Sajmovi

Počeo je 37. Sajam turizma

Sajmovi

BEOGRAD – Otvoren je 37. Međunarodni sajam turizma. Zahvaljujući učešću 1.100 izlagača iz 50 zemalja Beogradski sajam će u naredna četiri dana biti „svet u malom“.

U prisustvu mnogobrojnih domaćih i inostranih zvaničnika i diplomatskih predstavnika, ovu prestižnu manifestaciju otvorio je Aleksandar Vučić, premijer Srbije, koji je rekao da je pred srpskim turizmom velika budućnost, ali da Srbiju na tom putu čeka još mnogo posla:

– Srbija nema more, ali da ga nemaju ni Austrija i Švajcarska. Srbija ima najlepše reke, planine i banje, a marljivim radom možemo da privučemo turiste iz celog sveta. Srbija se nalazi u pojedinim svetskim turističkim vodičima, ali ne i u svim najvažnijim, i to mora da se promeni. Broj turista u Srbiji je svake godine sve veći i država će ovaj trend podržati ulaganjem u infrastrukturu. Narednih godina očekuje nas obnavljanje putne i železničke mreže, kao i privatizacija i modernizacija velikog broja banja. Pored toga, početak izgradnje Beograda na vodi pružiće nešto potpuno drugačije u odnosu na ono što ima Srbija, ali i čitav region, rekao je Vučić.

Premijer Srbije se zahvalio predstavnicima Ujedinjenih Arapskih Emirata na partnerstvu u organizovanju ove međunarodne manifestacije i izrazio očekivanje da će ubuduće sve više srpskih turista posetiti ovu arapsku zemlju, ali i da ćemo turistima iz Emirata uzvratiti gostoprimstvo.

U cilju povećanja broja turista na obe destinacije, uoči samog otvaranja Sajma turizma potpisan je Memorandum o razumevanju i saradnji u oblasti turizma između srpskog Ministarstva turizma i Sekretarijata za turizam i kulturu Abu Dabija.

Na otvaranju Sajma turizma govorio je i Siniša Mali, gradonačelnik Beograda, koji je naglasio da Beograd nije samo glavni grad Srbije, već i najveći poslovni, kulturni i kongresni centar u regionu. On je rekao da podaci o prošlogodišnjem turističkom prometu svedoče da Beograd zauzima sve značajnije mesto na turističkoj mapi Evrope i sveta, precizirajući da je zabeležen rekordan broj noćenja – više od milion ipo, a da je broj turista povećan za 14 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Gradonačelnik je rekao i da je Sajam turizma prilika za promociju glavnog grada, ne samo kao siti brejk destinacije već i kao grada ideja i poslovnih mogućnosti.

Ministar trgovine i turizma Srbije Rasim Ljajić rekao je da Srbija ima razloga da bude ponosna zbog toga što je Sajam turizma opstao u vreme ekonomske krize, ali i zbog rekorda koje ova manifestacija beleži. Ovogodišnji Sajam turizma održava se u šest hala, na 15 hiljada kvadrata. Očekuje se da će na Beogradski sajam doći 65 hiljada posetilaca, a da će Beograd u naredna četiri dana zabeležiti 15 hiljada noćenja. Ljajić je naveo da je cilj Vlade i Ministarstva turizma da se učešće ove privredne grane sa 1,8 odsto poveća na tri procenta.

SERVISNE INFORMACIJE

Sajmovi turzma, vina, hotelsko ugostiteljske opreme i suvenira za posetioce će biti otvoreni do nedelje, 22. februara 2015. godine. Radno vreme manifestacija: četvrtak, 19. februar – od 10 do 18 časova; petak, 20. i subota, 21. februar – od 10 do 19 časova; nedelja, 22. februar – od 10 do 17 časova.

Pojedinačne ulaznice koštaju 300, a ulaznice za grupne posete 200 dinara. Parkinga se plaća 200 dinara na sat.

 

Izvor: Beogradski Sajam

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Sajmovi

Oren Simanian: Investitori – Kako ih privući da investiraju u vas

Advertiser Serbia2. jula 2020.

42. GRAFIMA – Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije

Advertiser Serbia18. juna 2020.

Novi datum Digital Takeover-a, trajaće čak dva dana

Advertiser Serbia5. juna 2020.

Odložen Sajam automobila u Beogradu

Advertiser Serbia11. marta 2020.

Počeo je Sajam turizma

Advertiser Serbia20. februara 2020.

Inovacije i razmena iskustva su ključni za razvoj ugostiteljstva

Advertiser Serbia20. februara 2020.

Forma Ideale na prestižnom Sajmu nameštaja u Kelnu

Advertiser Serbia15. januara 2020.

Coca-Cola svemirska avantura na 13. Festivalu nauke

Advertiser Serbia5. decembra 2019.

Otvoren 14. Sajam etno hrane i pića

Advertiser Serbia24. novembra 2019.

14. Sajam etno hrane i pića

Advertiser Serbia13. novembra 2019.

Zlatni i Sajamski ključevi za najbolje na 57. Sajmu nameštaja

Advertiser Serbia10. novembra 2019.

Otvoren 57. Međunarodni sajam nameštaja

Advertiser Serbia5. novembra 2019.

Primopredajom Otvorene knjige završen 64. Međunarodni beogradski sajam knjiga

Advertiser Serbia28. oktobra 2019.

Svečano uručene nagrade 64. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga

Advertiser Serbia25. oktobra 2019.

Otvoren 64. sajam knjiga u Beogradu

Advertiser Serbia21. oktobra 2019.