je wellness magazin „Natural Health”

Advertiser Serbia15. decembra 2021.

SBB tradicionalno otključava kanale i Video klub – Deda Mraz stiže u domove svih SBB korisnika i donosi još jedno iznenađenje

Advertiser Serbia6. decembra 2021.